Nu LIVE gnomecaithlin
Luisteraars
Huidig nummer
Toppers vestigen wereldrecord
Het wereldrecord Canon zingen is verbroken!

Willie

Muziek Wereld

2

0

Op 25, 26 en 27 mei van dit jaar stond de Johan Cruijf Arena in Amsterdam helemaal in het teken van de Toppers. De dresscode van deze veertiende editie was ‘pretty in pink with a touch of gold’, en daar gaven de bezoekers massaal gehoor aan. Het is elk jaar weer een volksfeest dat mag rekenen op ruim 200.000 bezoekers. Voor jong en oud, man, vrouw en genderneutraal, het is altijd weer meezingen geblazen.


Wereldrecord canon zingen

Dit is je vast wel bekend van de basisschool. De klas opsplitsen in groepen en dan samen een liedje zingen, terwijl alle groepen op een ander moment met het nummer starten. Dat was ongetwijfeld in een klein groepje al een enorme chaos, maar de Toppers gingen de extreme uitdaging aan.

Voorafgaand aan de show was het de taak aan Danny de Munk (bekend van o.a. Ciske de Rat) om alle bezoekers, ongeveer 70.000 per avond, te verdelen in drie zones die allemaal op een ander moment starten met het nummer ‘vader Jacob’. Na drie avonden hebben ruim 200.000 mensen deelgenomen en daarmee mogen de Toppers het nieuwe wereldrecord op hun naam schrijven. Het vorige record stond op Canon zingen met 4.000 mensen, dus het zal ongetwijfeld nog wel even duren voordat het nieuwe record verbroken gaat worden.


Bijzondere artiesten

De Toppers, Jeroen van der Boom, Gerard Joling, René Froger en Jan Smit traden dit jaar voor het eerst op in de nieuwe samenstelling. Gerard Joling en René Froger zitten er al bij sinds het begin, voor Jeroen van der Boom was dit de tiende editie, maar voor Jan Smit was dit de allereerste editie waarin hij de hele concertreeks van de partij was als topper.

Ook voor de winnares van het televisieprogramma ‘Topper gezocht’ was een moment gepland om te shinen. Esmee Smit, die het programma won, mocht samen met de Toppers een medley zingen. Ze zei daarover: ‘’Ik heb er heel erg naar uitgekeken en moest toch bewijzen waarom ik Topper Gezocht had gewonnen. Ik wil verder de muziek in, ik wil niet meer weg!’’

De toch wel meest bijzondere artiest was het elfjarige zoontje van Jeroen van der Boom.  Bijzonder optreden in de tiende editie van de zanger. Samen zongen ze een medley van de nummers die Jeroen heeft uitgebracht in de afgelopen jaren. Jeroen, die normaal zijn emoties graag voor zichzelf houdt had toch een brok in zijn keel gekregen:  "Hij had het publiek aardig mee. Ik vind het altijd moeilijk om emoties te tonen maar ik had toch een brok in m'n keel, ik ha echt zoiets van: hij doet het gewoon!”
 

Als we de berichten mogen geloven was deze editie een enorm succes, dat blijkt ook wel uit de bezoekersaantallen (ruim 200.000 mensen). Wie weet zijn ze er volgend jaar weer.

Sunset!

01/02/2020, 05:29

Ik wil wel meezingen

Tom

31/01/2020, 22:05

Kanon zingen? doet dat boem?

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid