Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
LeetMusic Inside ~ Nieuwsreporter
Hoe zou het zijn, zo nieuwsreporter zijn?

Lotsie

Leet Weekblad

31/07/2023, 20:15

Pixelarts door Keet

6

5

Heb jij net als ik altijd al willen weten hoe het is om DJ, pixelaar of PR-Expert te zijn zonder de moeite te nemen je elke week hard in te zetten voor dit team? In deze reeks neem ik jullie mee achter de schermen bij allerlei functies in het LeetMusic team. Wat is het geheim achter het perfecte uurtje of het leukste artikel? Je ontdekt het hier!


Zonder nieuwsreporters zou je dit artikel nu niet lezen, je mag je dus van een geluk spreken dat LeetMusic ook een nieuwsteam heeft. Maar hoe gaat het er daar nu precies aan toe? Ik heb oprecht geen idee. Het is dus dringend tijd om even nieuwsreporter te zijn zonder écht nieuwsreporter te zijn.


Nieuwsreporter zijn... wat houdt dat in?
Voor we lid kunnen worden van het nieuwsteam, moeten we natuurlijk wel weten wat ons zoal te wachten staat. Als nieuwsreporter schrijf je elke week een artikel dat deel uitmaakt van een reeks die je zelf bedenkt. Je reeks kan dus over van alles en nog wat gaan! Ook staat het nieuwsteam klaar wanneer er grote evenementen georganiseerd worden. Hoe weten de Leets anders wat er te beleven valt?

Om artikels te schrijven is het natuurlijk belangrijk dat je goed Nederlands kan. Je moet echter niet alleen kunnen schrijven, maar ook creatief genoeg zijn om een reeks op poten te zetten. Leuke vragen bedenken, thema’s voor leuke weetjes verzinnen… Noem maar op! Als nieuwsreporter bezit je de geschikte balans tussen creativiteit en schrijfvaardigheid.


Om nóg meer te weten te komen over het leven als nieuwsreporter, stelde ik Sydney, ervaringsdeskundige in het vak, een aantal vragen.

Wat is het geheim achter het perfecte artikel?
Sydney: “Dat is natuurlijk geheim hihi, nee geintje. Ik denk dat een artikel sowieso nooit perfect kan zijn, want iedereen heeft er natuurlijk een andere mening over. Wel kom je dicht bij perfectie als je ervoor zorgt dat alles binnen een thema past waar je over schrijft. Dus het geheime recept rond het perfecte artikel heb ik zelf nog niet uitgevonden, maar ik denk dat opmaak en de samenhang al veel kunnen doen. Door de prachtige banners die het pixelteam voor ons verzorgt zien de artikels er ook extra verzorgd uit!”

Hoe bedenk je een nieuwe reeks?
Sydney: “Goh, ik brainstorm meestal met mezelf *lacht* . En ik begin dan met wat basic ideeën. Soms haal ik inspiratie uit artikelreeksen die al eens zijn gemaakt en soms haal ik inspiratie uit een spel of show. Maar ik begin eerst altijd met in welk thema ik wil schrijven. Neem bijvoorbeeld de muziekwereld, van daaruit begin ik dus met de basic ideeën en daarop ga ik dan brainstormen.”

Het lijkt misschien niet zo, maar er zijn oneindig veel mogelijkheden voor artikels. Welke kanten kan je zoal uit met een reeks?
Sydney: “Je kan er echt van allerlei kanten mee op. Binnenkort start ik met een nieuwe reeks. En dat is dan een soort van battle tussen 2 artiesten, dus dan werk ik met een stem systeem. Qua reeksen kan je veel kanten uit. Zo hebben we Willie’s Weetjes, het vriendenboekje, er is ook ooit een strip geweest. Er heeft ook ooit weleens een ‘raad de medewerker’ plaatsgevonden, dus weer meer richting een spelvariant. Ik denk dat dat het nieuws schrijven ook zo leuk maakt, het is heel divers.”

Hoe lang doe je er ongeveer over om een artikel te schrijven?
Sydney: “Dit hangt echt af van de reeks. Ik kan me voorstellen dat een interview langer kan duren aangezien je afhankelijk bent van een ander persoon. Maar ik denk dat je wel zeker 1 à 2 uur kan tellen per artikel.”

Het gebeurt af en toe dat er een reeks aan een radioshow gekoppeld wordt. Wat maakt deze artikels anders dan de normale artikels?
Sydney: “Je wilt de Leets die niet aanwezig konden zijn het gevoel geven dat ze niets hebben gemist. Dus je moet wel echt in de show duiken dan. Het moet ook niet al te letterlijk worden. Je gaat natuurlijk niet letterlijk opschrijven wat er allemaal is gezegd, maar wel in een verhaalvorm. Eigenlijk een korte samenvatting over wat er is gebeurd tijdens de show. Er zijn er al een aantal geweest en het leuke hiervan is ook dat iedere Nieuwsreporter dit op zijn eigen manier aanpakt. Ook werk je dan samen met de desbetreffende DJ, want je wilt natuurlijk wel dat je beide achter het artikel staat dat gepost wordt.”

Wat is het leukste om te schrijven: je eigen reeks of een artikel met minder vrijheid zoals een show of een aankondiging voor een evenement?
Sydney: “Ik vind persoonlijk een eigen reeks leuker. Ik merk dat ik daarin lekker veel vrijheid heb en dan kan ik ook zelf keuzes maken hoe en wat er komt. Een show artikel schrijven is ook echt leuk, maar ik voel dan net minder die vrijheid en dat is wel wat ik het leukste vind aan een reeks. Maar ook dit is voor iedere nieuwsreporter anders.”

Wat is het moeilijkste aan een nieuwsreporter zijn?
Sydney: “Ik vind zelf het moeilijkste de interactie met de lezers. Ik merk dat dit wel moeilijk is. Vinden ze het wel leuk? Krijgt het artikel wel genoeg reacties? Etc etc. Verder heb ik er gewoon echt veel plezier in!”


Zo zie je maar, nieuwsreporter zijn is veel meer dan alleen maar tekstjes typen! Er komt heel wat bij kijken. Gelukkig weten we nu helemaal wat ons als toekomstige nieuwsreporters te wachten staat!

Ik ben in elk geval al helemaal enthousiast geworden van dit team. Jij ook? Neem dan ook zeker een kijkje bij de andere nieuwsartikels!

Tot volgende week!

Accalia

05/08/2023, 20:06

Hoe tof, het nieuwsteam in de spotlights! Top functie 💞

Radiaze

03/08/2023, 22:37

Geweldig artikel weer, zo leuk hoe je andere medewerkers elke week in het zonnetje zet en daarbij ons inzicht geeft op de functies! ❤️

Jesse

03/08/2023, 22:37

Ik hou ook van deze reeks

virtualic

03/08/2023, 22:37

ik hou van deze reeks!

.Laraa.

03/08/2023, 19:42

Weer een top artikel! :)

Sem.

02/08/2023, 10:35

Wat een super interessant Artikel😁

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid