Nu LIVE Frankenstijn
Luisteraars
Huidig nummer
Interview met .Quinten
Alles over de nieuwe vormgeving van LeetFM

Willie

LeetMusic

0

0

Allereerst ontzettend bedankt dat je tijd wilde vrijmaken voor een interview. Ik heb begrepen van de Hoofd-DJ’s dat jij de man bent achter de nieuwe vormgeving van LeetFM, klopt dat?

Ja, dat klopt zeker. Sinds december 2017 ben ik begonnen met het bedenken en het maken van een nieuwe en frisse vormgeving van LeetFM.
 

Hoe is dat tot stand gekomen?

Eigenlijk is het begonnen met de interesse om voor LeetFM te werken als radio DJ. Ik heb in november gesolliciteerd en ben vanaf toen ook gaan luisteren naar LeetFM. Het viel mij direct op dat er geen uuropeners en showtunes aanwezig waren. De vormgeving die gebruikt werd was ook al behoorlijk verouderd. LeetFM heeft mede dankzij LeetHotel de meeste luisteraars van alle retroradio’s in de Benelux. Dus strakke jingles en een vernieuwende sound was in mijn ogen dan ook geen overbodige luxe.

Ik heb toen, nog voordat ik aangenomen was, contact opgenomen met de Hoofd-DJ’s van LeetFM. Ik heb toen mijn ideeën voorgelegd en wat voorproefjes gestuurd. Eigenlijk waren ze tevreden en zodoende is het balletje gaan rollen.
 

Wat heb je allemaal gemaakt en wat houdt het in?

  • Long & Short TOTH’s voor alle LeetFM DJ’s.
    Dit heb ik samen met ErwinB gemaakt. Het zijn persoonlijke uuropeners die de LeetFM DJ’s kunnen gebruiken. Als ze deze aan het begin van hun uur gebruiken kun je direct al horen wie er draait, want de naam van de draaiende DJ komt erin voor.
     
  • 5 Powerintro’s.
    Dit is een nummer van een bekende artiest waar ik de vormgeving van LeetFM, samen met de artiest in verwerkt heb. Zo klinkt het allemaal nét iets professioneler. Binnenkort komen er weer vijf nieuwe aan!
     
  • Ook ga ik de jingles voor de aanstaande 24 uursstream voor mijn rekening nemen. Dit doe ik samen met onze gewoon.jos.

Ik ben nog altijd lekker bezig met de vormgeving voor LeetFM. Dus blijf vooral lekker veel naar de radio luisteren, dan hoor je het vanzelf wel.
 

Waarom vind je dit leuk om te doen?

Momenteel zit ik aardig in de beginfase van het maken en creëren van radiojingles. Het vermakelijke aan het maken van de vormgeving is dat het steeds sneller en makkelijker gaat. Het allerleukste vind ik toch dat ik bij alle processen betrokken ben. Namelijk bij het brainstormen, uitschrijven, inspreken, in elkaar zetten en tot slot de jingle de radio op knallen! Dat blijft super leuk.

*Ik spreek niet alles zelf in. De vrouwenstem die je wel eens tussendoor hoort, dat ben ik dus niet.

 

Zie je nog verbeterpunten of heb je nog doelen die je hoopt te bereiken bij LeetFM?

Ik zie nog genoeg verbeterpunten, heel veel zelfs. Ik hoor vaak pas later, nadat ik nieuwe jingles heb vrijgegeven dat er bijvoorbeeld nog een klein foutje is. Al zijn deze foutjes voor de luisteraars vaak niet storend, maar van deze foutjes leer ik weer. De volgende keer dat ik dan weer een jingle maak, kan ik al deze leerpunten meenemen en er dan op letten. Maar jingles zijn in mijn ogen nooit 100% perfect.

Mijn doel is om de powerintro’s (PI’s) en TOTH (uuropeners) op te nemen in onze non-stop ‘DJ Willie’. Ook staan Sweepers, ID’s en BOTH’s nog op mijn lijstje om te maken. Het zou ook leuk zijn om een weerbericht sound te maken voor de DJ’s die het leuk vinden om iets met het weer te doen in hun uitzendingen. Mijn ultieme doel is om LeetFM professioneler te laten klinken door de nieuwe LeetFM vormgeving.

Een sweeper is vaak een stem- en geluidseffect wat je tussen twee platen mixt. Bijvoorbeeld: de intro van een nummer start en daarover hoor je ‘Music For You’. Een ID is de identificatie van het radiostation. Een muziekje met geluidseffecten en een voice over van de slogan. In het geval van LeetFM komt ‘Music For You’ altijd terug. En Break Of The Hour is niets minder dan een halfuuropener, die een DJ op de helft van zijn/haar uitzending kan starten.
 

Zo, dat is een mond vol. Heel erg bedankt dat je deze vragen wilde beantwoorden en ons allen van uitleg wilde voorzien.

Graag gedaan. Mocht je nog vragen hebben zoek mij eens op in het hotel of laat een reactie bij dit artikel achter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid