Nu LIVE kiznear
Luisteraars
Huidig nummer
Top Tuesday #5
Deze week in Top Tuesday bespreek ik nummers uit de top en de nieuwe hit van de week!

Sydney

Muziek Wereld

02/06/2020, 21:00

10

3


Het is weer dinsdag en dat betekent een nieuw artikel van Top Tuesday! In Top Tuesday bespreek ik 3 tot 5 nummers in de top. Welke nummers staan bijvoorbeeld nieuw in de top? Of zijn nummers bijvoorbeeld flink gestegen? Of juist gedaald? Noem het maar op. Ook laat ik jullie de nieuwe top 3 van Nederland en België zien. Het kan zijn dat ik een van deze nummers ook bespreek in het onderdeel nummers uit de top. Verder zal er in dit artikel ook een interview zijn. Wat is nou de mening van een Leet over de nummers die ik heb besproken? Vinden ze het genre van de muziek bijvoorbeeld heel erg leuk? Of juist niet? En welk nummer denken zij dat de hit van de week wordt? Tot slot bespreek ik in Top Tuesday de nieuwe hit van de week!

Ben jij nou ook zo benieuwd naar alle nummers en de nieuwe hit van de week? Lees dan zeker snel verder!


Top

Top 3 Nederland:

  1. Blinding lights van The Weeknd.
  2. Roses van Saint Jhn.
  3. Soldier on van Di-rect.

Top 3 België:

  1. Blinding lights van The Weeknd.
  2. Kom wat dichterbij van Regi feat. Jake Reese & Ot.
  3. Supalonely van Benee feat. Gus Dapperton.

In de top 3 van Nederland is deze week geen verandering te vinden, maar in die van België wel. Blinding lights van The Weeknd is een plek gestegen en zo is Kom wat dichterbij een plek gedaald. Supalonely staat deze week nieuw in de top 3 van België. 


Nummers uit de top

Naast de nummers die in de top 3 staan, staan er natuurlijk ook andere nummers in de top van Nederland en België. In het onderdeel nummers uit de top bespreek ik 3 tot 5 nummers uit de top van Nederland en België. Welke nummers vallen er op? En wat is nou het genre van dit nummer? Of heeft het een leuke achtergrond? Deze week bespreek ik 3 nummers uit de top.

Ook deze week ben ik weer op zoek gegaan naar 3 nummers. Het nummer dat me het eerste op viel was Someone else van Duncan Laurence. Dit nummer is te vinden in de top van Nederland. Vorige week stond het nummer nog op plek 32 en nu inmiddels al op plek 26. Super tof natuurlijk, maar wat maakt dit nummer nou zo speciaal? 

Genre: Pop.

Duncan Laurence ken je misschien wel van het Eurovisie Songfestival. Waar hij met het nummer Arcade de winst wist te pakken. Bijna één jaar later brengt hij zijn allereerste EP uit. Hier is het nummer Someone else dat hij 23 mei uitbracht ook op te vinden. Het lied gaat over een breuk en over de mentale gevolgen. Wat vinden jullie van zijn nieuwe EP en van het nummer Someone else? Laat het zeker even weten in de reacties! 

Someone else is natuurlijk niet het enige nummer dat me is opgevallen. Something unreal van the Script viel mij namelijk ook heel erg op. Dit nummer staat namelijk nummer 40 in de top van Nederland. 

Genre: Pop.

Something unreal brachten ze uit in 2019. Het nummer is te vinden op het album Sunsets en Full Moons. Het nummer gaat erover dat er meer is dan alleen een scherm voor je. Wat vinden jullie van dit nummer? Denken jullie dat dit nummer volgende week nog in de top van Nederland zal staan? Laat het zeker weten in de reacties!

Dan zijn we aangekomen bij het laatste nummer dat me opviel en dat is een nummer uit de top van België, namelijk het nummer Unstoppable van Sia.

Genre: Pop.

Waarom mij dit nummer opviel in de top is omdat dit nummer al in 2016 uit is gebracht en nu dus weer in de top van België staat. Super tof natuurlijk, maar waar gaat nummer eigenlijk over? Het gaat er eigenlijk over dat je niet te stoppen bent en dus onoverwinnelijk bent. Het nummer is te vinden op het album This Is Acting. Wat vinden jullie van dit nummer? Laat het zeker weten in de reacties!


Interview

Deze week interview ik Lotsie over wat zij van deze nummers vindt. Ben jij nou ook zo benieuwd naar haar mening?

Wat vind jij van de nummers die in de top 3 van Nederland staan? Als je een favoriet van deze moest kiezen welke zou je dan kiezen en waarom?

Ik vind het alle drie heel leuke liedjes! De nummer 1 en 2 waren al bekend voor mij, maar Soldier on kende ik nog niet. Het is wel een mooi lied !(ik hou best wel van rustige muziek) Hoewel ik Blinding Lights ook echt geweldig vind, is Soldier on toch mijn favoriet!

Wat vind jij van de nummers die in de top 3 van België staan? Vind je ze beter dan de top 3 van Nederland?

De top 3 in Belgie is me wel bekend. Het zijn alle 3 superleuke liedjes! Het zijn alle 3 wel meezingers, dus ik vind deze lijst net dat tikkeltje leuker!

Welk nummer uit nummers uit de top spreekt jou het meeste aan? en waarom?

Het is eigenlijk best moeilijk kiezen... Ik denk dat ik toch voor Someone else zou kiezen. De manier waarop hij zingt en zijn stem spreken me enorm aan!

Wat vind je van de andere nummers die jou minder aanspreken?

The Script vind ik over het algemeen heel goed! Ik moet wel zeggen dat ik dit nummer tegen vind vallen in vergelijking met de redt. Unstoppable is een echte powersong, dus het was moeilijk kiezen daarnet!

Dan zijn we aangekomen bij de laatste vraag. Welk nummer denk jij dat de nieuwe hit van de week wordt?

Het lijkt me heel leuk dat een kpop-nummer ooit de nummer 1 wordt. Dat zal nog niet voor morgen zijn, dus in afwachting zal ik mijn voorlopige favorietje geven: Kom wat dichterbij mag het zeker halen!


Hit van de week

Natuurlijk bespreek ik in dit artikel ook de nieuwe hit van de week. Deze week is de hit van de week… Tell me u luv me van Juice Wrld Geworden!

Genre: Hiphop/Rap.

Het nummer is 3 dagen geleden uitgebracht. In het nummer gaan ze in detail over hun wensen van hun belangrijke anderen. Wat vinden jullie van deze nieuwe hit van de week? Laat het zeker weten in de reacties! 


Dat was Top Tuesday dan weer voor deze week. Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe Top Tuesday! Wat vinden jullie van de nieuwe hit van de week? 

Sem.

14/08/2023, 21:30

🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙

Marit

08/12/2020, 19:17

Leuk artikel!

hfiefinhezrih

04/06/2020, 16:05

leuk! :)))))

ertopia=xd

04/06/2020, 09:08

Leuk artikel weer.

Lotsie

03/06/2020, 19:39

Superleuk artikel! (Dat interview met mij maakt het natuurlijk helemaal af!)

XavieraXO

03/06/2020, 13:09

leuk artikel

lolerdelol7

03/06/2020, 02:14

Leuwk artikeltje!

.Laraa.

03/06/2020, 00:01

Wat een top artikeltje!

@nke

02/06/2020, 22:12

Top artikeltje weer!❤️

Accalia

02/06/2020, 21:00

Top artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid