Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Saturdays Oldies #8
Tijdens ''Saturdays Oldies'' bespreek ik de opmerkelijke artiesten, nieuwtjes, events en natuurlijk de leukste muziek van een specifiek jaar met jullie!

Shelly

Muziek Wereld

27/06/2020, 23:00

5

3


In deze rubriek blikken wij iedere week terug op een jaartal tussen 1990 en 2019. We blikken terug op de muziek van dat jaar, grote events, Deze keer een throwback op het jaartal 2007, wat zal er dit jaar voor spannends gebeurd zijn? Lees snel verder om meer te weten te komen over het prachtjaar 2007!


Eurovisie Songfestival & Junior Eurovisie Songfestival:

In 2007 mocht Nederland het genoegen nemen met misschien maar een 11e plaats, maar wel mochten wij het als land organiseren. Lisa, Amy en Shelley (nu beter bekend als O’Gene) mochten ons land vertegenwoordigen na de voorrondes, en dit deden zij met het nummer Adem in, adem uit. Het nummer ging over klimaatverandering, maar wat misschien ook wel een leuk feitje is; Amy heeft een aangeboren afwijking en heeft maar 1 long hiernaast heeft zij ook nog eens astma. Dus ik kan mij voorstellen dat Amy moeilijker adem kan halen, en sneller uitgeput is. Voor de Belgen was het Junior Eurovisie Songfestival ook niet erg denderend, Trust werd naar Nederland gestuurd met het nummer Anders en moest het helaas met een 15e plaats doen.

 

Helaas was het Eurovisie Songfestival voor beide landen nog dramatischer. Edsilia Rombley kwam een 2e keer voor Nederland uit met het nummer ‘’On top of the world’’ maar helaas werd zij 21e in de Halve Finale en daarmee had Nederland zich niet gekwalificeerd voor de Finale. Voor België kwamen The KMG’s uit met het nummer ‘’Love power’’ maar ook helaas was hun power ook niet goed genoeg voor een plek in de Finale.


Muziekalbums & Singles:

In 2007 was er weer heel wat ruimte voor prachtige hitjes, ik heb de top 40 even bekeken en de leukste hitjes er even uitgevist;

  • XYP - Body to Body
  • Jeckyll & Hyde – Freefall
  • Mika – Relax Take It Easy
  • Enrique Iglesias – Do You Know? (The Ping Pong Song)
  • Ali-B ft. Yes-R, Gio & Darryl – Groupie Love

En zo waren er nog veel meer ongelofelijke hits, ken jij al deze nummertjes nog? Ik wel kan ik je vertellen. Naast de mooie hitjes viel het mij op dat Jeckyll & Hyde veel plaatjes in de top 100 lijst hadden staan. En dat deed mij beseffen dat 2007 nog wel eens het jaar kon waarin wij allemaal massaal op de schoolpleinen en buiten aan het Jumpen waren.

 

Maar naast de geweldige singles die dit jaar zijn uitgebracht zijn er ook hele mooie albums geproduceerd waaronder de volgende:

  • Amy Winehouse – Back To Black
  • Leona Lewis – Spirit
  • Mike – Life in Cartoon Motion
  • Take That – Beautiful World
  • Westlife – Back Home

Ik heb de albums even teruggeluisterd in een sneltrein vaart maar oh wat een herinerringen heb ik aan deze albums. De meeste nummers kan ik ook nog zo mee zingen alsof het de dag van gisteren was!


Opmerkelijk nieuws:

In 2007 is er heel veel gebeurd waaronder de geboorte van Prinses Ariane het derde kind van onze Koning en Koningin. Geert Wilders is ook enorm vaak in het nieuws geweest vanwege zijn anti-islamfilm waarin hij stelt dat de Koran het heilige boek van de Islam verboden zou moeten worden. In de Utrechtse wijk Ondiep zijn er rellen ontstaan nadat een politieagent een inwoner dood heeft geschoten. En in het begin van 2007 was er een heftige storm in Nederland met windstoten van wel 130 kilometer per uur, hierdoor werd het treinverkeer gestaakt en was het autoverkeer voor een groot deel ontregeld.


2007 was weer een jaar waarin veel gebeurd is, veel mooie hits zijn geproduceerd die we tot op de dag van vandaag nog steeds kennen ondanks dat het misschien 13 jaar is geleden. Ook de storm van 2007 kan ik mij nog uitstekend herinneren, en jullie? Laat het weten in de reacties en laat vooral weten of je de prachtige muziek nog kent. Ik hoop jullie volgende week weer te zien bij editie nummer 9 alweer!

Marit

08/12/2020, 19:22

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 16:58

WAT GOEEEEED

.Laraa.

28/06/2020, 21:43

Ik vond 'Anders' van Trust toen echt goed, alleen vond de wereld dat niet. Helaas! Voor de rest was het wel een tof jaartje!

Disto

28/06/2020, 19:39

WAT GOEEEEED

Lotsie

28/06/2020, 15:07

Leuk artikel, ik kijk alvast uit naar volgende week!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid