Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
It's Christmas Time # 4 ~ WIN EEN KERSTBAL
Ho ho ho! Het is december en met uitkijken naar Kerstmis kan je nooit te vroeg beginnen!

Lotsie

Leet Weekblad

22/12/2023, 20:15

Pixelarts door Marit

5

1

Het is alweer week 4 van december: over drie dagen is het eindelijk zo ver! Tijd om te genieten van de kroketjes en kerststronken. Maar voor de tijd écht rijp is, is het van groot belang onze kerstkennis nog verder bij te schaven en te controleren of alle kerstbomen wel goed versierd zijn!

Ben jij ook weer van de partij?


Week 4: De week van de waarheid

We zijn nu zo dicht bij Kerst dat het tijd is voor iets fantastisch: vakantie! En niet alleen dat, zondag is het al Kerstavond om maandag over te gaan naar het centrale thema van deze reeks: Kerstmis! Later op de week maken we dan weer tijd voor Onnozele-kinderendag en daarna zijn we alweer vlak bij de jaarwisseling!

De tijd tot het nieuwe jaar wordt dus steeds korter en korter, maar wist je dat de dagen vanaf nu weer langer en langer worden? 21 december, het begin van de officiële winter, is steevast de kortste dag van ons jaar: de zon komt het laatste op en gaat het snelste weer onder. Maar dat betekent dus ook dat we vanaf nu weer toe kunnen werken naar de langste dag van het (nieuwe) jaar, op 21 juni wanneer de zomer begint! Of toch… op het noordelijk halfrond! In het zuiden werkt namelijk alles omgekeerd, zij hadden gisteren hun langste dag van het jaar en vieren Kerst hoogstwaarschijnlijk in volle zomer.


Weetjes van de Week

Tot zover alle spannende gebeurtenissen in deze tweede week van december, tijd om weer even te kijken naar waar deze reeks eigenlijk om draait: Kerstmis! En omdat we toch moeten weten hoe dit te vieren, zijn hier enkele weetjes over kerstavond.

  • Donald Duck kennen we allemaal wel. Maar wist je ook dat in Zweden elke kerstavond naar Donald Duck gekeken wordt? Dit is een traditie die bestaat sinds de jaren 1960: iedereen kan zo genieten van de tekenfilm “Donald Duck en zijn vrienden wensen je een gelukkig Kerstfeest.”
  • Wij vieren Kerstavond misschien, maar voor de Kerstman en zijn rendieren is het werken geblazen! Wetenschappers berekenden dat de Kerstman om iedereen ‘s nachts een cadeau te bezorgen, 822 huizen per seconde moet bezoeken! Hiervoor zou hij wel een heel hoge snelheid moeten halen met zijn slee!

Is er nog plaats in jouw kerstboom?

Vorige week deelde ik nog een kerstbal uit aan onze Hades, maar wie weet zijn er nog wel kerstbomen waar nog net genoeg plaats is voor zo’n lichtblauwe, glanzende, LeetMusic kerstbal! Heb jij nog plaats in jouw kerstboom? Dan is dit je kans om de kerstbal van onze enige echte Sydney te bemachtigen! Het enige wat je hoeft te doen, is de meest originele/leuke piek voor in de kerstboom bedenken. In de keuken op mijn kot bijvoorbeeld bestaat de piek uit het afgebroken handvat van een waterkoker afgewisseld met een keukenrol en vorig jaar was het een papieren bootje, maar ik denk dat jullie Leets beter kunnen! Laat dus zeker je creatiefste ideeën achter in de reacties. Deelnemen kan tot en met 25 december 2023, de winnaar zal via de LeetMusic Discord bekendgemaakt worden. Veel succes!


Dit was alweer de vierde editie van It’s Christmas Time. Hopelijk hebben jullie van dit artikel allemaal leuke dingen opgestoken, zoals de grappige weetjes om door te vertellen aan al je vrienden!

Tot volgende week!

Ho ho ho

.jaro.

24/12/2023, 20:52

mijn idee voor een piek is een kerst kadootje want het is mooi kleurijk vrolijk kerst sfeer :)

Savana.

24/12/2023, 20:17

Ik zou bovenin de kerstboom een badeend doen. Ik ben gek op eenden dus dan is het helemaal in zn thema! (past ook wel een beetje bij leet!)

Sem.

23/12/2023, 19:54

Mijn idee voor een leuke kerstboom piek is een namaak van Anton Pieck (beroemd van Efteling) 😂 (en als dat niet lukt, dan een piek van mijn leetpoppetje)

Beantwoord

23/12/2023, 19:40

ik zou een wc-borstel gebruiken als piek.

Yarne

23/12/2023, 13:39

Mijn idee voor een piek is een mini werkende vuurtoren, want een vuurtoren heeft ongeveer de vorm van een piek en het zou vet zijn als hij werkend in de boom zou staan!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid