Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
James Arthur verdacht van plagiaat
Zijn megahit 'Say You Won't Let Go' zou mogelijk plagiaat zijn.

Willie

Muziek Wereld

1

0

In de muziekwereld is er een discussie gaande omtrent plagiaat. Gisteren werd namelijk bekend gemaakt dat de Ierse band, The Script, bekende zanger James Arthur heeft aangeklaagd wegens plagiaat. Zij zijn namelijk van mening dat de zanger zijn hit 'Say You Won't Let Go' heeft gebaseerd op hun hit 'The Man Who Can't Be Moved'.


Say You Won't Let Go

Sinds James Arthur in 2012 X-Factor heeft gewonnen is hij niet meer weg te slaan in de muziekwereld. Zijn cover van 'Impossible', orgineel gezongen door Shontelle, kwam direct binnen in de hitlijsten van Engeland. Toen er in 2013 een maatschappelijke discussie ontstond over zijn homofobe teksten in een lied ging de zanger door diepe dalen en leek hij uit de spotlights te verdwijnen. Dat in 2016 zijn hit 'Say You Won't Let Go' een succes werd had hij dan ook nooit durven dromen. Het nummer deed het zo goed dat hij zelfs lange tijd in de Nederlandse TOP 40 heeft gestaan met als hoogste eindnotering plaats #2. Des te pijnlijker is het dat nu, ruim twee jaar na het lanceren van deze megahit een claim tegen hem wordt ingediend en hij nu voor de rechter moet verschijnen om uitleg te geven over de mogelijke plagiaat.


Rechtszaak

Bekend is dat The Script dezelfde advocaat in de arm heeft genomen als de familie van Marvin Gaye die in 2015 een rechtzaak aanspanden tegen Pharrel Williams en Robin Thicke, omdat hun nummer 'Blurred Lines' teveel zou lijken op de hit 'Got To Give It Up' van Marvin Gaye. De advocaat had de rechtszaak gewonnen en kreeg het voor elkaar om ze een boete van $7,4 miljoen dollar te betalen. 

The Script hoopt met deze advocaat de rechtszaak tegen James Arthur te winnen en daarmee te eisen dat ze een deel van de opbrengst van het nummer 'Say You Won't Let Go' ontvangen en ze zullen mogelijk ook een flinke schadevergoeding eisen mocht James Arthur zich daadwerkelijk schuldig maken aan plagiaat.

James Arthur ontkent in elk geval dat er sprake is van plagiaat. 

Sunset!

02/02/2020, 21:51

James Arthur is echt een leuke Artiest

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid