Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #36 ~ Roxanne
Welk nummer over de lieve Roxanne is jouw favoriet?

Lotsie

Muziek Wereld

23/05/2022, 20:15

4

4

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Deze week eren we alle Leets met de naam Roxanne, met liedjes over... Roxanne!

 

Roxanne ~ The Police

Beginnen doen we vandaag met… Roxanne! Dit nummer werd in 1978 geschreven door Sting, de zanger die we allemaal wel kennen als lead in de Britse band The Police. Het lied gaat over een man die verliefd wordt op iemand waar hij eigenlijk niet verliefd op zou moeten worden… Daarnaast heet het nummer niet zomaar Roxanne: de naam is gekozen omdat Sting een poster zag van het toneelstuk Cyrano de Bergerac, waar een personage in speelt met de naam Roxanne.

Wist je al dat Roxanne misschien niet de Roxanne van nu was geweest? Sting wilde aanvankelijk namelijk een bossanova - een stijl beïnvloed door jazz en samba - van dit nummer maken. Zou jij dit leuker gevonden hebben dat wat het nu geworden is?

 

ROXANNE ~ Arizona Zervas

Dit nummer is heel wat jonger, het kwam uit in 2019 en maakte gebruik van een ondertussen bij iedereen bekend fenomeen om in populariteit te winnen: Tiktok! In Roxanne zingt en rapt Arizona Zervas, een Amerikaanse rapper, over een meisje waar hij verliefd op was, maar waarbij de interesse niet wederzijds bleek te zijn. Zowel in Amerika als in België en Nederland haalde het nummer hoge posities in de hitlijsten. Zo heeft Zervas toch nog op een manier succes gehad!


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #36 ~ Roxanne
The Battle #36 ~ Roxanne

Roxanne
100%
ROXANNE
0%

Judy

05/01/2023, 19:25

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

JariBeat

28/05/2022, 01:18

Roxanne van The Police it is! Ik vind de ROXANNE uit 2019 toch iets minder knap. :$

Sem.

24/05/2022, 18:08

Leuk Artikel :)

.Laraa.

24/05/2022, 00:13

Ik kies voor de Roxanne van The Police!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid