Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Portugal
Deze week gaan we op zoek naar de zon in het mooie Portugal!

Lotsie

Muziek Wereld

27/03/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

1

1

Wat een week in het verre Amerika. Het leek wel of we meededen aan De Mol in Arizona! Gelukkig worden onze activiteiten niet zo gesaboteerd door een verrader, er mogen dan ook alleen maar lieve mensen mee op reis. Het is toch tijd voor de eliminatietest, en die beslist dat we onmiddellijk verder moeten gaan naar de volgende bestemming.


Wat een koude wind, het gaat zelfs weer even vriezen deze week. Daar wil ik toch niet bij zijn hoor! Gelukkig vlucht ik al een half jaar weg van alles wat me - nu zelfs letterlijk - koud laat, en jij mag weer eens mee. Je boft maar met een reisgezel als ik! We vliegen deze week naar het zonnige Portugal, waar Roberto Martínez vlotjes bezig is overwinning binnen te halen voor zijn nieuwe nationale elftal. Maar behalve dat is er ook geweldige muziek, waar we écht in geïnteresseerd zijn dus. Laat die hits maar komen!

 

Amar pelos dois ~ Salvador Sobral
De echte Eurosong fans weten meteen over wie we het gaan hebben. De Portugese zanger Salvador Sobral is namelijk de winnaar van Eurosong 2017, en dat met dit lied! Het won met de meeste stemmen van zowel de vakjury als het publiek, en dat komt misschien omdat het nummer net niet helemaal in het rijtje paste. Er werd namelijk heel veel dancemuziek ingezonden, waardoor deze jazz/alternative song er net wat meer bovenuit stak. Amar pelos dois bezorgde Portugal niet alleen een overwinning van het Eurovisiesongfestival, maar ook hun eerste overwinning.

 

Love Is on My Side ~ The Black Mamba
Opnieuw een Euro-song, want waarom ook niet! Dit keer gaan we iets minder ver terug in de tijd, naar 2021, wanneer Portugal een soulband afvaardigt om hun eer te verdedigen in deze prestigieuze wedstrijd. Het lied zelf heeft een vrij heftige betekenis: het gaat om een hoopvolle vrouw die uiteindelijk verslaafd raakt aan drugs door allerlei zaken die niet zoals gepland verlopen zijn. Ondanks alles houdt ze één ding bij: haar jeugdigheid.


Dit was de muziek alweer voor deze week. Welk van deze twee nummers is jouw favoriet? De winnaar, of toch de underdog van vandaag? Hoe dan ook is het nu tijd om nog een weekje te genieten van de zon, maar vergeet je niet in te smeren! Je wil niet verbrand aankomen op de volgende bestemming, dat verzeker ik je! Zie ik je dan weer?

Tot volgende week!

.Laraa.

03/04/2023, 17:29

Wat een leuk land met nog leukere liedjes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid