Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #34 ~ Instruments
Welk muziekinstrument klinkt mooi genoeg voor een plaats in de LeetMusic playlist?

Lotsie

Muziek Wereld

02/05/2022, 20:15

2

3

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Het is tijd voor muziek... in muziek! Muziekinstrumenten liggen aan de basis van een goed nummer, en daarom is het ook het thema van deze week!

 

Trumpets ~ Jason Derulo

Jason Derulo kennen we niet alleen van zijn hit Savage Love, maar ook omwille van zijn getrompetter! In 2013 bracht hij dit nummer uit op zijn album Tattoos. Hierin zingt hij over het getrompetter in je hoofd wanneer je bij een persoon bent waar je smoorverliefd op bent.

Daarnaast haalde hij ook inspiratie voor deze song bij zijn vrienden! Eigenschap van hen deden hem namelijk denken aan andere liedjes, van onder andere Katy Perry en Coldplay. Ook hiervan kreeg hij ideeën voor dit nummer. Lijkt het jou ook zo moeilijk een lied te schrijven op basis van je vrienden?

 

While My Guitar Gently Weeps ~ The Beatles

Een nummer van The Beatles, dat kan nooit slecht zijn! George Harrison schreef deze song en de groep bracht hem uit in 1968. Maar ook Harrison moet voor zijn hits ergens inspiratie vandaan toveren! Hij baseerde zijn lied op een oosters concept, zijnde dat alles van alles afhankelijk is. Hiermee ging hij aan de slag nadat hij even bij zijn ouders was geweest. Hij besloot een boek open te slaan, en het eerste wat hij las te verwerken in het nieuwe nummer. Dit waren de woorden “gently weeps”, en zo geschiedde!


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #34 ~ Instruments
The Battle #34 ~ Instruments

Trumpets
66,67%
While My Guitar Gently Weeps
33,33%

Judy

05/01/2023, 19:58

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

.Laraa.

04/05/2022, 20:03

Trumpets van Jason Derulo vind ik het beste lied.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid