Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Jaren 10 Tijdmachien Hitdossier #11
In dit artikel zie je een terugblik op De Jaren 10 Tijdmachien!

Nova

Muziek Wereld

07/01/2024, 23:00

Pixelarts door Wishky

2

1


Beste luisteraars, we gaan terug in de tijd.. kijken jullie mee? 

In deze reeks gaan we, in samenwerking met de Jaren 10 Tijdmachien-show van DJ Solardo, een kijkje nemen in de top 40 die in de show verwerkt is. Jullie zullen er hierbij achter komen wie het meest in deze top 40 stond en wie er nieuw binnenkomen, net als de hoogste stijger en de diepste daler, een diepere kijk op de nummer 1 en noteren we ook welk nummer er het langst in stond. Ook nemen we een kijkje in het jaar zelf en zetten we alle leuke en speciale gebeurtenissen op een rij. Ditmaal is dat de top 40 van januari 2017!

Nemen jullie mee een kijkje bij de 16e editie? 


Een throwback naar: 2017

 

  • 2 januari – De Nederlandse darter Michael van Gerwen wint voor de tweede keer het PDC World Darts Championship door in de finale de Schot Gary Anderson met 7-3 te verslaan.

 

  • 12 april - Nederland krijgt twee panda’s te leen van China.

 

  • 7 mei – In Frankrijk vindt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaats. De sociaal-liberale Emmanuel Macron won met 66% van de stemmen.

 

  • 24 mei – In Stockholm verloor Ajax het Europa League Finale met 0-2 van Manchester United.

Top 40 hitdossier van januari 2017:

  • Nummer 1: Clean Bandit ft. Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye

Dit speelde er op de achtergrond:  

"Rockabye" is geschreven door Clean Bandit en de Noorse zangeres Ina Wroldsen, samen met Amar Malik en Steve Mac. Wroldsen schreef de tekst over haar zoon, wat volgens Grace Chatto de reden is waarom het zo waar klinkt voor Clean Bandit en zo emotioneel en speciaal is. Wroldsen verzorgde oorspronkelijk de zang voor het nummer, maar werd op het laatste moment geruild voor Anne-Marie. De band vocht met hun label om In op de platen te krijgen, maar dat mislukte. Grace beschreef de situatie als een vreselijke ervaring en ze verliet bijna de band omdat ze het gevoel had: 'Ik had het gevoel dat ik het niet meer kon doen, omdat het idee dat mijn bedrijf doet mensen pijn… dat was echt pijnlijk. Ik ben daarna een tijdje helemaal gek geworden. Ik moest gewoon door, maar vanbinnen was het heel moeilijk.” Clean Bandit kondigde de single aan op 21 oktober 2016, slechts twee dagen nadat Neil Amin-Smith de band verliet. In gesprek met Digital Spy zei Chatto: "We wilden al heel lang met Sean Paul samenwerken en het is een droom dat het ons eindelijk is gelukt. Anne-Marie vertelt het verhaal en we houden van haar stem. We hoorden haar voor het eerst zingen bij Rudimental en we hebben haar de afgelopen jaren op een miljoen festivals ontmoet – het was zo leuk om samen te werken". Het nummer bevat een sample van Jerry Rivera's nummer "Amores cómo el nuestro''
 

De hoogste stijger: Starley - Call On Me (Ryan Riback Remix) [5 plekken]

De diepste daler: Jonas Blue - By Your Side (7 plekken)

 

De nieuwkomers: MGK x Camila Cabello - Bad Things, Broederliefde (Emms) - Het Is Een Feit, Ronnie Flex ft. Frenna - Energ

 

Vaakste notering: Frenna (3x)

Langste notering: Martin Garrix ft. Bebe Rexha - In The Name Of Love (22 weken) 


Welke hit-dossier valt volgende week uit de la?

'Het rad is gevallen op maart 2012. Stiekem verklapt Solardo al de volgende artiesten, met de muziek die garant staat voor de volgende top 40:

- Dance/Pop
- Katy Perry
- Triggerfinger
- Carly Rae Jepsen

10!`Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe editie van de Jaren ‘10 Tijdmachien Hitdossier Tot later!`10!


 

Sem.

17/01/2024, 21:58

Wat leukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Solardo

09/01/2024, 20:04

Ik denk dat jullie bij het zien van Carly Rae Jepsen al een idee hebben welk nummer er gedraaid gaat worden...🔟

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid