Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Zuid-Korea
Deze week trekken we naar Zuid-Korea, en daar zeg ik absoluut geen nee tegen!

Lotsie

Muziek Wereld

26/12/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

5

5

We komen inmiddels van Duitsland af, en ik vind dat we nu toch wel heel lang dicht bij huis geweest zijn. Tijd om het eens ver, maar - voor mij dan - toch vertrouwd te zoeken. Vandaag nemen we ook de laatste kerstbal mee op het vliegtuig, want die delen we vandaag uit!

Ga jij ook weer mee?


Vandaag gaan we naar het prachtige Azië, we gaan naar een land waar de typische muziek een subcultuur is: Zuid-Korea. Persoonlijk ben ik een reuze fan van Koreaanse popmuziek, en dat al bijna vijf jaar! Hopelijk kan ik je vandaag dus aansteken met mijn enthousiasme, en anders trakteer ik je op tteokbokki om toch nog ergens van te kunnen genieten.

 

That That ~ PSY & Suga
Beginnen doen we met een knal en met artiesten die jullie vast wel eens gehoord hebben. PSY kennen we allemaal van zijn monsterhit Gangnam Style in 2012, het is dan ook een van de meest bekeken videoclips ooit gemaakt. Suga is dan weer een lid van de bekendste jongensgroep: BTS. Ze staken de koppen bij elkaar voor hun nummer That That. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Suga enkel zou schrijven aan het nummer, maar uiteindelijk kwam er een rap voor hem, verscheen hij in de videoclip én performden ze zelfs samen op grote festivals in Zuid-Korea. That that, I like that! En jij?

 

Nxde ~ (G)i-dle
Dit is de laatste nieuwe van een van mijn favoriete groepen. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken bij het lezen van de titel, is dit absoluut geen ongepast nummer. Er wordt namelijk naar nxde gerefereerd als “je ware zelf”. Soyeon, de leider van de groep, schreef dit nummer en stopte er heel veel referenties in naar Marilyn Monroe. Ook in de clip is dit te zien, net als een referentie naar Banksy. Hij verkocht ooit een van zijn kunstwerken op een veiling en liet het dan door een valse wand in het kader kapot scheuren, dit is exact wat er gebeurt in de videoclip. Wat vind jij van dit nummer?


Ik weet niet wat jij denkt, maar ik voel me hier helemaal thuis! Ik wil nog wel even blijven om concerten van mijn favoriete artiesten te bewonderen. Voor ik dat kan doen, moet ik echter nog een braadworst (en minder belangrijk maar toch vermeldenswaardig: een kerstbal) weggeven. Deze is voor niemand minder dan… Niemand, want alle deelnemers hebben al een kerstbal. En twee is een beetje teveel van het goede.

Dit was meteen mijn laatste artikel dit jaar, dus wens ik jullie een heel fijne feestperiode (en succes met studeren aan zij die examens hebben) en een gelukkig Nieuwjaar!

Tot volgend jaar!

Judy

05/01/2023, 17:55

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Kiara

03/01/2023, 04:24

We sloten 2022 af in Korea, wat een mooie tussenstop was dat! Op naar nog veel tussenstoppen in 2023!

Annie

30/12/2022, 21:11

Tot het volgende jaar! ;D

x.flamingoboy.x

27/12/2022, 22:35

ik ken niet zo zuid koreaanse muziek alleen bts (als ze zuid- koreaans zijn tenminste) leuk artikel <3

thegameboy2006

26/12/2022, 23:14

Kpop sob We gaan je missen lotsie tot in 2023!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid