Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Contest #1.4 (QF4)
In deze reeks nemen 8 artiesten het tegen elkaar op! Wie van hen zal het winnen? Dat bepalen jullie!

Sydney

Muziek Wereld

14/03/2024, 15:00

Pixelarts door Wishky

1

1

Na een lange tijd is The Contest weer terug! We zijn al aangekomen bij de vierde en laatste kwartfinale. Na deze week zullen we namelijk weten welke artiesten de halve finales bereikt hebben.


Samenvatting

Omdat het al een lange tijd terug is dat The Contest online is gekomen, zal ik jullie eerst even een korte samenvatting geven van wat er allemaal gebeurd is. Het thema van The Contest is onbekende artiesten. We begonnen  de eerste week met We Three en Claudia Faniello. 2 totaal verschillende artiesten. De keuze was voor jullie meer dan duidelijk. We Three moest doorgaan naar de halve finale met 80% van de stemmen!

De tweede week maakten we kennis met artiesten uit Zuid-Afrika en Noorwegen. Zoals Lotsie het mooi in de reacties vertelde, “het is het duel tussen de krullen deze week”. Jullie vonden dat Bernice West de mooiste krullen had. Euh, ik bedoel het mooiste lied natuurlijk!

In week drie van The Contest namen we kennis met 2 bands die een vrouwelijke leadzanger hebben. Against The Current nam het op tegen As December Falls. Wie van hen heeft er in die week gewonnen? Dat gaan we nu zien in de uitslag!


Uitslag

Welke band viel het beste bij jullie in de smaak? Was het Against The Current of As December Falls? Ik kan jullie vertellen dat de keuze deze keer weer heel erg duidelijk was. De derde kwartfinale is gewonnen door…

As December Falls met maar liefst 67% van de stemmen. 

As December Falls gaat dus door naar de halve finale! Maar tegen welke artiest mogen zij het opnemen? Daar gaan we deze week achter komen.


Kennismaken

XG 

XG is een Japanse meidengroep. Ze bestaan uit de leden, Jurin, Chisa, Hinata, Juria, Cocana, Maya en Harvey. 2 jaar geleden begon de groep met hun eerste single Tippy Toes. De naam van de groep is een afkorting van Xtraordinary Girls. Zelf had ik geen weet van deze groep en zijn ze naar mijn gevoel dus geschikt voor The Contest! 

 

 

Purple Kiss

Purple Kiss is ook een meidengroep, alleen komen zij uit Zuid-Korea. De groep bestaat nu uit de 6 leden, Na Go-eun, Dosie, Ireh, Yuki, Chaein en Swan. Purple Kiss is al actief sinds 2020. Voorheen bestond de groep uit 7 leden, helaas heeft Park Ji-eun de groep moeten verlaten wegens gezondsheidsproblemen. De naam van de groep is onstaan door het woord paars, dat voor hen bestaat uit meerdere kleuren en kiss dat liefde aantoont. Kortom is de betekenis van hun groep liefde overbrengen aan de hand van verschillende kleuren muziek. Ook van deze groep had ik zelf nog nooit gehoord en daarom zijn zij de perfecte tegenstander voor XG! 

 

 


Nummers

XG - Puppet Show

Dit lied werd vorig jaar uitgebracht. De videoclip laat je een ander universum zien. In plaats van dat mannen de dominante rol hebben, zien we nu hoe vrouwen de controle hebben. Het lied heeft dus ook een diepere betekenis, maar het is ook een leuk pop lied om naar te luisteren. Dit nummer is het laatste nummer dat op hun eerste EP New DNA te vinden is. 

 

Purple Kiss - Sweet Juice

Sweet Juice werd net als Puppet Show vorig jaar uitgebracht. Het nummer is te vinden op hun vijfde mini-album Cabin Fever. De groep heeft een soort verhaal sinds hun debuut, waarin de leden heksen voorstellen. Dit verhaal gebruiken ze dan ook hier in het lied Sweet Juice. De heksen worden gevangengenomen en zoeken naar vrijheid. 

 

Beluister Puppet Show en Sweet Juice via een streamingsdienst en laat zeker weten wat jij ervan vindt in de reacties!


Stemmen

Dan is het nu tijd dat jullie je stem uitbrengen! Beluister beide nummers heel goed en maak jouw keuze voor jezelf uit welke artiest door mag naar de halve finale! Volgende week maak ik de uitslag bekend en gaan we zien hoe We Three het tegen Bernice West opneemt in de eerste halve finale! Laat ook zeker jouw mening achter in de reacties!

In het geval dat het gelijkspel wordt neem ik de beslissende stem, deze zal ik van tevoren al doorgeven aan een LeetMusic medewerker, zodat mijn keuze ook op een eerlijke manier is gemaakt

Poll: The Contest 1 (QF4)
The Contest 1 (QF4)

XG - Puppet Show
33,33%
Purple Kiss - Sweet Juice
66,67%

Sem.

17/03/2024, 15:04

Leuk Artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid