Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #39 [KERSTBAL]
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

26/12/2021, 21:25

11

4

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zullen Keff en Jesse de nieuwste releases draaien en zal bespreken worden samen met twee ervaringen. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

ABCDEFU  |  GAYLE

  • De 17-jarige Amerikaanse zangeres Gayle heeft een nieuw nummer uitgebracht, dit nummer draagt de titel ‘ABCDEFU’;
  • Ze is nu al een groot talent met haar nummers;
  • De zangeres werd al vroeg verliefd op het schrijven van liedjes en tot op heden schrijft ze goede nummers;
  • Haar nieuwe single is geïnspireerd door haar ex;
  • In de video kan je zien dat de zangeres samen met haar vrienden een ‘FU’-cake maken voor haar ex.

Nieuwe releases

1 –  Call It Like I See It |  Big Time Rush

2 –  HYPER  |  Davina Michelle

3 –  FF NIKS  |  Glen Faria

4 –  Poison  |  Aaliyah & The Weeknd

5 –  Tears In the Club  |  FKA Twigs & The Weeknd

6 –  Tabee (2021)  |  Guus Meeuwis & Diggy Dex

7 –  Bonce That  |  Fedde Le Grand

8 –  The Best Part Of Life  |  Saint Jhn


Achtergrondinformatie releases

1.  Call It Like I See It  |  Big Time Rush

Big Time Rush is een Amerikaanse boysband gevormd in 2009. Ze waren actief van 2009 tot 2014 en recent in 2021 terug actief. De band bestaat uit de leden Kendall Schmidt, James Maslow, Carlos Pena Jr. en Logan Henderson. De groep maakt muziek in de genres Pop &n R&B. De band is helemaal terug van weggeweest, de band heeft op 13 december een nieuw nummer uitgebracht. Het nummer dat ze hebben uitgebracht draagt de titel ‘Call It Like I See It’, dit is de eerste single in 8 jaar. Het is een zonnig nummer waar je blazersgeluiden en glinsterende synths in hoort. Tijdens het interview met People heeft de groep verteld over hun ervaringen over het samen binnengaan van de studio na 10 jaar breuk. “We hadden zeker wat ruige patches, hadden wat problemen met het vinden van ons geluid en het kennen van de visie voor de muziek. Maar het beste was dat wanneer we allemaal samenkwamen.. we gewoon met een open hart naar het binnen gaan, met een open geest over de muziek en een klein beetje tequila’, aldus Henderson.

2.  HYPER  |  Davina Michelle
Michelle Davina Hoogendoorn, ook wel gekend als Davina Michelle werd geboren op 12 november 1995 in Nieuwerkerk aan den IJsel (Nederland). Ze is van beroep Nederlands zangeres en is actief sinds 2016. Ze maakt muziek in het genre Pop. De zangeres zal 2021 succesvol afsluiten, dit doet ze met haar nieuwe single ‘HYPER’. Michelle scoorde enkele hits met verschillende nummers en was ook de intervalact tijdens Eurovisiesongfestival 2021. Tijdens deze act bracht ze haar hit ‘Sweet water’. De nieuwe single heeft ze geschreven samen met Sebastiaan Brouwer. Je zal de zangeres horen lenen tegen het genre poprock. Dit zijn we vooral gewoon van verschillende artiesten, onder andere Avril lavigne.

3.  FF NIKS  |  Glen faria

Glen Faria (MC Fit), werd geboren op 16 januari 1980 in Amsterdam (Nederland). Hij is van beroep Nederlands rapper en liedjesschrijver. Hij is actief sinds 2004 en maakt muziek in de genres Pop en Nederhop. Hij is voormalig lid van Flinke Namen (rapgroep) en zijn vader is de gekende Humprey Campbell. Het ministerie VWS heeft een campagne uitgebracht, dit is een samenwerking met enkele grote partners. De campagne gaat over het alcoholgebruik door minderjarigen. Het blijkt dat ouders hun kinderen voor het eerst alcohol laten drinken tijdens de feestdagen, dat blijkt uit een peiling van de VWS. De rapper Glen Faria heeft de handen ineen geslagen met de campagnevoerders en heeft het nummer ‘FF NIKS’ geschreven om de boodschap van ‘niet drinken en niet roken onder 18 normaal is’ over te brengen. Dit nummer is geschreven voor zijn 17-jarige zoon Jaïr, hij krijgt van zijn vader alles, maar geen alcohol.

4.  Poison  |  Aaliyah & The Weeknd

Aaliyah Dana Haughton, ook wel gekend als Aaliyah werd geboren op 16 januari 1979 in New York (Verenigde Staten en is overleden op 25 augustus 2001 in Abaco (Bahama’s).Ze was van beroep Amerikaans zangeres, actrice en model. Ze was actief van 1991 tot 2001 en maakte muziek in de genres R&B, Pop en Hiphop. Abel Makkonen Tesfaye, beter gekend als The Weeknd werd geboren op 16 februari 1990 in Toronto (Canada). Hij is van beroep Canadees zanger, muziekproducer en liedjesschrijver. Hij is actief sinds 2009 en maakt muziek in de genres PBR&B, R&B en Pop. Deze week is The Weeknd twee keer te zien in de lijst, maar dit nummer is een samenwerking met de intussen overleden zangeres Aaliyah. In 2001 is de zangeres om het leven gekomen, dat jaar lag nog muziek klaar. Deze muziek zal volgend jaar nog verschijnen op het album “Unstoppable”, dit zal een postuum album zijn. Zoals eerder vermeld werkt The Weeknd mee aan het nummer, maar naast de Canadese muziekproducer werken ook Drake en Future mee aan het nummer ‘Poison’. Eerder dit jaar zijn de hitalbums van Aailyah verschenen op streamingdiensten. Voor een lange tijd waren maar enkele singles te beluisteren.

5.  Tabee (2021)  |  Guus Meeuwis & Diggy Dex

Gustaaf Stephanus Modestus Meeuwis, beter gekend als Guus Meeuwis werd geboren op 23 maart 1972 in Mariahout (Nederland, Noord-Brabant). Hij is van beroep Nederlands zanger en is actief sinds 1995. Hij maakt muziek in de genres Nederlandstalig, Pop, Rock en Poprock. Koen Jansen, beter gekend als Diggy Dex werd geboren op 26 maart 1980 in Amersfoort (Nederland). Hij is van beroep Nederlands zanger, rapper en schrijft liedjes. Hij is actief sinds 2006 en maakt muziek in de genres Pop en Rap. De artiesten hebben samen een traditie uitgewerkt voor elk eindejaar. Samen brengen ze het nummer ‘tabee’ al enkele jaren uit, maar dan met een nieuwe tekst over het afgelopen jaar over alles wat gebeurd is . Tabee (2021) is de versie van 2021 en gaat zoals verwacht vooral over de maatregelen rondom het Covid virus. Het weinig kunnen uitgaan en een festivalzomer die in het water viel. Om de tweede kerstdag zullen beide artiesten deel uitmaken van de line-up tijdens het optrede van The Streamers.

6.  Tears In The Club  |  FKA twigs & The Weeknd

Tahliah Debrett Barnett, beter gekend als FKA twigs werd geboren op 16 januari 1988 in Cheltenham (Verenigd Koninkrijk). Zij is van beroep Brits zangeres en muziekproducer. Ze maakt muziek in de genres Triphop & R&B. Abel Makkonen Tesfaye, beter gekend als The Weeknd werd geboren op 16 februari 1990 in Toronto (Canada). Hij is van beroep Canadees zanger, muziekproducer en liedjesschrijver. Hij is actief sinds 2009 en maakt muziek in de genres PBR&B, R&B en Pop. Er blijven maar samenwerkingen met The Weeknd binnenstromen! Er zijn samenwerkingen met Rosalia, Swdish House Maffia en Post Malone. Nu is de muziekproducer te horen in ‘Tears In The Club’, een samenwerking met de Britse FKA twigs. Hier laat ze een commerciëler geluid horen dan wat de wereld van haar gewendis te horen. Dit nummer zal een voorproefje zijn van twigs’s derde album, dit album zal als het klopt volgend jaar uitkomen.

7.  Bounce That  |  Fedde Le Grand

Fedde Le Grand werd geboren op 7 september 1977 in Utrecht (Nederland). Hij is van beroep Nederlands diskjockey en is actief sinds 2002. Hij maakt muziek in de genres Elektronica en House. Het nieuwe nummer draagt de titel ‘Bounce That’ en is in bezit van bas, een goede combinatie meteen vlot ritme. De stem vloeit vlot door het nummer dat vier minuten duurt. Het is een dansvloer nummer dat bestempeld wordt als “volkslied” met een feelgood-inspanning a.d.h.v. levendige elementen en een daarbij passende opgewekte toon.

8.  The Best Part Of Life  |  Saint Jhn

Carlos St. John Phillips, beter gekend als Saint Jhn werd geboren op 26 augustus 1986 in Brooklyn (New York, verenigde Staten). Hij is van beroep Amerikaans rapper, zanger, liedjesschrijver en record producer. Hij is actief sinds 2010 en maakt muziek in de genres Hiphop en R&B. het nieuwe nummer van de Amerikaanse rapper draagt de titel ‘The Best Part Of Life’ en gaat over zijn eeuwige waardering die hij heeft voor zijn fans en ook het voortdurende avontuur dat hij met zijn fans en supporters deelt via zijn muziek. Het nummer werd voor als onderdeel van zijn promotievideo, deze video gaat over zijn wereldtournee, deze draagt de titel “In Case We Both Die”. De teksten lijken over een ander te gaan, maar de rapper zelf legt uit dat de woorden gericht zijn op zijn fans, dit staat in de beschrijving van de video. ‘Ik heb het altijd zo gewild… als ik alleen tegen je praat. Geen tussenpersonen, geen uitrol.”, aldus Saint Jhn. ‘Ik vertel je gewoon mijn waarheid, zoals we zijn begonnen! In het geval dat we allebei jong sterven, WERELDTOUR. Ik houd van je!!’.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Fools (Cover by RENJUN) van Troye Sivan.

Het originele nummer is van Troye Sivan, hij is een Australische , jeugdacteur en liedjesschrijver en tot slot model. Hij is geboren in Johannesburg (Zuid-Afrika) en actief sinds 2006. Naast dit nummer heeft Sivan nog enkele nummers uitgebracht, onder andere: ‘There For You’, ‘You’, ‘Youth’ en natuurlijk nog veel meer! Het nummer ‘Fools’ is uitgebracht in 2015. De cover is gemaakt door RENJUN, hij is een Chinese zanger die leadzanger en -danser van NCT Dream en NCT U. Dit is een cover met verschillende instrumenten en zang. Het nummer gaat over dingen die ‘dwazen’, vertaling van Fools.

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Laten we citeren!!

HO HO HO! Houden jullie ook zo van kerst? Dan is dit de perfecte competitie voor jou!

De competitie gaat als volgt: jullie mogen tijdens het uur van Tease The Release jullie beste kerstquote bedenken en insturen.

De winnaar met de beste kerstquote zal willekeurig worden gekozen en zal een kerstbal van Accalia winnen  .

Om deel te nemen jullie je antwoord plaatsen in de reacties.
 

Winnaars competitie:

1. AnoukFM |  'Ik wil niet veel voor Kerstmis. Ik wil gewoon dat de persoon die dit leest gezond, gelukkig en geliefd is."   | 25 vC + LTD + Kersbal (Keff)

2. G een artikel (#38)
 

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 21-22 naar Tease The Release

Judy

05/01/2023, 22:04

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

ZureBom

29/12/2021, 22:07

Leuk Artikel :)

.Laraa.

28/12/2021, 23:41

Leuk artikel!

realpopsmoke

26/12/2021, 21:57

kerst is nog altijd beter dan herfst, lekkere hapjes en gourmetten cadeautjes bij de boom je familie met je.

xSunshine-

26/12/2021, 21:52

There's nothing cozier than a christmas tree all it up :)

patatje621

26/12/2021, 21:44

mensen die geen kerstbal in de boom hebben zijn de grinch

wijnen

26/12/2021, 21:39

Geniet, dans, schitter en straal. Kies er niet eentje, maar doe het dit jaar allemaal ♥ (wine not? ;) )

xzakje

26/12/2021, 21:35

Kerstklokjes die klinken Kerstlichtjes die blinken Een boodschap van peis en vree Geven wij met deze kerstwens mee Laat deze ster helder en klaar Ons leiden naar een Gelukkig Nieuwjaar!

Desquit

26/12/2021, 21:32

without a Christmas tree you don't have Christmas so without hot chocolate or a gift you don't have either so be happy with each other and enjoy

-Niel

26/12/2021, 21:30

Kerstmis,de tijd van warme chocolademelk foute kersttruien,familie,cadeautjes en natuurlijk veel eten! Merry christmass en een gelukkig Nieuwjaar everyone!

Accalia

26/12/2021, 21:26

Veel succes met de strijd om de kerstbal! ♥

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid