Nu LIVE Bouke
Luisteraars
Huidig nummer
EINDEXAMEN: Succes of Drama?
Alles over het eindexamen tot nu toe!

Willie

LeetMusic

1

0


Een tijd geleden begon de door velen beschreven als de zwaarste periode van het jaar, namelijk het Eindexamen. De tijd van het jaar dat een stel goed voorbereide leerlingen vol zelfvertrouwen een reeks proefwerken maken, wat ze zonder problemen naar hun vervolgopleiding zal brengen. Helaas weten we allemaal dat dit niet klopt; de stress en spanning is nog altijd goed voelbaar. Ook gebeuren er elk jaar weer de raarste dingen en 2018 is daarop geen uitzondering. Daarom is hier een update van de gekste gebeurtenissen van het Eindexamen 2018, tot nu toe.




Hoe ging dat wiskunde examen bij jou? Heel veel elementen hebben we nog nooit besproken! En dat engels examen dan? Dat leek wel chinees! Gelukkig is er voor dit soort klachten een Examen Klachtenlijn opgezet door het LAKS, die al die klachten elk jaar weer behandeld. Natuurlijk zijn het meestal normale klachten, maar elk jaar springen er weer een paar bovenuit. De gekste, orgineelste en meest verbazingwekkende klachten van 2018 tot nu toe hebben we hier op een rijtje voor je staan, zou jij er ook over klagen?

Te Knappe Surveillant?
Het is weer zover, de hormonen van een leerling speelden weer op. Net op zo'n belangrijk moment, helaas. Een van de klachten was namelijk dat een surveillant té knap was. De leerling zou zich hierdoor niet hebben kunnen concentreren en dát zou de reden zijn dat ze het verknald zou hebben. Gek genoeg is dit niet de eerste keer dat deze klacht binnenkomt, een gebruikte smoes dus!

Stinkende Buur
Je hebt het vast wel eens meegemaakt; de persoon waar je naast moest zitten is zich weer eens vergeten te douchen de afgelopen 6 maanden. Dit is natuurlijk heel vervelend als je probeert een les te volgen, maar wat nou als dit tijdens je examen gebeurt? Dan pak je natuurlijk je deodorant erbij en spray je erop los! Maar of de rest van je klas je daar voor zou waarderen, is nog maar de vraag.

Arachnofobie
We zijn allemaal wel ergens bang voor, niet waar? De een is bang voor hoogtes, de ander bang voor presenteren en weer een ander voor... is dat daar een spin?! Zoals je al wel kon raden, sloop er tijdens het examen van een leerling een spin naarbinnen. De spin probeerde waarschijnlijk enkel te helpen door wat extra moed in te spreken, maar zijn actie werd niet gewaardeerd. In plaats daarvan werd het een groot gegil in de zaal, auw.


Elk jaar weer verschillen de examens van elkaar. De ene keer is het uitermate makkelijk, de andere keer was het zo lastig dat je het niet droog kon houden. Eens zien wat de kandidaten ervan vonden.

Havo-Examen Engels
Misschien heb je al enkele memes voorbij zien komen of Havisten in tranen de zaal uit zien lopen, maar het Engels examen is voor hen erg moeilijk geweest. Zelfs de docenten konden er niet omheen; het was een erg pittige toets. Desalniettemin kunnen ze nog hun klachten indienen, misschien dat dat wat veranderen zal aan de normering.



VMBO-Examen Economie
Heel veel gokken, zegt een kandidaat. Hij had het natuurlijk over het eindexamen economie, wat volgens velen erg lastig was. Schreeuwend liepen enkelingen de zaal uit. Erg jammer.

VWO-Examen Geschiedenis
Ook bij dit examen hebben ze geen genade gehad. Volgens de VWO'ers was het een behoorlijk pittig examen en is er door velen het een en ander niet ingevuld. Dit examen gaan dus negatief de geschiedenis in.



VWO-Examen Nederlands
Gelukkig was er ook een erg simpel examen, namelijk Nederlands op VWO niveau. Na het drama van vorig jaar is het wel verdiend, deze wat simpelere versie.

Behalve een klachtenregen en lastige examens, gebeuren er ook elk jaar weer opmerkelijke dingen die niemand heeft voorzien. Alsof het examen nog niet erg genoeg was...

In Quarantaine?
Zoals elk jaar weer ligt iedereen op de loer om valsspelers te betrappen. Spieken, antwoorden inzien of doorpasen, het is allemaal flink strafbaar. Om die reden besloot een school dan ook een studente urenlang in quarantaine te zetten. Waarom? Zij had een examen al gemaakt, maar de andere VWO'ers niet. Ze mocht niet eens in de buurt van haar telefoon of een computer komen. Dat werden een stel langzame uren..

Flauwvallen tijdens het examen
Wat nou als ik het niet haal? Wat is dit voor een vraag? Hoe moet ik dit nou weten? En voor je het weet wordt het zwart voor je ogen. Dit gebeurt elk jaar weer een aantal leerlingen. Toch is het heel vervelend, je mist een deel of alles van je examen waar je schijnbaar zó hard voor hebt geleerd. Gelukkig betekent dit niet meteen een 1, maar wordt er gekeken naar de omstandigheden. Zo kun je, als je gelijk in quarantaine bent geplaatst, het examen gewoon hervatten. Anders wordt er gekeken met hogere machten. Geen zorgen dus!
 



Zit jij in je eindexamenjaar? Hoe gaat het bij jou? Heb je nog een gek verhaal over je examen? Laat het achter in de reacties!

Sunset!

02/02/2020, 20:42

Allemaal zenuwen

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid