Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Zuid-Korea #2
Een land met muziek naar mijn hart, we gaan nog eens naar Zuid-Korea!

Lotsie

Muziek Wereld

29/05/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

1

1

Wat ben ik blij dat jullie nog altijd enthousiast met mij mee vliegen, lieve reizigers. Nog even en het is alweer echt vakantie en dan hebben we deze virtuele reis volledig doorgemaakt. Het is echter nog niet helemaal zo ver, dus houd je maar klaar voor onze volgende bestemming!

Jij bent nog altijd van de partij, toch?


Van Canada naar een ander land ver weg van ons. Eentje dat mij, zoals misschien al wel geweten is, erg kan bekoren: Zuid-Korea. Al sinds 2018 groeit mijn obsessie en die moet ik uiteraard nogmaals met jullie delen. Knik dus maar vriendelijk ja bij het horen van volgende nummers, ook al vind je ze maar niks, of we gaan volgende week niet op reis! (Grapje, je mag natuurlijk helemaal zelf weten wat je ervan vindt <3).

 

Ice Cream ~ BLACKPINK & Selena Gomez
Het is nog niet zo, maar bij BLACKPINK lijkt het al helemaal zomer! Iedereen heeft bij dit stralende weer toch zin in een ijsje? Selena Gomez en de vier leden van Blackpink in ieder geval wel, dus maakten ze er samen een nummer over. De videoclip is wel niet samen opgenomen door een of ander virus waardoor we anderhalf jaar nauwelijks buiten mochten komen. Er zijn daarom twee locaties, eentje in de Verenigde Staten en eentje in Zuid-Korea. We hebben dus, wederom, te maken met een nummer over meerdere landen. Wat is muziek toch multicultureel!

 

Hann (Alone in Winter) ~ (G)i-dle
Dit nummer is van de hand van Soyeon, lid van de groep (G)i-dle, die het lied trouwens ook uitbracht. Het verscheen samen met title track Hwaa - waarmee Dimitri Vegas en Like Mike niet veel later aan de slag gingen - op hun album I burn, dat begin 2021 uitkwam. Even zomers als “Ice Cream” is Hwaa zeker niet, het gaat namelijk over verraad en de eenzaamheid die je voelt na een break-up. Op dit moment begint dan ook een donkere periode, voorgesteld als de winter. Dit verklaart helemaal waarom het lied “Alone in Winter” heet!


Van super vrolijk naar heel triest, de Koreaanse muziek kent vele facetten. Ik ben zeker benieuwd welk van de twee jullie favoriete nummer is. Ik wacht dan ook ongeduldig met wat tteokbokki op jullie reactie. Hopelijk zijn jullie volgende week nog steeds zo enthousiast, want dan reizen we naar… Grapje! Dat verklap ik echt nog niet.

Tot volgende week!

Sem.

01/06/2023, 15:56

Zuid-Korea is echt een mooi land. Staat ook zeker nog op mijn lijstje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid