Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Duitsland [KERSTBALLENACTIE]
Deze week trekken we naar het (niet zo) verre oosten: Duitsland!

Lotsie

Muziek Wereld

19/12/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

5

3

Ik vond het zó gezellig de afgelopen weken, dat ik nog wel een weekje langer wilde blijven in het warme Spanje. Dat is de enige reden waarom er vorige week geen artikel was… Of toch niet, want stiekem vond ik het ook héél moeilijk om te beslissen wie de rechtmatige eigenaar van de kerstbal wordt.

Ben jij benieuwd wie er gewonnen heeft? Lees dan zeker verder!


Uitstel is absoluut geen afstel, we reizen dus weer verder naar de volgende bestemming. We zoeken het dit keer weer dicht bij huis, maar ook weer niet té dichtbij: wir gehen nach Deutschland! Een groot land vol mooie landschappen en steden, maar ook met heel uiteenlopende grote hits. Het was dan ook heel moeilijk om de beste nummers uit te kiezen bij het naar binnen spelen van een lekker Bratwurst. Toch zijn er enkele classics die ik maar niet uit mijn hoofd krijg!

 

Sonne ~ Rammstein
Als je niet zo van de schlagers bent (schaam je diep!), is Rammstein misschien meer voor jou. Heel wat verderop in het muzikale spectrum vind je het ietwat ruige Sonne terug. In de videoclip van dit lied zoeken zeven dwergen naar goud voor de door goud geobsedeerde prinses, waar ze alle zeven stiekem toch wel van houden. Dit lijkt verdacht veel op Sneeuwwitje, niet? Dit komt omdat het ook echt hierop gebaseerd is. Het idee voor hun clip kwam namelijk op tafel tijdens een Disney filmavond, terwijl hun gloednieuwe hit op de achtergrond stond. Zo ruig zijn de mannen van Rammstein misschien dus toch niet…

 

Atemlos durch die Nacht ~ Helene Fischer
Dit is een van de eerste (en trouwens ook enige, maar dat is niet belangrijk) Duitse liedjes die ik volledig mee leerde zingen, is Atemlos durch die Nacht. Een echt schlagernummer, wie houdt daar nu niet van? Dat dacht men ook in zowel Duitsland als Oostenrijk, want in beide landen werd het nummer de best verkochte single van 2014. In Oostenrijk kunnen ze duidelijk goed feesten, misschien moeten we daar ook maar eens heen? Wat denk jij?


Hoewel ik absoluut niet uit Spanje wilde vertrekken, heb ik het hier ook best wel naar m’n zin. Ik heb echter iets meegenomen uit Spanje: een kerstbal! Na al jullie pogingen om de Sint om te kopen voor dit mooie ronde decoratiestuk is de winnaar bekend… *tromgeroffel*... Marije. !!! Sinterklaas vond het heel leuk dat je al zo lang fan bent van onze DJ Willie, en hij is ervan overtuigd dat je goed zorg gaat dragen voor deze waardevolle kerstbal. Gefeliciflapstaart!!

Maar niet getreurd, ook deze week valt er weer wat te winnen! Zoals ik al gezegd heb, is Duitsland een heel divers land. Als jij laat weten wat jouw favoriete Duitse lied is, en iedereen probeert te overtuigen waarom dit lied zo giga geweldig is, komt er misschien wel een braadworst (dit is eerder bijzaak maar je kan ook een kerstbal winnen) jouw kant op. In het volgend artikel zal de winnaar bekend gemaakt worden. Veel succes!

Tot volgende week!

Judy

05/01/2023, 17:56

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

gojo..

26/12/2022, 21:56

Deutschland vab Rammstein, Goeie lied op de fiets om wakker te worden ochtends vroeg!

Kate

21/12/2022, 16:20

MÖRDER van Bonez Mc en Raf Camora blijft zeker mijn #1 Duitse song! In Augustus nog volop op repeat gezet in de auto toen ik met mn vriend naar Dusseldörf ging. Dat was ook gelijk me nummer 1 vakantie :D ALLE MACHEN JETZT AUF MÖRDER!

Marije

20/12/2022, 17:47

Zo leuk dat ik deze kerstbal in mijn handen mag bemachtigen! Ik zal er heeeeel goed voor zorgen Ik zal hem absoluut niet kappot laten vallen!!

dylan2403

19/12/2022, 21:21

Love Duitsland altijd. Als ik in de auto naar Duitsland rij moet dat natuurlijk met Helene Fischer- Atemlos durch die Nacht dat nummer blijft een van mijn liefelings nummer. Iedereen die dan mee gaat zingen altijd knetter hard mee in de Auto!! OOOOOWWWOOOO OWOWOOWOWWO ATEMLOS DURCH DIE NACHT!!!! :D

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid