Nu LIVE gnomecaithlin
Luisteraars
Huidig nummer
Eurovisie Songfestival 2018 Update!
Het is bijna zover..

Willie

Muziek Wereld

0

0

Nog heel even wachten en dan is het echt zover: het Eurovisie Songfestival 2018! In mijn vorige artikel heb je al het een en ander kunnen lezen over deze spectaculaire wedstrijd en vandaag voeg ik daar nog een aantal dingen aan toe!

De afgelopen weken hebben een aantal kandidaten hun officiële nummer uitgebracht en ook Nederland is er daar eentje van.

Eurovision 2018
Voor degene die mijn vorige artikel niet gelezen hebben (foei!), heb ik hier nog even een kleine opfrissing van wat het ook alweer precies inhoud. Het Songfestival zal dit jaar gehouden worden van dinsdag 8 mei tot en met zaterdag 12 mei. Tijdens deze wedstrijd strijden 43 landen om de winst en het winnende land, zal het jaar daarop ook het Songfestival hosten.

Dit jaar wordt dit spektakel gehouden in Portugal en is het alweer de 63e editie!

Liedjes
Natuurlijk is het ieder jaar maar de vraag welk land met welk nummer komt en misschien nog belangrijker; in welke taal de landen zingen. Vroeger was het namelijk heel normaal om een liedje in je eigen taal te zingen, maar tegenwoordig kiezen steeds meer landen ervoor om gewoon in het Engels te zingen. Ja, sommige landen proberen het wel is in hun originele taal; kijk maar naar Portugal vorig jaar.

Op YouTube kun je altijd ver van tevoren genieten van de uitgebrachte nummers en dat heb ik natuurlijk maar eventjes gedaan! En de liedjes van dit jaar zijn toch wel weer een mix van ‘goede’ en ‘slechte’ nummers. Toch zien we ook dit jaar weer veel mensen zingen in het Engels.

Waylon
Wat boeien al die liedjes nou? Het is toch veel interessanter om te weten wat Waylon dit jaar voor Nederland gaat doen? Ja dat klopt! En ieder jaar roep ik dan alweer ver van tevoren: ‘Jaaaa dit jaar maken we echt kans’, en dan blijkt dat achteraf dus totaal niet te zijn. Dus dit jaar houd ik maar wijs mijn mond dicht..

Ik moet wel zeggen dat het liedje van Waylon bij velen nu al in de smaak valt. Het nummer Outlaw In ‘Em staat al een tijdje in trending van YouTube, heeft al meer dan 650.000 weergaven en meer dan 11K likes. Als je dit vergelijkt met de andere landen, doen we het in dat opzicht nog niet eens zo heel slecht.

Heb jij het nieuwe nummer al gehoord? En wat is jouw mening van het nummer? Laat het zeker weten even weten in de reacties!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid