Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Top Tuesday #7
Deze week in Top Tuesday bespreek ik nummers uit de top en de nieuwe hit van de week!

Sydney

Muziek Wereld

16/06/2020, 21:00

9

1


Het is weer dinsdag en dat betekent een nieuw artikel van Top Tuesday! In Top Tuesday bespreek ik 3 tot 5 nummers in de top. Welke nummers staan bijvoorbeeld nieuw in de top? Of zijn nummers bijvoorbeeld flink gestegen? Of juist gedaald? Noem het maar op. Ook laat ik jullie de nieuwe top 3 van Nederland en België zien. Het kan zijn dat ik een van deze nummers ook bespreek in het onderdeel nummers uit de top. Verder zal er in dit artikel ook een interview zijn. Wat is nou de mening van een Leet over de nummers die ik heb besproken? Vinden ze het genre van de muziek bijvoorbeeld heel erg leuk? Of juist niet? En welk nummer denken zij dat de hit van de week wordt? Tot slot bespreek ik in Top Tuesday de nieuwe hit van de week!

Ben jij nou ook zo benieuwd naar alle nummers en de nieuwe hit van de week? Lees dan zeker snel verder!


Top

Top 3 Nederland:

  1. Roses van Saint Jhn.
  2. Break my heart van Dua Lipa.
  3. Breaking me van Topic & A75.

Top 3 België:

  1. Kom wat dichterbij van Regi feat. Jake Reese & Ot.
  2. Blinding lights van The Weeknd.
  3. Rockstar van Dababy feat. Roddy Ricch.

Blinding lights staat niet meer in de top 3 van Nederland. Hierdoor zijn Roses en Breaky my heart in plek gestegen en staat Breaking me op nummer 3. In de top van België is Blinding lights een plek gedaald en Kom wat dichterbij is een plek gestegen.


Nummers uit de top

Naast de nummers die in de top 3 staan, staan er natuurlijk ook andere nummers in de top van Nederland en België. In het onderdeel nummers uit de top bespreek ik 3 tot 5 nummers uit de top van Nederland en België. Welke nummers vallen er op? En wat is nou het genre van dit nummer? Of heeft het een leuke achtergrond? Deze week bespreek ik 3 nummers uit de top.

X van The Jonas Brothers feat. Karol G

Het nummer is te vinden in de top van Nederland en België en heeft het genre pop.

Ze waren gestopt in 2009 en kwamen terug in 2019 met een nieuw album. We hebben het natuurlijk over The Jonas Brothers. In samenwerking met Karol G brengen ze het nummer "X" uit in mei 2020. Het nummer is Engels/Spaans. Wist je dat ze op dezelfde dag ook het nummer "Five more minutes" uitbrachten? Denken jullie dat "X" een zomerhit kan worden? Laat het zeker weten in de reacties! 

Kleur van Snelle

Het nummer staat nieuw in de top van Nederland en heef thet genre pop.

Natuurlijk kunnen we dit nieuwe nummer van Snelle niet missen. Kleur bracht een aantal dagen geleden uit. In het nummer zingt hij over de liefde die hij heeft voor de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De liefde geeft die steden dus "kleur". Wat vinden jullie van dit vrijwel nog nieuwe nummer? Laat het zeker weten in de reacties! 


Mamacita van de Black Eyed Peas en Ozuna en J Rey Soul

Het nummer staat nieuw in de top van België en Nederland en heeft het genre pop.

Je kent de Black Eyed Peas waarschijnlijk wel van het nummer "I got a feeling". Nu in 2020 brengen ze een nieuw nummer uit "Mamacita", maar wat maakt dit nummer nou zo speciaal? Ook dit nummer is net zoals het nummer van The jonas Brothers in het Spaans/Engels. J Rey Soul de nieuwe bandlid van de Black Eyed Peas heeft in dit nummer een grote rol. Verder is de samenwerking met Ozuna ook heel erg sterk. Het nummer en de videoclip hebben beide een zomerse vibe. Wat vind jij van deze samenwerking? Laat het zeker weten in de reacties!

Heartbreaker van Loïc Nottet

Het nummer staat in de top van België en heeft het genre alternatief/indie.

Vlaamse zanger Loïc Nottet die in 2015 meedeed aan het eurovisiesongfestival brengt in 2020 het nummer Heartbreaker uit. Voor dit nummer liet Loïc Nottet zich inspireren door de jaren 90. Verder mocht hij dit nummer ook live zingen tijden een Franse televisieshow. Wat vinden jullie van dit nummer? Laat het zeker weten in de reacties!


Interview

Deze week in Top Tuesday interview ik .Laraa.over wat zij van de nummers vindt. 

Wat vind jij van de nummers die in de top 3 van Nederland staan? Als je een favoriet van deze moest kiezen welke zou je dan kiezen en waarom?

De eerste keer dat ik deze drie nummers zag, wist ik niet welke nummers het waren. Ik ben niet zo goed in het onthouden van titels. Toen ik ze beluisterde herkende ik wel een aantal nummers. Het eerste nummer vind ik persoonlijk niet de beste van de top. ‘Break my heart’ van Dua Lipa vind ik persoonlijk het beste uit deze top. De videoclip vind ik ook heel goed gemaakt. Het derde nummer vind ik ook wel redelijk goed, maar mijn favoriet uit deze top 3 is toch ‘Break my heart’ van Dua Lipa.

Wat vind jij van de nummers die in de top 3 van België staan? Vind je ze beter dan de top 3 van Nederland?

Ik kan meteen zeggen dat ‘Kom wat dichterbij’ van Regi feat. Jake Reese & Ot mijn favoriete nummer is uit deze lijst. ‘Blinding lights’ van The Weeknd vind ik ook wel een goed liedje. Ik denk ook dat dit liedje al heel lang in de top 3 staat? Het blijft ook een heerlijk nummer. Het derde nummer in deze top 3 is helemaal niet mijn ding. Of deze top beter is dan die van Nederland? Ik vind dit wel een heel lastige keuze. Van deze 2 tops samen, vind ik ‘Kom wat dichterbij’ het beste en ‘Rockstar’ het slechtste. Maar, toch ga ik dan kiezen voor de top van België denk ik. Ik vind ‘Blinding lights’ ook echt wel een top nummer.

Welke nummer uit nummers uit de top spreekt jou het meeste aan?

Mij spreekt ‘Heartbreaker’ van Loïc Nottet het meeste aan. Ik vind zijn energie en dans heel leuk in combinatie met het nummer. De videoclip vind ik ook leuk gemaakt. Dit alles in één is echt een topcombinatie! Het is zelfs zo erg dat ik er spontaan bij ga meedansen (lacht).

Wat vind je van de andere 3 nummers die jou minder aanspreken? 

‘X’ van Jonas Brothers ft. KAROL G vind ik ook nog wel een leuk nummertje. De andere twee vind ik persoonlijk niet zo leuk. Het zijn niet mijn genres van muziek. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het goede nummers zijn. Alleen kan het mij niet bekoren.

 

Dan zijn we aangekomen bij de laatste vraag. Welk nummer denk jij dat de nieuwe hit van de week wordt?

Dit is echt een moeilijke vraag. Voor mij zijn alle liedjes hits. Iedereen doet zo’n zijn best en er zijn wel altijd fans die het graag luisteren. Mijn favoriete liedje uit alle lijsten blijft toch ‘Kom wat dichterbij’ van Regi feat Jake Reese & Ot. Al denk ik wel dat de kans klein is dat ze hit van de week gaan worden, omdat het liedje al langer uitgebracht is. Maar, je weet natuurlijk nooit!


Hit van de week

Natuurlijk bespreek ik in dit artikel ook de hit van de week. Deze week is de hit van de week… Drunk enough to van Nea geworden!

Het nummer is pas een aantal dagen geleden uitgebracht. Nea schreef al wat langer nummers voor andere artiesten, maar vorig jaar bracht ze dan toch haar allereerste debuut "Some say" uit. Haar nieuwe nummer "Drunk enough to" staat op de EP "Some say". Wat vinden jullie van deze opkomende artiest? Laat het zeker weten in de reacties! 


Dat was Top Tuesday dan voor deze week. Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe Top Tuesday. Zou jij ook graag geïnterviewd willen worden voor Top Tuesday? Stuur me dan even een privé berichtje! Wat vonden jullie van deze Top Tuesday? Laat het zeker even weten in de reacties! Dan wens ik jullie nog een fijne avond!

Sem.

14/08/2023, 21:30

🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙

Marit

08/12/2020, 19:20

Leuk artikel!

Kiara

07/12/2020, 16:12

Zo coolllll

lolerdelol7

26/06/2020, 01:03

Super tof weer!

Whitney

17/06/2020, 22:05

Breaking me , Love it !

hfiefinhezrih

17/06/2020, 21:01

Wat n knaller

SlMON

17/06/2020, 14:35

Leuk artikel!

.Laraa.

16/06/2020, 22:40

Bedankt voor het interview, het is een mooi eindresultaat geworden.

Accalia

16/06/2020, 21:17

Top artikel, zeker het interview! ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid