Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Jaren '10 Tijdmachien Hitdossier #15
In dit artikel zie je een terugblik op De Jaren 10 Tijdmachien!

Nova

Muziek Wereld

04/02/2024, 23:00

Pixelarts door Wishky

2

1


Beste luisteraars, we gaan terug in de tijd.. kijken jullie mee? 

In deze reeks gaan we, in samenwerking met de Jaren 10 Tijdmachien-show van DJ Solardo, een kijkje nemen in de top 40 die in de show verwerkt is. Jullie zullen er hierbij achter komen wie het meest in deze top 40 stond en wie er nieuw binnenkomen, net als de hoogste stijger en de diepste daler, een diepere kijk op de nummer 1 en noteren we ook welk nummer er het langst in stond. Ook nemen we een kijkje in het jaar zelf en zetten we alle leuke en speciale gebeurtenissen op een rij. Ditmaal is dat de top 40 van mei 2002!

Nemen jullie mee een kijkje bij de 20e editie? 


Een throwback naar: 2002

  • 2 februari - De Nederlandse kroonprins Willem-Alexander huwt de Argentijnse Máxima Zorreguieta in de Beurs van Berlage (burgerlijk huwelijk) en de Nieuwe Kerk (kerkelijk huwelijk) in Amsterdam.

 

  • 7 februari - Voor het eerst wordt aan een Nederlands restaurant een derde ster toegekend, namelijk aan Parkheuvel in Rotterdam met chef-kok Cees Helder.

 

  • 1 januari - De euro wordt ingevoerd als chartaal geld middel in twaalf van de vijftien Europese landen die zijn aangesloten bij de EU: België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. In het girale geldverkeer was de euro al ingevoerd op 1 januari 1999.

Top 40 hitdossier van mei 2002:

  • Nummer 1: Brainpower - Dansplaat

Dit speelde er op de achtergrond:  

Een tijd lang werd gedacht dat de vrouwenstem in het nummer (die roept: "Oh, op deze plaatje kan ik de hele nacht wel dansen!") de op dat moment pas getrouwde prinses Máxima voor moest stellen. In werkelijkheid ging het in die opname om de toenmalige vriendin van producer Maniak, een Vlaamse die oorspronkelijk Afrikaans was en de Nederlandse taal op dat moment nog niet helemaal meester was. In "Dansplaat" zitten verwijzingen naar onder andere John Lennons echtgenote Yoko Ono, wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, sportmerk Adidas, hiphop formaties Rob Base and DJ E-Z Rock en Run-D.M.C, videospel series Tekken 3 en Dragon Ball Z, biermerk Corona en oud premier Wim Kok. Het nummer werd een grote hit in Nederland en Vlaanderen, in zowel de Nederlandse Top 40 als de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het de nummer 1-positie

 

De hoogste stijger: Don't Let Me Get Me (24 plekken)

De diepste daler: Gigi D'Agostino - The Riddle (12 plekken)
 

De nieuwkomers: Within Temptation - Mother Earth, Kate Ryan - Désenchantée, Galleon - So I Begin, Marco Borsato - Zij

 

Vaakste notering: Alle artiesten staan 1x in de lijst.

Langste notering: R. Kelly - The World's Greatest, DJ Sammy & Yanou ft. Do - Heaven, Shakira - Whenever Whenever (15 weken)
 


Welke hit-dossier valt volgende week uit de la?

'Het rad is gevallen op juni 2015, Stiekem verklapt Solardo al de volgende artiesten, met de muziek die garant staat voor de volgende top 40:

  • The Weekend
  • Avicii
  • Major Lazer

10!`Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe editie van de Jaren ‘10 Tijdmachien Hitdossier Tot later!`10!

 

Sem.

09/02/2024, 17:39

Leuk Artikel!

Solardo

05/02/2024, 10:45

Volgende week een jaartal die nog niet eerder vertoont is! 🔟

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid