Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Verenigde Staten #3
Amerika: zo ver, zo veel muziek... Dat moeten we zien en horen!

Lotsie

Muziek Wereld

05/06/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

1

0

Van Korea, tot in Amerika, vanop de Himalaya tot in de woestijn! Oh, heb ik nu net de volgende bestemming verklapt? Achja, je hebt de titel waarschijnlijk toch al gelezen! Het is weer maandag, dus tijd voor het vervolg van onze intussen al negen maanden lange reis. Ik wil de factuur niet zien als ik thuiskom!

Stap jij ook vandaag weer mee in het vliegtuig?


Amerika is zo groot dat ik het gevoel heb dat we het nooit volledig hebben gezien. Daarom heb ik besloten er nog maar eens heen te reizen. Als er zo veel te zien is, zal er ook wel nog genoeg muziek te horen zijn, hoop ik. En mijn vermoedens werden helemaal bevestigd! Kijk maar eens wat ik deze week weer gevonden heb!

 

Watermelon Sugar ~ Harry Styles
Dit nummer is eigenlijk… een boek! Dan komen we extra veel cultuur tegen tijdens deze reis. Het lied is gebaseerd op de roman “In Watermelon Sugar” van de Amerikaanse Richard Brautigan. Hij was een aanhanger van de hippiecultuur en kende - helaas enkel in de periode van de flowerpower - dan ook veel lof. Het boek werd uitgebracht in 1965 en het lied werd geschreven in 2017. Na meer dan vijftig jaar had Brautigan dus toch nog genoeg bekendheid om de hele wereld te kunnen beïnvloeden, al heeft hij dat weliswaar niet zelf gedaan. Met een haat-liefdeverhouding met het lied - Styles vond het nummer eerst leuk, dan weer niet en een jaar later weer wel - werd het lied twee jaar later volledig afgemaakt en uitgebracht. Hopelijk heeft hij er geen spijt van, want het is een enorme hit geworden! Ook al is Harry Styles een Brit, dit nummer is toch eigenlijk echt wel Amerikaans!


 

Purple Rain ~ Prince & The Revolution
Dan is het nu tijd voor een werkelijke legende: Prince. Dit Oscar-winnende nummer bereikte in heel wat landen - waaronder ook de onze - nummer één in de hitlijsten. Over deze rockballade is nog uitvoerig gediscussieerd: wat betekent die paarse regen nu precies? Er wordt vaak gedacht dat de Purple Rain symbool staat voor de hemel. Een vrouw die overleed op de operatietafel zou aan het einde van haar leven gezegd hebben dat “het leven na de dood vol is van paarse regen.” Andere critici denken dan weer dat Prince in dit lied zijn excuses aanbiedt aan een geliefde die hij verlaten heeft voor een ander. Wat denk jij? Sluit jij je aan bij een van deze theorieën of geloof je toch weer iets helemaal anders?


We hebben een boek gelezen (we kunnen het dan toch nog!), watermeloenen gegeten en geschuild voor de paarse regen: ik vond deze week zeker de moeite waard. Jij ook? Ik hoop van wel, want volgende week trekken we alweer naar een gloednieuwe bestemming!

Tot volgende week!

Hades

06/06/2023, 23:02

Feest

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid