Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Griekenland
Van de ruimte weer naar de begane grond, maar Griekenland moet zeker niet onderdoen!

Lotsie

Muziek Wereld

21/11/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

3

3

De ruimte, dat is me een bijzondere plaats zeg! Toch ben ik blij dat we weer met de voetjes op de grond staan. Tijd dus voor een nieuwe bestemming. Ik heb wel zin om toch nog een beetje te zweven, tussen de Griekse goden misschien? Laten we eens een kijkje nemen.


We gaan dus naar Griekenland deze week. Het land van tzatziki, feta, baklava… allemaal lekkere dingen dus! Dan kunnen we Griekenland natuurlijk niet overslaan. Tijdens het proeven van al deze lekkernijen, hebben we uiteraard wel een streepje muziek nodig. Zullen we eens kijken wat Griekenland ons te bieden heeft?

 

OPA ~ Giorgos Alkaios
Dit is een van de Griekse inzendingen voor Eurosong, namelijk in 2010 Het lied is echter al ouder! De zanger, Giorgos Alkaios, had de muziek namelijk al twee jaar eerder geschreven, zonder dat het de bedoeling was hiermee niet veel later in de grootste muziekshow van Europa te staan! “OPA” betekent niet opa zoals we het woord hier kennen, in het Grieks is het een vrolijk woord om vreugde uit te drukken. Als je “Opa” zegt en verder gaat, komt het wel goed! Dus zeg ik: “Opa laten we doorgaan naar het volgende nummer!”

 

Alcohol is Free ~ Koza Mostra
Ook hier, een nieuwe inzending voor Eurovision! Het lied gaat duidelijk over alcohol, gratis alcohol zelfs. Laten we daar op drinken… Kidibul wel te verstaan. Te veel alcohol is niet goed lieverds! Het nummer werd in 2013 gebracht door Koza Mostra, een Griekse band die het nummer ook zelf schreef. Er werd voorspeld dat ze plaats 21 zouden halen, maar de uitslag viel toch beter mee dan verwacht! Griekenland kreeg 12 punten van (kleine) landen Cyprus en San Marino, en scoorde ook goed bij andere landen. De statistieken zijn dus niet altijd juist!


Met een hapje en een drankje (helemaal gratis!) sluiten we deze dag in Griekenland af. Maar er volgen er nog zes voor we weer van bestemming veranderen, geniet er dus van! Zie ik jullie volgende week weer, of blijven jullie voor eeuwig in Griekenland hangen?


Tot volgende week!

Judy

05/01/2023, 18:03

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Kiara

24/11/2022, 08:38

Τι ωραίο άρθρο Lotte! Dat was een zinnetje Grieks mede mogelijk gemaakt door Google Translate. ಥ_ಥ

.Laraa.

23/11/2022, 16:16

Ik voelde me héél even in Griekenland, tot ik door het raam keek (regen).

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid