Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #21 ~ Deutsch
Welke Duitse classic mag zich bij de LeetMusic playlist voegen?

Lotsie

Muziek Wereld

31/01/2022, 20:15

5

3

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Deze week trekken we virtueel naar ons oostelijk buurland: Deutschland! Jetzt gehen wir... Nu gaan we op zoek naar twee Duitse tophits! Bist du auch schon neugierig?

 

Atemlos durch die Nacht ~ Helene Fischer

Op 29 november 2013 bracht Duitse zangeres Helene Fischer het nummer uit dat de start zou uitmaken van haar internationale carrière. Het werd dan ook niet enkel in Duitsland, maar ook in Oostenrijk de best verkochte single van 2014. Ook deed dit de verkoopcijfers van het album Farbenspiel (wat kleurenspel betekent) - het album waar Atemlos durch die Nacht opstaat - ten goede. Het succes was vooral te danken aan het torenhoge schlagergehalte van dit nummer. En zeg nu zelf: welke taal is beter voor schlagermuziek dan het Duits?

 

Sonne ~ Rammstein

Tijd voor iets wat ruiger is dan Helene Fischer, al word je hier misschien ook Atemlos van. Dit lied van de Duitse band Rammstein werd uitgebracht op hun album Mutter in 2001. Er werd veel aandacht besteed aan de videoclip van deze song. Het idee hiervoor kwam uit een gezellige filmavond met Disney op het programma, en hun hit Sonne op de achtergrond. Dit deed enkele bandleden denken aan Sneeuwwitje en de zeven dwergen, wat uiteindelijk ook het concept van de videoclip is geworden. Hierin zijn zeven dwergen goud aan het zoeken voor de met goud geobsedeerde Sneeuwwitje, van wie ze zielsveel houden.

Maar wist je al dat er eerst een ander idee op tafel lag? Deze optie was iets donkerder getint dan Sneeuwwitje: de atoombom op Hiroshima aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit zou volgens de band beter aansluiten bij de tekst van het lied. Er waren nog wel veertig andere opties! Toch hebben de sprookjes gewonnen, en dit bij een band als Rammstein!


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #21 ~ Deutsch
The Battle #21 ~ Deutsch

Atemlos durch die Nacht
100%
Sonne
0%

Judy

05/01/2023, 21:43

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

albertkoning

03/02/2022, 23:51

leuk artikel

Keet

01/02/2022, 22:43

Wat een lastige keuze!

Sem.

01/02/2022, 17:14

✨ Atemlos Durch die Nacht klink wel echt heerlijk ✨

.Laraa.

01/02/2022, 15:02

Geef mij Atemlos durch die Nacht van Helene Fischer maar. :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid