Nu LIVE Snorrehond
Luisteraars
Huidig nummer
LeetMusic Inside ~ Pixelaar
Hoe zou het zijn, zo pixelaar zijn?

Lotsie

Leet Weekblad

14/08/2023, 20:15

Pixelarts door Keet

3

4

Heb jij net als ik altijd al willen weten hoe het is om DJ, pixelaar of PR-Expert te zijn zonder de moeite te nemen je elke week hard in te zetten voor dit team? In deze reeks neem ik jullie mee achter de schermen bij allerlei functies in het LeetMusic team. Wat is het geheim achter het perfecte uurtje of het leukste artikel? Je ontdekt het hier!


Bij alle nieuwsartikels horen een mooie banner en thumbnail. Deze maken de nieuwsreporters echter niet zelf. Ook bij knotsgekke Leet evenementen wil je offline gaan met een mooi aandenken in de vorm van een badge. Het is aan de pixelaars om dit te voorzien. Maar hoe gaat het eraan toe in het pixelteam? Ik zou het je niet kunnen zeggen. Het is dus dringend tijd om even pixelaar te zijn zonder écht pixelaar te zijn.


Pixelaar zijn… wat houdt dat in?
Voor we lid kunnen worden van het pixelteam, moeten we natuurlijk wel weten wat ons zoal te wachten staat. Als pixelaar ben je het creatieve brein van LeetMusic. Je kan concepten visualiseren in de vorm van een tekening of pixelwerkje. Je maakt banners, thumbnails en badges op aanvraag van de rest van het team. Je werkt ook samen met de andere Leet teams om leuke badges te pixelen voor evenementen.

Je kan helaas niet altijd zomaar je gang gaan. Er zijn ook zeker eisen waar je werkjes als pixelaar aan moeten voldoen. De juiste afmetingen, kleuren, de gevraagde zaken in je pixelkunst verwerken… Het is niet makkelijk. Toch kan een goede pixelaar ook nog zijn ei kwijt met al deze eisen!


Om nóg meer te weten te komen over het leven als pixelaar, stelde ik wishky, ervaringsdeskundige in het vak, een aantal vragen.

Een banner maken, het lijkt onbegonnen werk. Hoe begin je daaraan?
wishky: “Je begint logischerwijs met een idee, eerst moet je dus bedenken wat je op je banner wilt zetten. Vaak krijgen we hiervoor al een beetje hulp van de nieuwsreporter waarvoor de banner is! Eens je een idee hebt, begint het leuke werk: het pixelen!”

Waar moet je rekening mee houden als je een badge maakt?
wishky: “Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden bij het maken van een badge. Het belangrijkste punt zijn de afmetingen. 40x40 is het vaste formaat voor een badge, alle badges hebben deze afmeting! Naast de afmetingen is het ook belangrijk dat je goed nadenkt over de kleuren die je gaat gebruiken. Aangezien badges klein zijn, is het handig als je voornamelijk felle kleurtjes gebruikt, hierdoor komt de badge meer tot leven!”

Wat is het leukst: een badge pixelen of een thumbnail en banner in elkaar steken?
wishky: “Tegenwoordig vind ik het maken van banners heel erg leuk! Het proces van ‘niets naar iets’ is echt geweldig. Je start met een wit canvas en laat je creativiteit de vrije loop. Daarnaast vind ik het ook steeds leuker om zelf te tekenen, en deze banners zijn daarvoor een goede oefening! Het pixelen van badges is ook leuk, maar hierbij ben je toch eerder gelimiteerd in wat je kan doen door het kleine oppervlak, ik denk dat ook de voornaamste reden is dat ik banners boven badges verkies!”

Hoe kom je op leuke ideeën voor je creaties?
wishky: “Er zijn verschillende manieren waarop ik dit doe. We krijgen steeds een onderwerp waarrond het pixelwerkje moet draaien, dus is het vaak al voldoende om dat onderwerp eventjes te googelen! Af en toe heb je meteen een leuk idee om in de opdracht te verwerken, en komt de rest er vanzelf bij!”

Wat zijn de moeilijkste opdrachten: die met het meeste of het minste vrijheid voor eigen creatieve inbreng?
wishky: “Antwoorden op deze vraag is moeilijk! Het is altijd fijn als er al wat richtlijnen zijn, en dat er bepaalde eisen zijn waaraan voldaan moet worden, maar te veel is natuurlijk ook niet altijd even simpel! De moeilijkste opdrachten zijn voor mij dus diegene waarbij er te veel of té weinig vrijheid is, de gulden middenweg is dus ideaal!”

Welke kwaliteiten zijn nodig om een goede pixelaar te zijn?
wishky: “Om een goede pixelaar te zijn moet je eerst en vooral graag creatief bezig zijn, je creativiteit staat centraal bij het maken van pixel opdrachten. Daarnaast moet je natuurlijk ook een beetje kunnen pixelen, maar het hoeft echt niet om van een enorm hoog niveau te zijn! Het pixelen is immers een groot leerproces en per werkje dat je maakt word je weer een stukje beter! De laatste kwaliteit die je volgens mij nodig hebt is dat je open moet staan voor feedback! Vaak helpt iemand anders visie om een pixelwerkje nóg leuker te maken!”


Zo zie je maar, pixelaar zijn is veel meer dan alleen maar pixelen! Er komt heel wat bij kijken. Gelukkig weten we nu wat we kunnen verwachten van onze pixel carrière, al ga ik daar met al mijn pixel kwaliteiten zelf toch voor passen. 

Ik heb in elk geval heel wat meer waardering gekregen voor dit team. Is dit iets voor jou? Solliciteer dan zeker en wie weet ben jij binnenkort wel écht een pixelaar!

Tot volgende week!

virtualic

17/08/2023, 14:48

Wies topper!

Jesse

14/08/2023, 22:00

Wat is die Wies toch goeeeeeeedddddd

Sem.

14/08/2023, 21:22

Blijft echt super interessant om te lezen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid