Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Jaren 10 Tijdmachien Hitdossier #20
In dit artikel zie je een terugblik op De Jaren 10 Tijdmachien!

Nova

Muziek Wereld

10/03/2024, 23:00

Pixelarts door Wishky

3

2


Beste luisteraars, we gaan terug in de tijd.. kijken jullie mee? 

In deze reeks gaan we, in samenwerking met de Jaren 10 Tijdmachien-show van DJ Solardo, een kijkje nemen in de top 40 die in de show verwerkt is. Jullie zullen er hierbij achter komen wie het meest in deze top 40 stond en wie er nieuw binnenkomen, net als de hoogste stijger en de diepste daler, een diepere kijk op de nummer 1 en noteren we ook welk nummer er het langst in stond. Ook nemen we een kijkje in het jaar zelf en zetten we alle leuke en speciale gebeurtenissen op een rij. Ditmaal is dat de top 40 van april 2003.

Nemen jullie mee een kijkje bij de 25e editie?
 


Een throwback naar: 2003

  • De zomer van 2003 is uitgesproken warm. Watergebrek dreigt omdat in het Groene Hart grote hoeveelheden boezemwater worden ingelaten in de polders. Voor het eerst in de geschiedenis wordt besloten de stroomrichting van de rivier de Amstel om te draaien, zodat de rivier (tijdelijk) zuidwaarts stroomt.

 

  • 7 augustus - Arcen wordt getroffen door een hittegolf en bereikt een temperatuur van 37,8 °C.

 

  • 1 oktober - De Universiteit Antwerpen wordt opgericht. Het gaat om een fusie tussen de drie bestaande Antwerpse universiteiten. Het wordt zo de op twee na grootste universiteit van Vlaanderen.

 

  • 7 december - Prinses Catharina-Amalia, de eerste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Maxima, wordt geboren om 17.01 uur in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag.

Top 40 hitdossier van april 2003:

  • Nummer 1: Jamai - Step Right Up

 

Dit speelde er op de achtergrond:  

  • Step Right Up is de debuutsingle van de Nederlandse zanger Jamai. Op 8 maart 2003 won hij de eerste editie van het televisieprogramma Idols, wat een grote stormloop naar de platenzaak veroorzaakte. Hierdoor wist Step Right Up in één keer op nummer 1 binnen te komen in de Nederlandse hitlijsten. Er werden meer dan 320.000 exemplaren verkocht, waarmee het in Nederland niet alleen de bestverkochte single was van 2003, maar ook de op een na bestverkochte van het eerste decennium van de 21e eeuw.

Het was pas de achtste keer dat er een single nieuw op nummer 1 binnenkwam. Inmiddels gebeurt dat regelmatig. Door het grote succes van de single werd de debuutsingle van Jim, die tweede werd bij Idols, enkele malen uitgesteld. Na zeven weken op de eerste plaats te hebben gestaan werd Jamai dan toch verslagen door Jim, die eveneens op nummer 1 binnenkwam met Tell Her. Het tweede nummer op de single is Sorry Seems To Be The Hardest Word, een cover van Elton John. De single stond ten tijde dat Jamai op 1 stond met Step Right Up ook in de top 10 van de Nederlandse hitlijsten in de versie van de jongensgroep Blue.


 

De hoogste stijger: Robbie Williams - Come Undone (22 plekken)

De diepste daler: Shania Twain - Ka-Ching! (7 plekken)

 

De nieuwkomers: DJ Galaga - It's On You, Ja Rule ft. Ashanti - Mesmerize, K3 - De 3 Biggetjes, Drumattic Twins - Feelin' Kinda Strange, Eminem - Sing For The Moment, Coldplay - Clocks

 

Vaakste notering:.Robbie Williams (2x)

Langste notering: Robbie Williams - Feel (18 weken)


Welke hit-dossier valt volgende week uit de la?

'Het rad is gevallen op augustus 2013, Stiekem verklapt Solardo al de volgende artiesten, met de muziek die garant staat voor de volgende top 40

  • Macklemore
  • Showtek
  • John Newman

10!`Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe editie van de Jaren ‘10 Tijdmachien Hitdossier Tot later!`10!

Snorrehond

05/04/2024, 14:51

Topserie dit! Jammer dat Nova weg is :(

Sem.

17/03/2024, 15:05

Leuk!!!!!!!!!!!!!!!

Solardo

10/03/2024, 23:16

Nova is weer terug! Volgende week weer een nieuwe editie, so wake me uuup when it's Sunday...🔟

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid