Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De veranderingen in de muziek wereld
Hier lees je alles over de veranderingen van de muziek wereld van de laatste tijd..

Willie

Muziek Wereld

0

0

De veranderingen in de muziek wereld

We kennen het allemaal; Muziek! Maar hoe zag de muziek wereld eruit jaren geleden? Daar kom je in dit artikel achter!

Muziek van vroeger en nu

Muziek bestaat natuurlijk al jaren lang. Maar hoe was de muziek wereld in de tijd van bijvoorbeeld jouw groot-ouders? We kijken dan naar de jaren 50 (1950 - 1959). We denken dan aan bijvoorbeeld; Bob Scholte met 'Bianca' (1955), Kom d'r in (1951). We weten nu hoe de muziek was van vroeger. Maar hoe is de muziek wereld van nu? De muziek wereld is vergeleken met de jaren 50 natuurlijk heel erg veranderd. Vroeger werd de muziek gedraaid op bijvoorbeeld cassettebandjes. Nu wordt het vooral gedraaid op de radio. Een bekende artiest van nu is bijvoorbeeld; Taylor Swift die een tijdje geleden in het nieuws is gekomen met haar nieuwe single 'Look What You Made Me Do' (2017) of Justin bieber met 'Friends' (2017).

Hoe werd/wordt de muziek gedraaid?

Vroeger werd er veel muziek gedraaid in cafés, dat waren niet echte artiesten, dat waren vaak straatmuzikanten. Maar de echte hits werden thuis gedraaid op een platenspeler, misschien hebben jouw groot-ouders die nog wel in huis. Maar hoe werkte zo'n platenspeler? Ze plaatsen er een LP op en dan doen ze een klein pinnetje omlaag en begint ie te spelen. Tegenwoordig gaat het nu heel anders dan toen. Nu hoor je de meeste muziek gewoon op radiozenders. Tegenwoordig zijn er ook apps waar je je eigen muziek kan op laten afspelen. We denken dan aan de apps; Spotify, Apple music.

Waar werd/wordt muziek eigenlijk allemaal voor gebruikt?

Muziek werd vroeger vooral gebruikt voor de gezelligheid, denk bijvoorbeeld aan cafés. En natuurlijk midden op straat om geld op te halen/te verdienen. Nu wordt er vooral muziek gebruikt in films, een voorbeeld is de film 'Sing' (2016). En om mensen bezig te houden.

Muziek hits door de tijd heen

Ook wat er veranderd zijn natuurlijk de hits. Hoe komt dat eigenlijk? Nou heel gemakkelijk; we krijgen steeds weer behoeften aan nieuwe muziek. Een voorbeeld hier van is; de ene keer hebben we behoefte aan gewone Nederlandse muziek, andere keer weer aan een andere taal. Voor muziek producers is het moeilijk om te voorspellen waar wij behoeften aan hebben. Maar wanneer is een single nou een echt hit?! Vaak is een hit wanneer het heel veel views heeft op bijvoorbeeld Youtube, of wanneer het duizenden keren is afgespeeld op Spotify. Een hit heeft vaak een lekker ritme, en is makkelijk te onthouden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid