Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Saturdays Oldies #7
Tijdens ''Saturdays Oldies'' bespreek ik de opmerkelijke artiesten, nieuwtjes, events en natuurlijk de leukste muziek van een specifiek jaar met jullie!

Shelly

Muziek Wereld

20/06/2020, 21:50

8

4


In deze rubriek blikken wij iedere week terug op een jaartal tussen 1990 en 2019. We blikken terug op de muziek van dat jaar, grote events, DE artiesten van dat jaar maar ook de opmerkelijke dingen die dat jaar gebeurd zijn. En deze week vliegen wij met z’n allen terug naar 2006. Het jaar waarin wederom beide Eurovisie Songfestivals niet zo succesvol waren voor Nederland en België. Lees snel verder om meer over 2006 te weten te komen!


Eurovisie Songfestival & Junior Eurovisie Songfestival:

Op het gebied van het Eurovisie Songfestival ga ik wederom in herhaling treden dat dit geen groot succes was voor de Nederlanders en de Belgen. In dit jaar hebben beide landen zich helaas wederom niet geplaatst voor de Finale. België zijn in de Halve Finale gestrand op de 12e plek en daarmee ook net niet door naar de Finale. Nederland daarentegen die kwam terecht op een 20e plek in de Halve Finale en daarmee dus ook ver van een plaatsje in de finale.

 

Ook heb ik voor het Junior Eurovisie Songfestival niet zoveel goeds te melden, de Belgen hebben het hier wederom beter gedaan dan de Nederlanders. Belgie stuurden Thor! Naar Boekarest in Roemenie met het nummer ‘’Een tocht door het donker’’. Voor Nederland kwam Kimberley uit met het nummer Goed. Nederland kwam daarmee op een 12e plek en België moest het doen met een 7e plek.


Muziekalbums & Singles:

In 2006 is er weer een hoop muziek gemaakt, tegenwoordig omschrijven we deze plaatjes als oud maar goud. Ik zal de nummertjes die iedereen zeker nog wel kent even met jullie doornemen.

  • Juanes - La Camisa Negra
  • Shakira – Hips Don’t Lie
  • Black Eyed Peas – Mas Que Nada
  • Basshunter – Boten Anna
  • Guillermo & Tropical Danny – Toppertje!

Mocht je deze hitjes niet meer kennen, het is zeker de moeite waard om eventjes een kijkje op YouTube te nemen naar deze nummertjes. Want wat was het heerlijk om deze plaatjes weer even terug te horen!

 

Ook zijn er in dit jaar prachtige albums uitgebracht waaronder de volgende albums:

  • Nickelback – All The Right Reasons
  • Eminem – Curtain Call: The Hits
  • Pussycat Dolls – PCD
  • Chris Brown – Chris Brown
  • Green Day – American Idot

En dit is nog maar een kleine greep vanuit alle mooie albums die in 2006 zijn geproduceerd, maar eerlijk is eerlijk er staan pracht plaatjes op deze albums.


Opmerkelijk nieuws:

Het nieuwe stadion van FC Groningen werd in dit jaar geopend en ging verder onder de naam Euroborg in plaats van NoordLease Stadion. Ook werd in dit jaar het eerste tankstation dat onbemand is geopend, namelijk aan de A7 ter hoogte van de Friese plaats Joure. Maar ook zijn de landen Servië en Montenegro van elkaar gescheiden, er werd al eerder besloten door de burgers dat zij dit graag wouden hebben. Niet veel later, ongeveer een kleine 2 week werd dit gerealiseerd. De ex dictator van Irak, ook wel bekend als Saddam Hoessein kreeg in 2006 de doodstraf opgelegd nadat hij schuldig werd bevonden aan een massamoord van 148 personen. Wat leuker nieuws is dat 2006 een jaar was vol met verbrekingen van tempraturen, we kunnen rustig vaststellen dat het in 2006 erg zonnig en warm is geweest.


Zoals te lezen is, was het jaar 2006 vol met nieuws ik kon nog wel even doorgaan maar we komen hier natuurlijk niet voor Geschiedenis lessen. Wat betreft de muziek, laat vooral weten in de reacties of jullie deze plaatjes of wellicht albums nog kennen. En zo niet zoek het eventjes op het is zeker de moeite waard. Tot volgende week!

Vergeet niet om mee te doen aan de competitie in editie nummer 6 van Saturdays Oldies en maak kans op een hele mooie prijs (lees: belcredits). link naar het artikel: https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/439

Marit

08/12/2020, 19:20

Leuk artikel!

lolerdelol7

26/06/2020, 01:03

Doe zo door!

Lotsie

21/06/2020, 19:32

Een tocht door het donker, tidididididi We zijn toch niet bang, tididididdi

Disto

21/06/2020, 15:04

Lekker bezig EX DJ SHELLY

ertopia=xd

21/06/2020, 14:37

Niet dat ik nog veel herinner van dat jaar, maar er zitten wel toffe nummers tussen hoor!

Meike

21/06/2020, 13:54

heerlijk zulke plaatjes

hfiefinhezrih

21/06/2020, 00:52

Leuk Artikel <3

.Laraa.

20/06/2020, 22:29

Leuk artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid