Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Contest #1.3 - QF3
In deze reeks nemen 8 artiesten het tegen elkaar op! Wie van hen zal het winnen? Dat bepalen jullie!

Sydney

Muziek Wereld

02/10/2023, 20:00

Pixelarts door Wishky

2

1

In deze reeks zullen 8 verschillende artiesten het tegen elkaar opnemen in een contest! Voor de eerste editie van “the contest” heb ik zelf de 8 artiesten uitgekozen. De artikelreeks “Uit de Schaduw” schreef ik altijd met heel veel plezier, omdat ik daar minder bekende artiesten in het zonnetje heb gezet, dus hoe kan het ook anders, dat het thema van deze contest onbekende artiesten wordt!  Iedere week zijn er 2 artiesten die tegen elkaar zullen strijden. Wie van hen er door naar de halve finale zal gaan is aan jullie! Onderaan het artikel zal er iedere week een poll verschijnen waar jij jouw stem uit kan brengen! Laten we maar eens gauw kennis maken met de eerste 2 artiesten en de nummers die ik voor ze uitgekozen heb!


Uitslag

Voordat we verder gaan kennismaken met de twee nieuwe artiesten, gaan we eerst kijken welke artiest een plekje in de halve finale heeft verdiend. Een aantal weken terug nam een Zuid-Afrikaanse zangeres, Bernice West het op tegen een Noorse zangeres, Emma Steinbakken. Wie van hen viel beter in de smaak en zien we terug in de halve finale? 

De winnaar van de eerste kwartfinale is geworden…

Bernice West! Met maar liefst 60% van de stemmen. 

Bernice West neemt het in de halve finale dus op tegen We Three, maar welke artiesten zien we nog meer terug in de halve finale? We gaan maar eens gauw kennismaken met de 2 volgende artiesten. Deze week staan namelijk twee bands met een vrouwelijke leadzanger centraal! 


Kennismaken

Against the current

Against the Current komt uit de staat New York. Zij bestaan uit leadzangeres Chrissy Costanza, gitarist Dan Gow en drummer Will Ferri. De groep is al sinds 2011 actief en maken rock nummers. Ze begonnen toen vooral met het maken van covers. Inmiddels hebben ze al 3 albums uitgebracht en 4 ep’s en een heleboel singles! De band treed in november op in Nederland. Toch hebben ze naar mijn gevoel nog niet zoveel bekendheid in Nederland en België en daarom doen zij dus mee aan the contest! Benieuwd met welk nummer? Dat zien we straks!

 

 

As December Falls

As December falls is een pop punk groep uit Engeland. Deze band werd in 2014 opgericht en bestaat uit leadzangeres Bethany Curtis, gitarist Ande Hunter, basgitarist Timmy Francis en drummer Lukas James. De band is ontstaan doordat Timmy de bandleden vroeg om een band te vormen. Ze hebben 2 ep’s uitgebracht en in 2019 hun eerste album. In 2021 brachten ze hun tweede album uit. Dit jaar brachten ze hun derde album uit. Ook zij zijn nog niet heel bekend in Nederland en België en ik denk dat zij wel gewaagd zijn aan Against The Current. Dus laten we maar gauw luisteren naar de liedjes!

 

 


Nummers

Against the Current - Blindfolded

Blindfolded is een poprock nummer en geeft denk ik wel goed weer wat voor muziek deze band maakt. Het lied gaat over verslaving, het ontsnappen aan de realiteit en het loslaten van de slechte gewoonten. 

Beluister Blindfolded via een streamingsdienst en laat zeker weten wat je ervan vindt in de reacties!

As December Falls - Join the Club

Join the Club is de eerste single op hun album Join the Club. Het lied begint gelijk met een hoog tempo en je wordt er gelijk in meegenomen. Join the Club representeert een vreugdevolle benadering dat het stap voor stap beter zal worden. Het lied geeft ook weer dat iedereen er samen in zit. 

Beluister Join the Club via een streamingsdienst en laat zeker weten wat je ervan vindt in de reacties!


Stemmen

Dan is het nu tijd dat jullie je stem uitbrengen! Beluister beide nummers heel goed en maak jouw keuze welke artiest door mag naar de halve finale! Volgende week maak ik de uitslag bekend en gaan we zien hoe 2 nieuwe artiesten het tegen elkaar opnemen. Laat ook zeker jouw mening achter in de reacties!

In het geval dat het gelijkspel wordt neem ik de beslissende stem, deze zal ik van tevoren al doorgeven aan een LeetMusic medewerker, zodat mijn keuze ook op een eerlijke manier is gemaakt.

Poll: The Contest #1 (QF3)
The Contest #1 (QF3)

Against the Current - Blindfolded
33,33%
As December Falls - Join the Club
66,67%

Sem.

03/10/2023, 20:37

Leuk Artikel!

virtualic

02/10/2023, 20:52

Wat een leuke nummers weer🥺

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid