Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
LeetMusic Inside ~ PR-Expert
Hoe zou het zijn, zo PR-Expert zijn?

Lotsie

Leet Weekblad

07/08/2023, 20:15

Pixelarts door Keet

5

4

Heb jij net als ik altijd al willen weten hoe het is om DJ, pixelaar of PR-Expert te zijn zonder de moeite te nemen je elke week hard in te zetten voor dit team? In deze reeks neem ik jullie mee achter de schermen bij allerlei functies in het LeetMusic team. Wat is het geheim achter het perfecte uurtje of het leukste artikel? Je ontdekt het hier!


Je kan wel leuk uurtjes draaien, werkjes maken en artikels schrijven, zonder de nodige promotie zijn we geen stap verder. Het is daarom dat LeetMusic ook een PR-team heeft. Maar hoe gaat het daar precies aan toe? Ik zou het niet weten. Het is dus dringend tijd om even PR-Expert te zijn zonder écht PR-Expert te zijn.


PR-Expert zijn… wat houdt dat in?
Voor we lid kunnen worden van het PR-team, moeten we natuurlijk wel weten wat ons zoal te wachten staat. Als PR-Expert promoot je LeetMusic via de socials, voornamelijk via Instagram. Je bedenkt en creëert hiervoor leuke posts voor de Leet spelers.

Je promoot niet alleen zaken zoals shows en artikels, maar zet zo nu en dan ook de medewerkers van LeetMusic in de kijker. Denk maar aan een leuke felicitatie bij verjaardagen en de Meet the Team posts.

Het is altijd leuk als er wat te winnen valt! Het is precies daarom dat je als PR-Expert nadenkt over leuke competities om via de socials te organiseren.


Om nóg meer te weten te komen over het leven als PR-Expert, stelde ik .Laraa. , ervaringsdeskundige in het vak, een aantal vragen.

Wat is de sleutel tot een aantrekkelijke post?
Laraa: “Dat is een lastige vraag! Ik denk dat dit voor iedere persoon anders is… Persoonlijk vind ik de kleur heel belangrijk. En natuurlijk ook de tekst! Eigenlijk is het belangrijk om een goede combinatie van de twee te voorzien. Enerzijds moet de post duidelijk blijven voor de lezers, maar anderzijds moet het ook geen pijn doen aan hun oogjes. Wat natuurlijk ook zorgt voor een aantrekkelijke post is onze Willie. Hij fleurt elke post op met zijn koppie!”

Hoe komen de posts tot stand?
Laraa: “Hiervoor wil ik een groot compliment geven aan Keet, tot voor kort PR-beheerder. Zij voorzag de lay-out en het uiterlijk van alle posts, waarna wij (PR-experts) deze konden aanpassen. Alle posts worden gemaakt op Canva, dat is een gratis online tool voor grafisch ontwerp. Hierbij kunnen wij deze makkelijk aanpassen. Canva is een handige site, zeker voor personen die niet zo goed kunnen pixelen (zoals ik). *lacht* ”

Hoe bedenk je een leuke caption voor de posts?

Laraa: “Misschien weten de lezers het niet meer, maar ongeveer twee jaar geleden werd er weer nieuw leven geblazen in de functie PR-expert. (Ik heb even een besefmomentje dat ik alweer twee jaar de functie als PR-expert heb. Wat vliegt de tijd! :O) Toen hebben we, samen met alle PR-experts, enkele tekstjes geschreven. Voor ‘Meet the team’ is er een vaste tekst. Voor de verjaardagsposts hebben we toen ook enkele tekstjes geschreven. Maar voor andere posts ben je vrijer om een tekstje te schrijven. Je kan hier wel je creativiteit in kwijt, maar de informatie moet natuurlijk duidelijk blijven voor de lezers.”

Waar komen de ideeën voor competities vandaan?
Laraa: “Bij belangrijke gebeurtenissen, zoals bij Kerstmis en Pasen, gaan we competities verzinnen. Vaak komen de ideeën voort uit een brainstormsessie met het team, waarna we een competitie zullen kiezen. Soms zijn het frisse ideetjes en soms komt het idee wel voort uit een eerdere competitie. Maar daar geven we dan wel een andere draai aan. Belangrijk is dat er altijd een link is met LeetMusic of Leet Hotel, wat het soms ook wel lastig kan maken en het is daarom dat we soms kijken naar eerdere competities.”

Wat zijn de leukste posts om te maken?
Laraa: “Hmm, dat is een lastige vraag… Zoals eerder vermeld maakte Keet de lay-out, waarna ik de informatie wel aanpas als PR-expert. Bij de posts vind ik het leuk om Meet The Team aan te passen, omdat je zo nog meer te weten komt over de andere LeetMusic medewerkers. Persoonlijk vind ik het ook leuk om mijn twee functies te combineren. Zo heb ik bij mijn artikelreeks Nieuws Van De Week het uiteindelijke Nieuws Van De Week meegedeeld via de stories op de Instagrampagina van LeetMusic. Ook bij mijn artikelreeks Reis Naar Het Songfestival 2023 heb ik de link gelegd met de Instagrampagina van LeetMusic. Ik vond het tevens ook leuk om deze stories te maken.”


Zo zie je maar, PR-Expert zijn is veel meer dan alleen maar plaatjes posten! Er komt heel wat bij kijken. Gelukkig weten we nu precies wat ons te wachten staat als toekomstige PR-teamleden.

Ik ben in elk geval al helemaal enthousiast geworden van dit team. Jij ook? Ik kijk hierdoor zelfs nog meer uit naar het volgende team!

Tot volgende week!

Sem.

14/08/2023, 21:24

Super interessant 😯

Sydney

14/08/2023, 00:31

Hele leuke reeks dit en wat fijn dat we nu meer leren over de andere functies binnen ons team!

virtualic

09/08/2023, 18:26

Oehh wat leuk!

.Laraa.

07/08/2023, 21:03

Hoe fijn dat je mij contacteerde voor het interview over de functie PR-expert! Hierbij wil ik ook een shout-out doen naar alle (voormalige) PR-experts. :)

Accalia

07/08/2023, 20:16

Interessante functie! :D

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid