Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Kroatië
Deze week reizen we verder naar... Kroatië!

Lotsie

Muziek Wereld

06/02/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

0

1

Is jullie batterij ondertussen opgeladen? Die van mij in elk geval wel! Het is dus tijd om Luxemburg weer te verlaten en plaats te maken voor een nieuwe bestemming.

Ben jij ook weer van de partij?


We gaan verder naar… Kroatië! Een land ietsje meer in het oosten van Europa, maar toch niet helemaal. Mijn kennis over dit land is best wel beperkt, dus laten we ons snel verdiepen in het allerbelangrijkste: hun muziek!

 

Havana ~ Nina Donelli
Deze Sloveense zangeres mogen we zeker niet verwarren met Camila Cabello, die uiteraard ook een lied Havana heeft. Ik hoor je nu wel denken: ‘We gaan naar Kroatië maar luisteren muziek van een Sloveense?’ En dat heb je helemaal goed. Dit komt doordat ze aangesloten is bij een Kroatisch platenlabel, en dus ook debuteerde in het Kroatisch. Wat vind jij van Nina Donelli’s muziek?

 

Nebo ~ Nina Badrić
We gaan verder met… een andere Nina! Eentje die het tot Eurosong 2012 geschopt heeft. Helaas ging het lied niet door naar de finale, ze behaalden namelijk met 42 punten de twaalfde plaats. En dat ondanks ze twaalf punten kregen van Servië en Bosnië-Herzegovina! Misschien waren die twaalf punten van twee landen wel hét voorteken van de twaalfde plaats in de tweede halve finale, of word ik nu gek?


Ziezo, we hebben nu heel wat bijgeleerd over Kroatië, en dan vooral over de muziek. Meer hoeven we niet te weten om een leuke reis te hebben, toch? Mocht jij nu een suggestie hebben voor onze volgende bestemming, laat dit dan zeker weten in een reactie.

Tot volgende week!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid