Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Luxemburg
Dichtbij en klein, maar fijn: we reizen naar Luxemburg!

Lotsie

Muziek Wereld

30/01/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

1

0

Het is al twee weken geleden, maar vergeten doen we onze trip naar Malta niet! Toch is het tijd om weer verder te gaan, want er zijn nog veel mooie bestemmingen om te ontdekken!

Ben jij ook weer van de partij?


Vandaag gaan we naar een klein maar gezellig land, waar we maar al te graag goedkoop gaan tanken. Weet je het al? Het is een land met de kleuren rood wit blauw, maar niet Nederland en ook niet Frankrijk. We gaan naar… Luxemburg!

 

Nous les amoureux ~ Jean-Claude Pascal
Tegenwoordig is van Luxemburg niets meer te zien of te horen op het Eurovisiesongfestival, maar in 1961 was dit andere koek. Toen kaapte het landje de winst namelijk weg. Het nummer is een ballad over twee mensen die van elkaar houden op een manier die de samenleving niet aanvaardt. Enkele jaren later verklaart Pascal dat het over homoseksualiteit gaat. Dat is nu helemaal oké, maar in de jaren ‘60 werden pas de eerste stappen gezet. En daar heeft Luxemburg dus aan meegeholpen! Luxemburg mag dan misschien wel klein zijn, het is blijkbaar toch niet betekenisloos!

 

Firwat? ~ The Gentles
Dit nummer is van een rapgroep van vijf leden die debuteerde in 2002. Een jaar later braken ze door met hun single “Firwat?”, wat Duits is voor waarom. Het lied had niet alleen succes in Luxemburg, maar sloeg ook in België aan… voor een campagne tegen rijden onder invloed. Wie weet heb je dit liedje dus héél vroeger wel voorbij horen komen zonder dat je het wist! En hopelijk houd je je aan de boodschap…


Dit was het alweer voor deze week. Luxemburg is eigenlijk best wel gezellig, vind je niet? Als je even naar huis moet om je was te dumpen en nieuwe kleren in je koffer te stoppen, is dit het moment! Fris ruiken na vier maanden reizen wordt steeds moeilijker met dezelfde kleren he ;) Zie ik jullie volgende week weer terug voor de volgende bestemming?

Tot volgende week!

Hades

23/02/2023, 15:12

Leuk artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid