Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #14 ~ Christmas + KERSTBAL GIVEAWAY
Welk kerstnummer mag zich voegen bij de beste LeetMusic hits? Stem mee en maak kans op een kerstbal!

Lotsie

Muziek Wereld

13/12/2021, 20:15

12

8

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Het is misschien nog niet helemaal de juiste periode, maar te vroeg is het zeker niet! Hier zijn twee geweldige kerstknallers:

 

Last Christmas ~ Wham!

In 1984 bracht The Wham! deze meezinger uit. But the very next day, it became a hit! Wereldwijd werd het nummer platgespeeld waardoor het nu nog steeds bekend in de oren klinkt, ook bij de jonge generatie. Het lied streed - net als in dit artikel! - om de eerste plaats in de hitlijsten te veroveren in de kerstweek. Uiteindelijk ging deze titel toch naar Band Aid, een liefdadigheidsband die geld inzamelde om de hongersnood in Ethiopië, met hun hit "Do they know it's Christmas". Mooi, of niet misschien! Hoe dan ook werd Last Christmas alsnog bestempeld als kerstklassieker. Vind jij dit terecht?

All I Want for Christmas Is You ~ Mariah Carey

Wie wil er nu niet gezellig samenzijn met familie en vrienden tijdens de kerstperiode? Ik alleszins wel! In 1994 bracht Mariah Carey hierover een liedje uit dat we sindsdien jaarlijks een keer of 1000 op de radio horen, en dat binnen een heel korte periode! In 2017 maakte het nummer zelfs zo'n opmars in Nederland dat het 23 jaar na release plots voor 1 week op nummer 1 belandde, om de week daarna weer voor goed uit de lijst te verdwijnen. Dat was nog nooit eerder gebeurd... Wat een prestatie!


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!


KERSTBALLENACTIE

Ahem, ahem, ahem. Aan allen die dit lezen: proficiat! Aan allen die dit niet lezen... je loopt een kerstbal mis! In dit artikel kan je namelijk een kerstbal winnen! Wat moet je hiervoor doen?

  • Stem in de poll hieronder op jouw favoriete kerstnummer en like dit artikel.
  • Laat in een reactie weten op welk lied jij gestemd hebt EN zet erbij waarom. Probeer de anderen te overtuigen en zoek dus een goede reden!
  • Doe dit VOOR uiterlijk zondag 19 december 23:59. Maandag wordt in The Battle de winnaar bekend gemaakt.

Veel succes met het bemachtigen van deze felbegeerde kerstbal!


Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #14 ~ Christmas
The Battle #14 ~ Christmas

Last Christmas
33,33%
All I Want for Christmas Is You
66,67%

.Laraa.

19/12/2021, 00:15

'All I Want for Christmas Is You' blijft voor altijd het beste kerstlied.

virtualic

18/12/2021, 10:07

Beide geven me een unieke kerstvibe, elk op hun eigen manier. Ik zou persoonlijk nooit kunnen kiezen tussen welke ik nou beter vind haha!

Esmee

14/12/2021, 19:09

Ik stem voor all I want for christmas is you omdat het een mea leuke kerstlied blijft en niet verveeld en het is gewoon een goede kerstnummer. Helaas kan je kerst nog steeds niet vieren met familie :((((. Ik hoop dat het volgend jaar wel weer kan.

Len

14/12/2021, 18:36

Last Christmas natuurlijk! Het is een echte parel in de kerst muziek en iedereen kent hem natuurlijk!

Lara:

14/12/2021, 17:39

Ik kies voor het liedje “All I Want for Christmas Is You” Allereerst is het echt een superleuk liedje om naar te luisteren, het geeft mij heerlijke kerstvibes. Normaal vier ik kerst altijd met de hele familie maar vorig jaar kon dit helaas niet door corona… Dit is iets wat ik toch wel jammer vond en gemist heb. Wanneer ik naar het liedje luister komen er allemaal herinneringen naar boven over de leuke kerstfeestjes van de voorbije jaren samen met iedereen. Daarnaast laat het mij ook denken aan mijn dansoptreden van 2 jaar geleden op de kerstmarkt, ik danste toen namelijk op dit liedje. Leuk hé?! :) Net zoals Mariah Carey hou ik ontzettend veel van kerst! En wat is er beter dan liefde krijgen en het samen vieren met je vrienden/familie?

Desquit

14/12/2021, 11:20

Ik kies voor All I Want for Christmas Is You gewoon omdat ik daar een warm kerstgevoel van krijg en dat je het samen met je hele familie viert en 1x in het jaar liefde geeft aan elkaar en mooi geschenk zie de reclames maar op die tv dat geeft kerst daarom kies ik voor deze lied

RaniaKook

14/12/2021, 11:19

Ik kies voor last christmas want dat lied is een herinnering voor mij haha. als ik eraan denk dan moet ik aan die just dance dans denken. Zeker eens checken als je dat dansje niet kent :) Maar ook is het gewoon een top nummer!

Jesse

14/12/2021, 09:23

Heerlijke kersthits dit hahahaha

Saskia

14/12/2021, 09:09

Gewoon lekker beide :p

Joriene

13/12/2021, 23:14

Aii dit was een moeilijke keuze maar ik heb toch voor All I Want For Cristmas Is You gekozen want ja met kerst wil je gezellig met je familie en vrienden om je heen zijn teminste ik wel. De videoclip ziet er ook zeker kerstachtig uit met de sneeuw en al die kerstversiering. Geweldig toch! Het deuntje is ook lekker kerstachtig. Het nummer Last Christmas van Wham! is ook zeker een leuke nummer maar als ik tussen deze 2 echt moet kiezen word het toch All I Want For Cristmas Is You.

patatje621

13/12/2021, 20:53

ik koos voor all i want for christmas omdat je kerst met je familie hoort te vieren. en ik zou eerder me familie als cadeau willen dan een duur cadeau. ik vind last christmas ook een beetje alsof kerst een keer gaat eindigen en dat heb ik bij all i want for christmas niet. die video daar in tegen vind ik er veel leuker uit zien en die van last christmas een beetje ouderwets. al zou ik zelf het liefst voor merry christmas- ed sheeran, elton john. maar als de strijd tussen last christmas en all i want for christmas gaat vind ik all i want for christmas toch beter. groetjes, leetnaam: x.flamingoboy.x

Sem.

13/12/2021, 20:25

Ik kies voor Last Cristmas, Want dit nummer geeft me heerlijke warme vibes. Hopelijk krijgen we dit jaar of volgend jaar ook een heerlijke witte kerst, (met een dikke pak sneeuw). Die gedachtes krijg ik al gelijk als ik dit heerlijke nummer voorbij hoor komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid