Nu LIVE .Marieke
Luisteraars
Huidig nummer
Alles over de winnaars van BGT!
"En dat terwijl Ian nog nooit gedanst had"

Willie

Muziek Wereld

0

0

De acrobatische dansers Tascha en Ian (beide 19) hebben het jubileumseizoen van BGT oftewel Belgium Got Talent gewonnen. Het bijzondere hieraan is: Ian is een gevechtssporter en had nog nooit gedanst. Daarbij kenden ze elkaar maar 1 jaar en hadden hun act in elkaar gestoken zonder choreograaf. “Dit hadden wij nooit durven dromen.”, zeiden ze wenend van geluk. Het waren terechte winnaars, maar wel heel onverwacht. Tot voor de finale waren ze goed, maar “gewoon goed.” Tot we gisteravond hun act kregen te zien. Met hun dans op Tom Walkers hit “Leave a light on” kregen ze de hele zaal stil.

“Je kon een speld horen vallen, iedereen was zo geconcentreerd en vol verwondering”, zei Niels Destadsbader. “Het is absurd dat jullie dit in elkaar konden steken zonder begeleiding. Ongezien” oordeelde danskenner Dan Karaty.

Het was zeker ongezien. De twee leerden elkaar een jaar geleden heel toevallig kennen. Ze moesten allebei zijn op het kabinet  van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters voor een huldiging van hun prestaties: hij als meervoudig wereldkampioen jiujitsu en zij als acrobatische gymnaste die brons op het WK in China behaalde en zilver op de Wereldcup. “De vonk sprong meteen over”, zeggen ze. “En omdat ik niet alleen wilde dansen voor Belgiums Got Talent, vroeg ik of Ian wilde meedoen”, bekende Tascha. “Maar ik had dus nog nooit gedanst.”, lacht Ian. “We hebben dan maar beslist om zelf onze act in elkaar te steken, misschien zouden we er zo wel bovenuit kunnen steken...”

En kijk nu, het duo is de winnaar van dit seizoen van BGT en van de 50.000 euro. “We zouden graag volgend jaar met mijn mama naar de Filipijnen reizen om mijn oma te gaan bezoeken, die woont daar nog”, vertelt Ian. “En voor de rest? We gaan een deel opzij zetten om te sparen en van het andere deel nog iets leuks doen. Maar wat weten we nog niet. Wij hadden er gewoon niet vanuit gegaan dat we Belgiums Got Talent zouden winnen”, lacht Tascha. “Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat we niet bij de laatste 6 zouden eindigen.”

Veel tijd om te feesten had het koppel niet. De volgende dag werd Ian al om 9 uur op zijn stageplaats verwacht. Hij studeert ergotherapie. En Tascha die moest studeren want de examens van haar opleiding media en entertainment management komen er aan. “Maar zondag gaan we eventjes bekomen, dat zal nodig zijn ook”, lachen ze.

Hoe zal hun leven nu veranderen? “Ons leven gaat eigenlijk gewoon door, we combineren onze studies met onze sport en tussendoor proberen we elkaar zo veel mogelijk te zien, en uiteraard om te trainen ook. Hopelijk gaan we samen nog dikwijls op het podium mogen staan om optredens te geven.” En volgende week staat Ian zelfs al op het Europees Kampioenschap in Polen als gevechtsporter!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid