Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Zuid-Afrika
We reizen verder naar het zuiden van het zuiden: we gaan naar Zuid-Afrika!

Lotsie

Muziek Wereld

03/04/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

0

1

Van Portugal reizen we weer verder naar onze volgende bestemming. En die is niet dichtbij, dus een dutje doen op het vliegtuig is zeker een mogelijkheid! Pak je koffers en enthousiasme, want het is tijd om er weer aan te beginnen.

Ben jij ook weer van de partij?


De bestemming van vorige week viel te categoriseren onder de noemer “het zuiden”, maar we kunnen nog zuidelijker! Dit gaan we deze week ook doen. Er zit zelf Zuid in de naam van het land waar we deze week naartoe gaan. Zoals je aan de titel al zag, gaat het inderdaad over Zuid-Afrika. Ik ben alvast benieuwd naar de muziek die dit land ons te bieden heeft!

 

Pata Pata ~ Miriam Makeba
Dit nummer kan vertaald worden als “Raak aan, Raak aan” en is een typische dans uit de jaren ‘50 in de omgeving van een van Zuid-Afrika’s hoofdsteden, Johannesburg. Het lied werd eerst opgenomen door een groep genaamd The Skylarks. Makeba was zelf lid van deze groep, maar ze bracht later het lied toch alleen uit. Dit kwam doordat ze zelf succesvol was geworden in de Verenigde Staten. Pata Pata kende internationaal succes en werd daarom ook meerdere malen gecoverd, waaronder door de Belgische zanger Helmut Lotti. Vind jij dit een leuk nummer, of hou je het liever bij de dans alleen?

 

Your Way ~ Adrienne Camp
We gaan verder met een andere zangeres die in een band zat. Deze groep, The Benjamin Gate, stopte er echter mee in 2003. In 2006 bracht ze dan maar een solo-album uit, geproduceerd door onder anderen haar man. Het nummer Your Way bereikte plaats 15 in de R&R Magazines christelijke top een klein jaar later. Niet te verwonderen, aangezien Adriennes band een christelijke pop-rock band was!


Dit was de muziek alweer voor deze week. Gelukkig kunnen we nog een vijftal dagen blijven voor we onze koffers weer moeten pakken om naar de volgende bestemming te vertrekken. Wat vond jij van Zuid-Afrika? Ik vind dat we in elk geval naar mooie muziek hebben geluisterd en dat in een mooi land. Hopelijk ben je volgende week ook weer van de partij!

Tot volgende week!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid