Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #25
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

05/09/2021, 21:23

12

4

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens yeslah deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

Dopamine  |  Purple Disco Machine & Eyelar

  • Purple Disco Machine scoorde eerder dit jaar al een hit met ‘Hypnotized’, dit was een samenwerking met Sophie and the Giants;
  • Dopamine’ is het nieuwe nummer, een samenwerking met Eyelar;
  • Eyelar is een Nederlandse zangeres en zorgt voor de zang in dit nummer;
  • Eyelar is nog niet zo bekend bij het publiek, ze heeft wel al samengewerkt met grote artiesten zoals Demi Lovato en nog veel meer.

Nieuwe releases

1 –  Someday  |  OneRepublic

2 –  Wrong About Love  |  Onnedi

3 –  I’m Not A Woman, I’m God  |  Halsey

4 –  Lost  |  The Overslept

5 –  I Want It All  |  The Script

6 –  Butter  |  BTS & Megan Thee Stallion

7 –  Overflow  |  Celine Cairo


Achtergrondinformatie releases

1.  Someday  |  OneRepublic

OneRepublic is een Amerikaanse rockband afkomstig uit Colorado (Verenigde Staten) die opgericht is in 2002. De bandleden zijn Ryan Tedder (Zang, toetsenist en gitaar), Zach Filkins (Gitaar en achtergrondzang), Drew Brown (Gitaar), Brent Kutzie (Bas, Cello, achtergrondzang en toetsenist) en tot slot Eddie Fischer (Drum en percussie). De band maakt muziek in de genres Poprock en Alternatieve rock. De videoclip van het nummer kan je als ‘documentaire-achtig’, maar ook poëtisch beschouwen. Het is een reis die de band maakt van verschillende gebieden en landschappen, de dokken van oceanen tot de boot en de heuvels tot het laatste gegeven optreden van de band. De tekst en de muziek van het nummer sturen het verhaal omtrent de video.

2.  Wrong About Love  |  Onnedi
Lydia Dionne Slagter, beter gekend als OnneDi werd geboren op 4 juni 1990 in Woerden (Nederland). Ze is van beroep Nederlands zangeres, YouTuber, acteert ook en is tot slot ook zangeres. Ze is actief sinds 2011. Jullie kunnen OnneDi kenne van haar YouTube-kanaal, maar wisten jullie dat ze ook kan zingen? Ja zeker! Ze is een beginnend zangeres, in dit geval op Spotify. Voor het nummer ‘Wrong About Love’ heeft ze al enkele nummers uitgeprobeerd, maar nu is het haar echt gelukt… Ze begint bekendheid te creëren op Spotify. Met dit nummer hoopt ze succes te gaan maken. Het nummer gaat diep op haar verleden in. Het is zeker de moeite waard om te luisteren!

3.  I’m Not A Woman, I’m God  |  Halsey

Ashley Nicolette Frangipane, beter gekend als Halsey werd geboren op 29 september 1994 in Washington (New Jersey-Verenigde Staten). Ze is van beroep Amerikaans zangeres en ze is actief sinds 2014. Ze maakt muziek in de genres Electropop, Pop en Alternatieve pop. Halsey heeft op 27 augustus het nummer ‘I’m not a woman, I’m god’ uitgebracht. Het nummer is onderdeel van het album, gtiteld “If I cant’ Have Love, I want Power”. Eén dag na de release van het nummer, is een film uitgebracht waarvan de titel hetzelfde is als het album van Halsey: “Halsey presents: If I Can’t Have Love, I Want Power”, waarvan zij zelf ook de uitvoerend producent is. Hoe vinden jullie dit nummer? Laat het zeker weten!

4.  Lost  |  The Overslept

The Overslept is een Nederlandse poprockband afkomstig uit Hilversum (Nederland) die opgericht is in 2014. De bandleden zijn Sem Jonkhout (zang & gitaar), Tommy van der Leer (Bas), Délano Ladurner (Gitaar) en Daan Brink (Drums). De band maakt muziek in de genres Rock, Pop en Pop rock. De band heeft al enkele uitstekende nummers uitgebracht, waaronder het nieuwe nummer ‘Lost’. In dit nummer kan je meer poprock en zelfs softrock horen. Deze single bevat het wel meer dan ‘Stolen car’ en ‘Our Souls’. Het nieuwe nummer komt meer in de buurt van de stijl die The Script toepassen. Ondanks het dicht bij The Script komt, is het nummer toch zeer eigen aan The Overslept en zou je het meteen herkennen als hun nummer.

5.  I Want It All  |  The Script

The Script is een Ierse softrockband afkomstig uit Dublin (Ierland) die opgericht is in 2001. De bandleden zijn Danny O’Donoghue (Leadzang), Mark Sheehan (Gitaar) en Glen Power (Drums). De band maakt muziek in de genres Pop rock, Soft rock en Indie. Twee jaar na het uitbrengen van het album, getiteld “Sunsets & Full Moons”, is de groep terug met muziek en in ditmaal het nummer ‘I Want It All’. Het nummer kan je bestempelen als een ‘klassiek-TheScript-nummer’, maar wat voor de wachtende Script-fans wel zeer fijn nieuws is. Het nummer is één van de nieuwe nummers op het greatest hits album “Tales From The Script”, deze zal verschijnen op 1 oktober.

6.  Butter  |  BTS & Megan Thee Stallion

BTS (Bangtan Boys of Bangtan Sonyeondan) is een K-pop-groep afkomstig uit Zuid-Korea die opgericht is door Big Hit Entertainment in 2013. De bandleden zijn de rappers RM, Suga en J-Hope en vier zangers, namelijk: Jin, Jimin, V en Jungkook. De band maakt muziek in de genres K-pop, Hiphop, Dance en Rap. Megan Jovon Ruth Pete, beter gekend als Megan Thee Stallion werd geboren op 15 februari 1995 in San Antonio (Texas-Verenigde Staten). Ze is van beroep Amerikaans zangeres, rapper en schrijft ook liedjes. Ze is actief sinds 2016 en maakt muziek in het genre Hiphop. Jullie kunnen BTS ongetwijfeld kennen van de monster hit ‘Dynamite’ van augustus 2020. Nu heeft deze groep een samenwerking met Megan Thee Stallion. De zangeres laat zich niet vertellen wat ze wel en niet mag doen, dat beslist ze zelf. De platenmaatschappij probeerde er een stokje voor te steken dat het remix nummer ‘Butter’, samen met BTS, zal uitkomen. Na een rechtszaak kreeg Megan gelijk en mocht het nummer uitgegeven worden. Het loopt al langer niet lekker tussen de rapper en de platenmaatschappij door een geschil. Als Megan Thee Stallion nog wat onbekend is voor sommige onder jullie, kunnen jullie haar ongetwijfeld kennen van de nummers ‘Savage’, ook gekend als Tiktok-hit en het nummer ‘WAP’. Nu is ze ook te horen in een nieuwe versie van de nummer 1-hit van één van de bekendste K-pop groepen, hoe tof!

7.  Overflow  |  Celine Cairo

Celine Cairo werd geboren op 22 mei 1990 in Amsterdam (Nederland). Ze is van beroep Nederlands zangeres en schrijft ook eigen liedjes. Ze is actief sinds 2010 en maakt muziek in het genre Indie pop. Afgelopen 2 jaren heeft de Nederlandse zangeres gewerkt aan het album, getiteld “Overflow”. Ze heeft samengewerkt met Tim Bran, hem kan je kennen van samenwerkingen met Halsey en London Grammar. Voor deze samenwerking is Celine naar London gereisd. Het album dat uitgekomen is, is de opvolger van het album “Free Fall” die uitgekomen is in 2016. Tussen deze twee albums heeft ze natuurlijk nog muziek uitgebracht, waaronder enkele EP’s en singles. Het nieuwe werk omschrijft de zangeres over ‘het vinden van je plaats in de moderne wereld’.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Stand By Me (Boyce Avenue acoustic cover) van Ben E. King.

Het originele nummer is van ben E. King, hij was een soul- en popzanger afkomstig uit Amerika. Buiten muziek deed hij ook aan schrijven. Hij was in België en Nederland bekend met het nummer ‘Stand By Me’. Ben E. King zat voor hij solo ging bij de groep The Drifters. Hij overleed op 30 april 1975 en is 76 jaar geworden. De cover van deze week is een akoestieke versie van het legendarische nummer ’Stand By Me’.

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Raad de artiest en win!!

Denk jij een grote muziekkennis te hebben? Dat gaan wij testen!

Nu gaan wij jullie kennis van artiestennamen testen..
Er zal een artiestennaam achterstevoren staan in het artikel dat jullie moeten zoeken en sturen in de reacties.

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

Lijst met winnaars:

1.  Marije.  |  zechnas flor (rolf sanchez)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

2.  RaniaKook,  |  seniccav eht (the vaccines)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  Susan  |  naam (maan)  |  50 bc + 25 bc (extra wegens moeilijke editie) – Gefeliciteerd!!

4.  dunya |  eecuq (qucee)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!
 

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

Judy

07/01/2023, 20:14

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Keet

09/09/2021, 19:34

Wat een leuke releases!

.Laraa.

06/09/2021, 00:13

Leuk artikel! :)

Marije

05/09/2021, 21:40

waar o waar staat die naam toch, hmm even zoeken, aaah gevonden ik zie de naam Halsey staan!!

Susan

05/09/2021, 21:39

Het is madonna

Sadiq213

05/09/2021, 21:39

Halsey is the correct answer

Sem.

05/09/2021, 21:33

Halsey, dat is het goede antwoord

Keff

05/09/2021, 21:31

Hardwell! Kijk maar goed

Desquit

05/09/2021, 21:29

Halsey is het antwoord

Jesse

05/09/2021, 21:28

Hardwell natuurlijk duhhh

microsoft1990

05/09/2021, 21:27

Halsey

RaniaKook

05/09/2021, 21:24

Halsey is het woord

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid