Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Malta
We gaan een tikkeltje verder naar het zuiden, het is tijd voor Malta!

Lotsie

Muziek Wereld

16/01/2023, 20:15

Pixelarts door Wishky

3

3

Wat een leuke week in Italië hebben wij gehad zeg! Tijd om nog een klein beetje meer af te zakken naar het zuiden, bijna tot in Afrika! Ben jij ook al benieuwd waar de reis deze keer heengaat?

Je zal het zo te weten komen! (of als je de titel goed gelezen hebt, weet je het al!)


We gaan naar… Malta! Dit is een prachtig land, al zeg ik het zelf. Ik weet er dan ook alles van, want vorig jaar ben ik er niet geweest, maar heb ik er wel leuk een presentatie over mogen geven. Tijd dus voor een tour met mij als gids, langs de mooiste stranden en de lekkerste eetplekjes.

 

Je me casse ~ Destiny Chukunyere
Dit nummer kennen we allemaal van Eurosong 2021. Heel lang was dit zelfs een van de topfavorieten om de eindoverwinning in de wacht slepen. Dit gebeurde echter niet, want Måneskin ging met de winst lopen. Toch is Je me casse een succesvol nummer. Oorspronkelijk kreeg het lied veel aandacht door het minder doorsnee figuur van zangeres Chukunyere. De boodschap: elk figuur is mooi en je mag gerust sterk in je schoenen staan. Dat heeft ze duidelijk wel bewezen door mee te doen aan de grootste muziekshow ter wereld.

 

Tomorrow ~ Gianluca Bezzina
Nog een Eurosong deelname, ik ben duidelijk nog niet over onze Belgische selectie hee!n (go Gustaph!) In 2013 gaf Bezzina het beste van zichzelf in Zweden, en kreeg hier een achtste plaats voor in ruil. Niet mis! Het nummer werd geschreven door Boris Cezek en Dean Muscat. Die laatste naam heeft in tegenstelling tot wat je misschien zou denken niets te maken met Emma Muscat, die vorig jaar de Maltese trots mocht verdedigen op het songfestival. Welke van de twee nummers is jouw favoriet?


Wat een toffe reis met leuke muziek, ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Al weet ik niet of jullie mij nog geloven, want dat zeg ik elke week. Ik dan misschien ook iets té enthousiast. Hoe dan ook wil ik hier gerust nog een weekje genieten van de warme zon, hopelijk blijf jij ook nog even en wil je volgende week weer mee!

Tot volgende week!

Nox

17/01/2023, 18:05

Ohnee door dit leuke artikeltje wil ik naar Malta :-( Misschien komt het er nog wel van!!

Kiara

17/01/2023, 10:38

Van Afrika tot in Amerika... oh tot in Malta natuurlijk, wat een leuke reis was dit weer! Heel wat leuke nummers ontdekt en wat cultuur opgesnoven in het mooie Malta

Floame

17/01/2023, 09:35

FIRSTTTTTTTTTTTTT Leuk artikel weer!, fijn om dit te lezen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid