Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
It's Christmas Time # 3
Ho ho ho! Het is december en met uitkijken naar Kerstmis kan je nooit te vroeg beginnen!

Lotsie

Leet Weekblad

15/12/2023, 20:15

Pixelarts door Marit

3

2

Het is alweer week 3 van december: Max Verstappen heeft ondertussen zijn kampioenschap goed gevierd - denk ik - en de dagen blijven maar korter en korter worden. De Secret Santa cadeautjes worden stilaan gekocht en belanden onder de kerstboom. Vorige week ging het nog over warme dekentjes en intussen heb ik er zelf eentje gekregen van mijn Secret Santa! Tijd voor een knus en warm artikel dus.

Ben jij ook weer van de partij?


Week 3: Een sportieve tijd vol examens

De derde week is op gang getrokken en dit betekent niet alleen dat middelbare scholieren bijna eindigen met hun examens, maar even goed dat voor de niet-middelbare scholieren de blokperiode er weer aan zit te komen. Dat kunnen we echter allemaal nog negeren, want belangrijker: we zijn weer een week dichter bij Kerstmis!

Ook in de sportgeschiedenis was de derde week van december er één om niet te vergeten: AC Milan werd opgericht in 1899, in 2018 worden de Belgische mannen voor het eerst wereldkampioen in het hockey, en PSV ontslaat hun trainer Mark van Bommel, die slechts enkele jaren later kampioen speelde met Antwerp in de Belgische competitie.


Weetjes van de Week

Tot zover alle spannende gebeurtenissen in deze tweede week van december, tijd om weer even te kijken naar waar deze reeks eigenlijk om draait: Kerstmis! Deze week is het tijd voor twee bewonderenswaardige wetenschappelijke weetjes.

  • Het is belangrijk dat je elke dag voldoende water drinkt, dat weten we allemaal. Maar wist je al dat dit ook geldt voor de kerstboom? Kerstbomen drinken ongeveer een liter water per dag. Hou je van je kerstboom? Geef hem dan elke dag een fles lekker water!
  • Wist je dat uit onderzoek in de Verenigde Staten gebleken is dat een zesde van de verkochte producten dient als geschenkje tijdens de feestdagen? En dat allemaal binnen een maand tijd!

Officieuze uitreiking van de kerstbal!

Vorige week vroeg ik naar jullie favoriete kersttrivia en er kwamen een aantal goede inzendingen binnen. Er was echter een duidelijke winnaar: Hades! Hades wist als de beste - of had geluk - dat ik als wiskundestudent wel een voorkeur heb voor geweldig nuttige wiskundige formules:

“Wist je dat... Je niet langer moet nadenken en elk jaar opnieuw véél te véél kerstballen kopen in de winkel? Twee studenten van een Engelse universiteit hebben namelijk een formule ontwikkeld om te berekenen hoeveel kerstlampjes, kerstballen en kerstslingers jij in je boom moet hangen! Als je boom één meter hoog is, heb je voldoende met 21 kerstballen, vijf meter slingers en drie meter lichtjes. Bij 2,5 meter heb je wel twaalf meter aan slingers, zeven meter aan lichtjes en maar liefst 52 kerstballen nodig! Moest je toch een nog grotere boom hebben, geen paniek! Ze maakten zelfs een website waar je de hoogte en breedte van je boom moet ingeven, en dan wordt alles voor je uitgerekend! Wat zou een mens toch allemaal doen voor zo'n geweldige feestdag…”

Ben jij dus onzeker over hoeveel slingers je nodig hebt? Dan moet je zeker deze website raadplegen! Hiermee heeft Hades toch al mooi één van de 21 kerstballen voor zijn één meter hoge kerstboom verdiend. Gefeliciflapstaart, de kerstbal komt zo snel mogelijk jouw kant op!


Dit was alweer de derde editie van It’s Christmas Time. Hopelijk hebben jullie van dit artikel allemaal leuke dingen opgestoken, zoals de grappige weetjes om door te vertellen aan al je vrienden!

Tot volgende week!

Ho ho ho

.jaro.

24/12/2023, 22:37

nice toff leuk :)

Sem.

20/12/2023, 23:38

Leuk artikel!!

Hades

16/12/2023, 01:35

Yeey! Bedankt :) Leuke artikelreeks!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid