Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Interview met Row
Alles over haar speciale uitzending...

Willie

LeetMusic

0

0

Afgelopen dagen stonden overal op de wereld steden in het teken van de Pride. Het jaarlijkse evenement trekt overal op de wereld vele bezoekers die aandacht vragen voor de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders en zij vieren met z'n allen dat ze kunnen zijn wie ze zijn. Afgelopen zondag van 19:00 tot 21:00 werd er op LeetFM een speciale uitzending gehouden die in het teken stond van de pride, gepresenteerd door Row. Tijd om eens aan haar te vragen hoe dit tot stand is gekomen en wat voor gevoel ze eraan overgehouden heeft.

Hoi Row!  Het stond al even in het rooster dat je een speciale LGBT editie zou gaan presenteren op LeetFM. Hoe ben je op dit idee gekomen om hier een twee uur lang durende special te presenteren?
Nou, ik merkte tijdens een uurtje van mij waar ik het over pesten had er heel veel LGBT-personen aanwezig waren die erg onzeker waren over zichzelf. Ik had toen helaas de tijd niet meer om daar meer aandacht aan te besteden, dus besloot ik er een aparte show over te maken. Tevens kan ik over dit onderwerp uit eigen ervaring spreken wat ook een fijn gevoel geeft voor de luisteraars.

Het is een mooi gebaar dat je dit opgemerkt hebt en er op het juiste moment op ingespeeld hebt. Wat heb je allemaal gedaan tijdens deze uitzending om hier op een gepaste manier aandacht aan te besteden
Ik heb tijdens de uitzending een aantal personen in de uitzending gehad die hun eigen verhaal kwamen vertellen. Ik ben in de uitzending ook zelf uit de kast gekomen tegenover leet. Ik heb verteld dat ik lesbisch ben, hoe ik uit de kast ben gekomen en hoe ik daarmee omga. Luisteraars hadden ook de mogelijkheid om anoniem shoutjes sturen met hun verhaal en wat ze erover kwijt wilden. Verder hebben we het eerste uur nog 'Tik Tak Boem' gespeeld met een LGBT twist.

Hoe is deze uitzending ontvangen bij de Leet's?
Het is super goed ontvangen bij de luisteraars. Er werd ook gevraagd of ik nog eens een show wil houden over dit onderwerp dus wie weet ga ik ooit weer zoiets doen.

Er zijn ook negatieve opmerkingen gemaakt zijn tijdens deze show. Dat ligt erg gevoelig bij jou en een aantal andere mensen in de kamer. Wat zou je willen zeggen tegen mensen die dit blijkbaar (nog) niet accepteren?
Ik snap persoonlijk niet waar deze personen een probleem van maken.  Wij zijn wie wij zijn en zijn er blij met wie we zijn. Hun hoeven er toch niet mee te leven? Laat iedereen in zijn/haar waarde en respecteer elkaar. Verder wil ik geen aandacht aan deze mensen geven, haters blijven er toch wel tussen zitten.

Heel erg dapper dat je dit initiatief hebt genomen en jezelf zo kwetsbaar hebt durven opstellen op de radio. Gezien de drukte in de kamer en het respect wat door de Leet's afgegeven is, mag je wel concluderen dat het een succes was. Bedankt dat je dit wilde delen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid