Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
LeetMusic Inside ~ Gast DJ
Hoe zou het zijn, zo gast DJ zijn?

Lotsie

Leet Weekblad

04/09/2023, 20:15

Pixelarts door Keet

4

3

Heb jij net als ik altijd al willen weten hoe het is om DJ, pixelaar of PR-Expert te zijn zonder de moeite te nemen je elke week hard in te zetten voor dit team? In deze reeks neem ik jullie mee achter de schermen bij allerlei functies in het LeetMusic team. Wat is het geheim achter het perfecte uurtje of het leukste artikel? Je ontdekt het hier!


Je hoort ze zo goed als altijd twee uur per week, onze DJ’s. Er zijn echter ook van die exemplaren die zo nu en dan eens van zich laten horen. Zij die dol zijn op LeetMusic en radio maken, maar met iets te weinig tijd om die urennorm van twee uren per week te behalen. Ik heb het natuurlijk over onze lieftallige Gast DJ’s. Maar hoe gaat het eraan toe, zo als Gast DJ zijnde? Ondanks mijn minutenlange radio-ervaring heb ik geen flauw idee. Het is dus dringend tijd om even Gast DJ te zijn zonder écht Gast DJ te zijn.


Gast DJ zijn… wat houdt dat in?
Voor we lid kunnen worden van het Gast DJ-team, moeten we natuurlijk wel weten wat ons zoal te wachten staat. Als Gast DJ draai je uiteraard net als de gewone DJ’s de leukste uurtjes met geweldige plaatjes en gezellige praatjes. Alleen hoef je dit maar vier uurtjes per maand te doen, al is meer zeker toegestaan! Helaas kan je als Gast DJ geen show organiseren, maar als je bedenkt hoeveel werk je daar als DJ in moet steken is dat zeker geen verrassing!

Je kan uiteraard niet zomaar Gast DJ worden, hier zijn eisen aan verbonden. Zo mag je nog niet te veel streken uitgehaald hebben in jouw tijd bij LeetMusic en moet je al minstens een jaar vaste DJ geweest zijn. We willen uiteraard geen mensen die Gast DJ worden voor de gezelligheid in het team! Enkel als je al lang genoeg je steentje hebt bijgedragen aan ons team en je passie voor radio maken nooit verloren bent, kom je in aanmerking om Gast DJ te worden.


Om nóg meer te weten te komen over het leven als Gast DJ, stelde ik jaribeat, ervaringsdeskundige in het vak, een aantal vragen.

Wat is de voornaamste reden om gast DJ te worden?
Jari: “De voornaamste reden voor mezelf was eigenlijk omdat ik niet zoveel tijd heb en het lastig vind om 2 uur per week in te plannen. Maar aangezien ik zelf een fanatieke radiomaker ben en ik echt van de community van LeetMusic hou, was dit de perfecte oplossing.”

Kruipt er nu meer voorbereiding in je uurtjes, dan toen je er twee per week moest draaien en voorbereiden?
Jari: “Ik voel mij op vlak van voorbereiding altijd wel een uitzondering op anderen. Ik hou ervan om iets kwalitatiefs neer te zetten voor de luisteraar. Daarom dat ik al mijn uurtjes altijd voorbereid, of ik nu DJ of Gast-DJ ben, dat maakt mij niet veel uit. Ik vind het ook veel fijner radio maken als je je radioprogramma goed hebt voorbereid. Dan kan je je beter focussen op het ‘plezier maken’ dan op wat je zometeen nog moet improviseren.”

Het houden van competities hoort er natuurlijk nog steeds bij. Wat is jouw favoriete competitie?
Jari: “Dat vind ik zelf een zeer lastige vraag. Mijn collega's kunnen ook bevestigen dat ik altijd graag wat innovatiefs en unieks, maar vooral wat leuks wil. Daarom heb ik eigenlijk niet per se één vaste competitie die ik doe. Maar één van de competities waar ik zelf goed op ging was: 'Elke beller wint belcredits. Ik liet luisteraars bellen tijdens mijn uitzending en ik vroeg waarom ze de belcredits volgens hen zouden verdienen. Dan kan je natuurlijk zelf ook al raden dat daar soms legendarische antwoorden uit komen. Maar het maakte niet uit wat voor antwoord het ook was. De luisteraar kreeg 100 belcredits.”

Zijn er ook nadelen aan gast DJ zijn?
Jari: “Naast dat je de mooie titel van 'DJ' verliest, vind ik het opzich wel meevallen. Je levert natuurlijk een stukje voordelen in om een kleinere urennorm te krijgen. En een lagere urennorm betekent ook dat je minder loon krijgt doordat je minder draait. Maar als je daardoor wel nog je ding kan blijven doen bij LeetMusic vind ik dit allemaal goed.”

Er zijn uiteraard ook voordelen als je in de positie van gast DJ terechtkomt. Wat zijn deze zoal?
Jari: “Het voordeel dat ik zelf erg fijn vind, is dat je meer vrijheid hebt in het plannen van je uurtjes. Dit komt omdat je maar vier uur per maand hoeft te draaien in plaats van acht bij de gewone DJ functie.”


Zo zie je maar, Gast DJ zijn is veel meer dan een aantal uurtjes draaien. Er gaan jaren ervaring aan vooraf! Met mijn paar minuten zal ik dus helaas geen Gast DJ kunnen worden, maar nu weten we in ieder geval waar we ons als gast DJ allemaal aan kunnen verwachten.

Ik ben in elk geval al helemaal enthousiast geworden van dit team. Jij ook?

Tot volgende week!

Sem.

05/09/2023, 21:14

Wat een super interessant artikel was dit weer. Deze reeks is altijd leuk om te lezen.😇

JariBeat

04/09/2023, 21:50

Bedankt dat ik mocht meewerken aan deze leuk nieuwsreek! :)

Jesse

04/09/2023, 21:11

Wat blijft Gast-DJ toch een fantastische rol, al zeg ik het zelf!

virtualic

04/09/2023, 21:05

Zeer interessant weer! Ook heel leuk dat we het uit Jari zn perspectief te zien krijgen! top dit!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid