Nu LIVE Romyy
Luisteraars
Huidig nummer
LeetMusic Inside ~ DJ
Hoe zou het zijn, zo DJ zijn?

Lotsie

Leet Weekblad

24/07/2023, 20:15

Pixelarts door Keet

10

13

Heb jij net als ik altijd al willen weten hoe het is om DJ, pixelaar of PR-Expert te zijn zonder de moeite te nemen je elke week hard in te zetten voor dit team? In deze reeks neem ik jullie mee achter de schermen bij allerlei functies in het LeetMusic team. Wat is het geheim achter het perfecte uurtje of het leukste artikel? Je ontdekt het hier!


LeetMusic staat in de eerste plaats bekend om de DJ’s met al hun gezellige uurtjes. In heel het team staan zij uiteraard het meest op de voorgrond. Er is immers geen LeetMusic zonder de Music. Toch weten we nog niet alles over deze functie… Het is dus dringend tijd om even DJ te zijn zonder écht DJ te zijn.


DJ... Wat houdt dat in?
Voor we aan de slag kunnen gaan als DJ, moeten we natuurlijk eerst weten wat ons te wachten staat. Als LeetMusic DJ entertain je de luisteraars minstens twee uurtjes per week met je favoriete muziek en gezellige praatjes. Hiervan is zeker één uur een solo, het andere uur mag je ook met een collega shinen, hoe gezellig!

Je kan natuurlijk ook thema-uurtjes en shows draaien! Hiervoor kies je een leuk onderwerp waarmee je aan de slag kan gaan. Elke show heeft een vast moment in de week waarop de leukste muziek in het thema wordt gedraaid. Geloof ons, met een show of thema-uur kan je echt alle kanten uit!

Uiteraard moet je alle luisteraars tevreden houden en verschillende genres draaien, maar niet alles kan en mag zomaar! Gelukkig is er genoeg geweldige muziek om iedereen te plezieren. Je kan als DJ zelfs je favoriete plaatjes influencen aan de Leets!


Om nóg meer te weten te komen over het leven als DJ, stelde ik Rodi, ervaringsdeskundige in het vak, een aantal vragen.

Wat is het geheim achter het perfecte uurtje?
Rodi: “Het geheim achter een perfect uurtje zijn natuurlijk grotendeels de luisteraars! Die maken het nog leuker. Maar buiten dat is een goede muzieksmaak ook nodig. *lacht*

Hoe lang bereid je je uurtjes voor?
Rodi: “Ik zelf doe het eigenlijk nooit, oepsie. Maar als ik het wel doe dan doe ik het meestal een uurtje van tevoren, voornamelijk als ik met iemand samen draai!”

Draai je het liefst een rustig uurtje waarbij je alle luisteraars kent, of pak je liever groots uit met bijvoorbeeld een gala?
Rodi: “Ik heb zelf natuurlijk het kerstgala vorig jaar gedraaid, waarbij er super veel bezoek was in de kamer.. Maar toch vind ik een rustig uurtje wel leuker, dan komt er ook geen stress hihi.”

Wat heb je allemaal nodig om een goede DJ te zijn?
Rodi: “Ten eerste is een goede microfoon echt een must! Hiermee ben je natuurlijk te horen en als die niet mooi klinkt, dan is het ook niet leuk voor de luisteraars. Verder gebruiken wij het programma Sam Broadcaster, of zoals ik het noem: Sam Broodtoaster. Hiermee spelen wij de nummers af, voegen wij de jingles toe en zetten we een leuke underscore onder ons stemgeluid.”

Wat is de belangrijkste kwaliteit van een goede DJ?
Rodi: “Je enthousiast opstellen! Hiermee vrolijk jij de luisteraars op en laat je een goede indruk achter. *knipoogt*

Als DJ geef je ook regelmatig prijzen weg. Hoe slaag je erin steeds wat leuks over te houden om uit te delen aan de luisteraars?
Rodi: “Daar heb ik maar 1 ding op te zeggen... Goed sparen!”

Er worden soms ook thema-uurtjes gedraaid en zelfs complete shows uitgewerkt. Wat moet er allemaal gebeuren om dit te plannen?
Rodi: “Zoals velen van de lezers wel weten, heb ik zelf een eigen show gehad, Rodi's Foute Uur. Hier heb ik van tevoren ruim twee weken aan gewerkt om mijn draaiboek tip top te krijgen voor de allereerste editie. Ik heb het concept doorgestuurd naar het beheer, en toen dat eenmaal was goedgekeurd kon ik aan de slag! Wekelijks maak je een draaiboek; hierin staan de nummers die je wilt draaien, de competities die je wilt gaan doen en dergelijke. Daarnaast heb ik zelf ervoor gezorgd dat ik een aparte kamer voor mijn show had, wat de meeste DJ's wel zullen hebben voor hun shows. Verder is je enthousiasme en plezier hierin erg nodig.”


Zo zie je maar, DJ zijn is veel meer dan alleen maar kletsen op de radio! Er komt heel wat bij kijken. Gelukkig weten we nu helemaal wat ons als toekomstige DJ’s te wachten staat! Ik ben in elk geval al helemaal enthousiast geworden van dit team. Jij ook? Solliciteer dan zeker en wie weet ben jij binnenkort wel écht een DJ!

Tot volgende week!

virtualic

29/07/2023, 09:23

Wat was dit fijn om te lezen en om te zien hoe gemotiveerd Rodi is! Btw, nu kan Wishky EIN-DE-LIJK dj worden!

Jesse

25/07/2023, 17:55

Leuke reeks om naar te lezen als zelf DJ zijnde!

Nova

25/07/2023, 16:36

Wat een leuke nieuwe reeks Lotsiee! En zeker om Rodi’s motivatie te lezen :)

.Laraa.

25/07/2023, 13:31

Fijn dat we wat meer te weten zijn gekomen over de functie van DJ! :)

Sem.

25/07/2023, 10:37

Wat een leuke originele reeks Lotsie! 😇

Solardo

24/07/2023, 22:49

Is Rodi DJ?

JariBeat

24/07/2023, 22:33

Wat een leuke nieuwe reeks!!

Wishky

24/07/2023, 20:39

Nu kan ik eindelijk DJ worden! *kuch*

Star

24/07/2023, 20:30

Oké maar dit gaat zo'n leuke reeks worden! Ik vind dit echt leuk om te lezen! <3

Radiaze

24/07/2023, 20:17

Oh wat gaaf om mijn antwoorden hierin terug te lezen ;) Super leuk artikel en wat een leuk idee voor een reeks! Ga zo door Lotte. Love <3

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (7)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid