Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Nederland #2
Deze week gaan we weer naar Nederland. Niet hoog en droog maar laag en gezellig, wat wil je liever?

Lotsie

Muziek Wereld

01/05/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

1

1

En de wereld draait door… Oh sorry, ik was alvast aan het viben op de muziek. Ik ben ondertussen weer helemaal klaar om naar de volgende bestemming te reizen! De vraag is of jij er wel klaar voor bent. Ik vermoed van wel, want zo ver van huis is het helemaal niet!

Ben jij ook weer van de partij?


Van dicht bij huis naar nóg dichter bij huis, in deze reeks kan het allemaal. We wanen ons deze week immers heuse huismussen, want we gaan nog eens naar het mooie Nederland. Het is niet al te lang geleden dat we hier waren, maar nu de lente in het land is, wil ik er toch nog eens van genieten met nieuwe goede muziek. Jij ook?

 

Noodgeval ~ Goldband
Hopelijk hebben wij dit niet voor, maar de mannen van Goldband zitten toch met een noodgeval. Dit nummer gaat over een meisje dat de zanger leuk vindt. Er blijkt echter dat zij danst met een andere man. Deze situatie is uiteraard een noodgeval, zoals bezongen in dit lied. Bij deze song hoort ook een clip, geregisseerd door filmmaker Véras Fawaz. Hierin is de gevolgde stijl een detectivefilm uit de jaren ‘80, en probeert een detective een moordzaak op te lossen. Vind jij dit bij de vibe van het nummer zelf passen? Dat is in elk geval niet belangrijk wanneer je het lied op de radio hoort, wat bij deze hit wel heel vaak het geval is!

 

Kind van de Duivel - Jebroer, Paul Elstak, Dr. Phunk
We schakelen over naar een heel ander genre in de Nederlandstalige muziek: hiphop en hardstyle. De rapper Jebroer kennen we dan ook allemaal, en de meerderheid kent hem waarschijnlijk zelfs (enkel) van dit nummer. In het lied zingt iemand over hoe dit zomaar zijn laatste dag zou kunnen zijn, en dat hij een kind van de duivel is, waar uiteraard ook de titel van het lied vandaan is gekomen. Jebroer vertelt over dit lied dat hij het jongere publiek probeert kennis te laten maken met zogezegde hardere muziekstijlen, en dat dit lied een ode aan de hardcore is. Is Jebroer bij jou geslaagd in zijn missie? Laat het zeker weten! Enkele christenen zaten alvast niet op het nummer te wachten, zij ervaarden het lied als beledigend en kwetsend. De rapper liet dan ook weten dat dit helemaal niet zijn bedoeling was.


Wat heb ik weer genoten van Nederland zeg. Ik ben al vaak naar de Leet Efteling geweest, maar de échte Efteling bezoeken was me toch wel de moeite waard! Volgende week weer? Ik maak natuurlijk maar een grapje, volgende week is er weer een gloednieuwe bestemming. Geniet dus nog even van het welbekende eten - al zijn de frietjes in België toch beter! -, maak een stop langs je huis en zorg dat je klaar bent om volgende week weer mee te gaan.

Tot volgende week!

Sem.

10/05/2023, 15:59

Leuk Artikel :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid