Nu LIVE gnomecaithlin
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #23
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

22/08/2021, 21:27

11

5

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

Don’t Be Shy  |  Tiësto & Karol G

  • Met dit nummer schrijven de artiesten geschiedenis;
  • Zowel eerste Engels-talige plaat en eerste kennismaking met dance voor Karol G;
  • Eerste Latin-artist samenwerking voor Tiësto;
  • Tiësto is zijn muziek en ambacht voortdurend aan het ontwikkelen in zowel nieuwe genres en verschillende stijlen.

Nieuwe releases

1 –  Love Me Now |  Kygo & Zoe Wees

2 –  Niks Is Heilig  |  Maan

3 –  OUT OUT (Feat. Chali XCX & Sweetie)  |  Joel Corry, Jax Jones

4 –  Cold Heart (PNAU Remix)  |  Elton John & Dua Lipa

5 –  UHUH  |  Jack $hirak, Ronnie Flex, Yssi SB & Lil’ Kleine

6 –  Overdrive  |  Samantha Steenwijk & Sjaak

7 –  Rumors  |  Lizzo & Cardi B


Achtergrondinformatie releases

1.  Love Me Now  |  Kygo & Zoe Wees

Kyrre Gørvell-Dahl, beter gekend als DJ Kygo, werd geboren op 11 september 1991 in Seingapore (Republiek Zuid-Oost Singapore). Hij is van beroep DJ en remixer en is actief sinds 2011. Hij maakt muziek in het genre House. Hij heeft al enkele grote hits gescoord, waaronder ‘Firestone’ en ‘Remind Me to Forget’. Zoë Wees werd geboren in Hamlburg (Duitsland) en ze is van beroep Duits zangeres en songwriter. Ze is actief sinds 2019 en maakt muziek in het genre Pop. Ze heeft een grote hit gescoord met haar nummer ‘Control’. Na een hele hoop hits en samenwerkingen heeft Kygo het nummer ‘Love Me Now’ gecreëerd. Dit heeft hij gedaan met niemand minder dan Zoe Wees. Het nummer ‘Control’ waar ze afgelopen jaar groots mee heeft doorgebroken, is tot op vandaag maar liefst 175 miljoen keer beluisterd op de muziek app Spotify. De single die erna volgde, ‘Girls Like Us’, is nu ook al een grote hit!

2.  Niks Is Heilig  |  Maan
Maan de Steenwinkel, ook wel gekend als Maan werd geboren op 10 februari 1997 in Utrecht. Ze is van beroep Nederlands zangeres en actrice. Ze is actief sinds 2012 en maakt muziek in de genres Pop en Hiphop. Na het behalen van de hits, in samenwerking met Snelle, met het nummer ‘Blijven Slapen’ en ‘Nee nee’, in samenwerking met Benthe, is ze terug met nieuwe muziek. Het nieuwe nummer heeft als titel ‘Niks Is Heilig’ en gaat volgens de zangeres over een plekje in haar eigen hoofd dart ze gecreëerd heeft waarin ze alles mag zeggen en vragen. “Hier mag ik fantaseren, domme vragen stellen aan mezelf, leren van mijn fouten”, aldus Maan.

3.  OUT OUT (Feat. Charli XCX & Saweetie)  |  Joel Corry, Jax Jones

Joel Corry werd geboren op 10 juni 1989 in Londen (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep Brits diskjockey en producer. Hij is actief sinds 2012 en maakt muziek in de genres Melbourne bounce, Tech house en Tropical house. Timucin Fabian Kwong Wah Aluo (Timucin Lam), beter gekend als Jax Jones werd geboren op 26 juli 1987 in Londen (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep, Brits diskjockey en songwriter. Hij is gekend van de nummers ‘you Don’t Know Me’, ‘Instruction’ en ‘I Got U’. Joel Corry, Jax Jones en de zangeressen van het nummer werden geïnspireerd door, jawel hoor… een Belg! Ze werden namelijk geïnspireerd door de enige echte Stromae. >Ze hebben namelijk een heel herkendbare sample gebruikt in het nummer ‘OUT OUT’, hierdoor zou het volgens de artiesten makkelijk een hit scoren. Alle artiesten van deze samenwerking hebben altijd wel hoog gescoord met hits en samenwerkingen met grote bekenden. De persoon die wel opvalt is toch wel Charli XCX. Er kwam geen jaar na een sterk, zoals ze het noemen, een “lockdown-album”, al een derde langspeler van de zangeres. Zien jullie het je al voor jullie? Lekker dansen op de dansvloer! Hopelijk komt het zo snel mogelijk !!

4.  Cold Heart (PNAU Remix)  |  Elton John & Dua Lipa

Reginald Kenneth Dwight (Sir Elton hercules John), beter gekend als Elton John werd geboren op 25 maart 1947 in Pinner (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep brits zanger, componist en pianist. Hij is actief sinds 1967 en maakt muziek in de genres Rock en Pop. Hij is ook wel gekend van zijn Grammy’s en zijn grote bijdrage in strijd tegen aids en groot voorvechter van de lgbt-beweging. Iedereen is gelijk! . Dua Lipa werd geboren op 22 augustus 1995 in Londen (Verenigd Koninkrijk). Ze is van beroep Brits- Albanees zangeres en ze is actief sinds 2014. Ze maakt muziek in de genres Pop, Dreampop en R&B. het nieuwe nummer heeft de titel ‘Cold Heart’ en is origineel van het Australische dancetrio PNAU. Deels bestaat het nummer uit bekende hits van Elton John, zelf zingt hij delen van het nummer ‘Sacrifice’. Op dat moment zingt Dua Lipa delen van ‘Rocket man’. “Dit nummer is een hoogtepunt van onze vriendschap, Dua. Ik ben zo blij dat we het eindelijk kunnen delen”, Elton’s Instagram. “Elton, je bent mijn held en mijn vriend en ik dacht niet dat ik dat ooit in een zin zou kunnen zeggen’, aldus Dua Lipa.

5.  UHUH  |  Jack $hirak, Ronnie Flex, Yssi SB & Lil’l Kleine

Julien Willemsen, beter gekend als Jack $hirak werd geboren op 15 oktober 1993 in Rotterdam (Nederland). Hij is van beroep Nederlands DJ en muziekproducent. Hij is actief sinds 205 en maakt muziek in de genres Pop en Nederhop. Ronell langston Plasschaert, beter gekend als Ronnie Flex werd geboren op 16 april 1992 in Capelle aan den IJsel (Nederland). Hij is van beroep Nederlands zanger, rapper en is ook producer. Hij is actief sinds 2008 en maakt muziek in de genres Pop, Nederhop en Rap. Ychano Hunt, beter gekend als Yssi SB werd geboren op 12 decmeber 2002. Hij is Nederlands rapper. Yssi SB heeft hits, waaronder ‘Scooter’, ‘paper Zien – Remix’, ‘Hoody’ en tot slot het album “Nooit gedacht”. Jorik Scholten, beter gekend als Lil’ Kleine werd geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam (Nederland). Hij is van beroep Nederlands muzikant en ook acteur. Hij is actief sinds 2005 en maakt muziek in de genres Pop, Nederhop en rap. De rappers Flex en Kleine  hebben opnieuw een nummer gemaakt, dit in samenwerking met de producer $hirak, met hem hebben ze ook ‘Drank En Drugs’ opgenomen (hit uit 2015). Het nieuwe nummer heeft de titel ‘UHUH’ en heeft een vergelijkebare stijl met het nummer drank en drugs. Yssi SB is ook te horen in het nummer. Afgelopen week heeft Lil’ Kleine nog een single uitgebracht samen met Josylvio, het nummer ‘Oeh Oeh Baby’.

6.  Overdrive  |  Samantha Steenwijk & Sjaak

Samantha Steenwijk werd geboren op 12 april 1986 in Voorburg (Nederland). Ze is van beroep Nederlands zangeres en is werd bekend door haar deelnames in de programma’s Bloed, Zweet & tranen en The Voice of Holland. Mehdi Chafi, beter gekend als Sjaak werd geboren op 24 september 1985 in Amsterdam (Nederland). Hij is van beroep Marokkaans-Nederlands rapper, maar ook acteur. Hij is actief sinds 2005 en maakt muziek in het genre Hiphop. Jullie kunnen Samantha ongetwijfeld kennen van het Nederlandse levenslied, maar nu ook van de nieuwe single ‘Overdrive’. Deze is in samenwerking met rapper Sjaak. In dit lied laat ze zich van de andere kant zien dan mensen haar vooral kennen. Het is een vrolijk nummer waarin ze dus niet alleen over, wat de titel zegt, zingen. Naast dat zingen geven ze muzikale gas. Overtuigend zingt ze dit nummer en laat ze zich van haar andere kant zien.

7.  Rumors  |  Lizzo & Cardi B

Melissa Viviane Jefferson, beter gekend als Lizzo werd geboren op 27 april 1988 in Detroit, Michigan (Verenigde Staten). Ze is van beroep Amerikaans zangeres, rapper en tot slot songwriter. Ze is actief sinds 2010 en maakt muziek in de genres Pop, Hiphop, R&B en Soul. Belcalis Marlenis Almánzar, beter gekend als Cardi B werd geboren op 11 oktober 1992 in New York (verenigde Staten). Ze is van beroep Amerikaans rapper en komt ook vaak op tv. Na haar doorbraak in 2019 met het album “Cuz I Love You” en de hits ‘Truth Hurts’, ‘Juisc’ en tot slot ‘Good As hell’, heeft ze met dit album maar liefst drie Grammy Awards gewonnen. Met het nummer ‘Rumors’ keert ze terug en dat in samenwerking met Cardi B. In het nummer zal je de zangeressen horen richten op geruchten die rond gaan en de “haters”.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Arcade (cover by Daneliya Tuleshova) van Duncan Laurence.

Het originele nummer is van Duncan Laurence waarvan Daneliya Tuleshova een prachtige cover heeft gemaakt. Is Daneliya Tuleshova onbekend voor iemand? Dat is geen enkel probleem! Ze is een Kazachse zangeres van 15 jaar. Je kunt haar vooral kennen van haar deelname aan de programma’s seizoen van vier van The Voice Kids Ukraine waar ze winst pakte, in Children’s New Wave 2015 werd ze finalist. Ze heeft ook deelgenomen aan het 15de seizoen van America’s Got Talent en strandde daar in de finale. Tot slot heeft ze Kazachstan gerepresenteerd op het Junior Eurovisiesongfestival 2018.


Raad de artiest en win!!

Denk jij een grote muziekkennis te hebben? Dat gaan wij testen!

Nu gaan wij jullie kennis van artiestennamen testen..
Er zal een artiestennaam achterstevoren staan in het artikel dat jullie moeten zoeken en sturen in de reacties.

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

Lijst met winnaars:

1.  Marije.  |  zechnas flor (rolf sanchez)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

2.  RaniaKook,  |  seniccav eht (the vaccines)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

 

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

Judy

07/01/2023, 20:28

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Keet

09/09/2021, 19:38

lekkerr bezig!

.Laraa.

22/08/2021, 22:56

Oeh, wie zou de artiest deze week zijn? :O

Accalia

22/08/2021, 22:29

Gefeliciteerd Susan !! ;D

xhofleer

22/08/2021, 22:01

ik denk dat het maan s

Jesse

22/08/2021, 21:47

Nick en Simon?'

Sem.

22/08/2021, 21:46

Maan, dat denk ik...

Marije

22/08/2021, 21:46

de naam die ik gevonden hem is Maan!!

microsoft1990

22/08/2021, 21:45

artiesten naam Maan

Susan

22/08/2021, 21:44

De artiest is Maan!

Minona

22/08/2021, 21:41

Wie kan er nou achterstevoren lezen 0,0 nou ik niet hoor? xD

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid