Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Contest #1.2 - QF2
In deze reeks nemen 8 artiesten het tegen elkaar op! Wie van hen zal deze contest winnen? Dat bepaal jij!

Sydney

Muziek Wereld

15/09/2023, 21:00

Pixelarts door Wishky

4

6

In deze reeks zullen 8 verschillende artiesten het tegen elkaar opnemen in een contest! Voor de eerste editie van “the contest” heb ik zelf de 8 artiesten uitgekozen. De artikelreeks “Uit de Schaduw” schreef ik altijd met heel veel plezier, omdat ik daar minder bekende artiesten in het zonnetje heb gezet, dus hoe kan het ook anders, dat het thema van deze contest onbekende artiesten wordt!  Iedere week zijn er 2 artiesten die tegen elkaar zullen strijden. Wie van hen er door naar de halve finale zal gaan is aan jullie! Onderaan het artikel zal er iedere week een poll verschijnen waar jij jouw stem uit kan brengen! Laten we maar eens gauw kennis maken met de eerste 2 artiesten en de nummers die ik voor ze uitgekozen heb!


Uitslag

Voordat we verder gaan kennismaken met de twee nieuwe artiesten, gaan we eerst kijken welke artiest een plekje in de halve finale heeft verdiend. Een aantal weken terug nam een Maltese zangeres, Claudia Faniello het op tegen een Amerikaanse band, We Three. Wie van hen viel beter in de smaak en zien we terug in de halve finale? 

De winnaar van de eerste kwartfinale is geworden…

We Three! Met maar liefst 80% van de stemmen. 

Ben jij net zo benieuwd als ik tegen wie We Three het moet opnemen in de finale? Laten we maar gauw kennismaken met de nieuwe kandidaten!


Kennismaken

Bernice West 

Bernice West is een Zuid-Afrikaanse zangeres. Ze is 22 jaar jong. Haar liedjes zingt ze dan ook in haar eigen taal. In 2020 bracht ze haar debuutalbum uit, genaamd net geleend. Haar tweede album, Jona, kwam 2 jaar later. Bernice West deed mee aan realityprogramma “Maak My Famous” waar ze tweede werd, hierdoor werd haar naam bekend. In andere landen is ze verder nog niet zo bekend, maar toen ik haar ontdekte, dacht ik gelijk: zij gaat meedoen aan the contest!

 

 

 

 

Emma Steinbakken

Emma Steinbakken is een Noorse zangeres. Zij is nog maar liefst 20 jaar jong. In 2019 trad ze al op in talkshowprogramma's uit Zweden en Noorwegen. Verder heeft ze ook gezongen in een ander programma, dat naar mijn weten wel vergelijkbaar is met de Beste Zangers uit Nederland. Ze zingt nummers in het Engels, maar ook in het Noors. Vandaag zullen we naar een Noors liedje luisteren uit een van die programma’s! Ook Emma kwam ik onverwachts tegen en ook zij doet nu dus mee aan the contest! 

 


Nummers

Bernice West - Jona

Jona staat vanzelfsprekend op het album Jona! Het leuke aan Afrikaanse muziek vind ik, dat je er toch als Nederlander best wat dingen van kan verstaan. Het lied is geïnspireerd op een Bijbelverhaal en zelf heeft ze ook mooie woorden over het lied, “Soms zijn we bang om onze  roeping waar te maken." " Als we deze roeping proberen te vermijden door ons eigen pad te kiezen, verdwalen we en kunnen we pas vrede vinden als we onze roeping hebben aanvaard.” Ook al is het niet makkelijk om dit waar te maken, soms ben je dus wel al op de goede weg. Die boodschap probeert ze met dit lied over te brengen. Verder komt het nummer erg vrolijk over, net als de videoclip, dus die is zeker de moeite waard om er bij te kijken!

Beluister Jona via een streamingsdienst en laat zeker weten wat je ervan vindt in de reacties!

 

Emma Steinbakken - Delilah

Delilah is een nummer dat ze zong in het programma Hver Gang Vi Møtes. Delilah gaat over dat ze graag bij Delilah willen zijn. Het lied is gezongen in het Noors. Verder kon ik helaas niet zoveel over dit lied vinden. Maar ook dit lied is zeker de moeite waard om te beluisteren!

Beluister Delilah via een streamingsdienst en laat zeker weten wat je ervan vindt in de reacties!


Stemmen

Dan is het nu tijd dat jullie je stem uitbrengen! Beluister beide nummers heel goed en maak jouw keuze welke artiest door mag naar de halve finale! Volgende week maak ik de uitslag bekend en gaan we zien hoe 2 nieuwe artiesten het tegen elkaar opnemen. Laat ook zeker jouw mening achter in de reacties!

In het geval dat het gelijkspel wordt neem ik de beslissende stem, deze zal ik van tevoren al doorgeven aan een LeetMusic medewerker, zodat mijn keuze ook op een eerlijke manier is gemaakt.

 

 

 

Poll: The Contest #1 (QF2)
The Contest #1 (QF2)

Bernice West - Jona
60%
Emma Steinbakken - Delilah
40%

virtualic

19/09/2023, 20:53

oeh leuk weer!

Desquit

17/09/2023, 20:43

Leuke Artikel, nieuwsgierig naar de volgende

Sem.

16/09/2023, 17:52

Leuk Artikel 😇

Lotsie

16/09/2023, 11:04

Het is het duel tussen de krullen deze week :D Wat leuk dat de duels ook wereldwijd zijn!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid