Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #22
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

15/08/2021, 20:35

8

2

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

HIT IT  |  Black Eyed Peas (feat Saweetie & Lele Pons)

  • Na het vertrek van Fergie in 2017, lijkt Black Eyed Peas op zoek te zijn naar mooie vrouwen voor nieuwe muziek;
  • Na het nummer ‘Girl like Me’, in samenwerking met Will.i.am, Apl.de.ap, Taboo en Shakira, zijn ze terug met het nummer ‘HIT IT’, in samenwerking met Sweetie en Lele Pons;
  • Volgens kenners is het een zeer goede zet van de groep aangezien Lele Pons 45 miljoen volgers heeft op Instagram, dit zou Black Eyed Peas terug in de kijker kunnen zetten.

Nieuwe releases

1 –  Take My Breath |  The Weeknd

2 –  Love Runs Out  |  Martin Garrix, G-Eazy & Sasha Alex Sloan

3 –  Bliksem  |  Nielson

4 –  Vamos a Marte  |  Helene Fischer

5 –  Niets Tussen  |  Froukje

6 –  Alone Star  |  The Vaccines

7 –  Dommer & Dommer  |  Vunzige deuntjes Soundsystem


Achtergrondinformatie releases

1.  Take My Breath  |  The Weeknd

Roelof (Jonhannes) Wienk, beter gekend als Rolf Sanchez werd geboren op 3 juni 1991 in Ede (Nederland). Hij is van beroep Dominicaans-Nederlands zanger. Hij is actief sinds 2011 en kreeg ondanks zijn derde plaats in X Factor een platencontract. In 2011 verscheen zijn eerste single, getiteld ‘Ave maria’. Kris Kross Amsterdam, opgericht in 2011, is een Nederlandse muziek trio. De leden zijn de broers Jordy, Sander Huisman en tot slot Yuki Kempees. De groep maakt muziek in de genres Dance, House, Hiphop, Moderne R&B, Funk en Dancehall. Na de zomerhit Más Más Más jaagt hij dit jaar opnieuw naar de zomerhit. Begin dit jaar bracht hij ‘Ven Ven’ uit, dit is de opvolger van zijn vorige succes. Na tweemaal samen te werken met Marco Borsato, werkt hij nu samen met kris Kross Amsterdam aan het nummer Increíble’. In dit liedje zal je hem horen wisselen tussen de Spaanse en Nederlandse taal, dit doet hij vaker en dat maakt het ook mooi.

2.  Love Runs Out  |  Martin Garrix, G-Eazy & Sasha Alex Sloan
Martijn Gerard Garritsen, beter gekend als Martin Garrix  werd geboren op 14 mei 1996 in Amstelveen (Noord-Holland). Hij is van beroep Nederlands muziekproduct en DJ. Hij is actief sinds 2012 en maakt muziek in de genres House, Progressive house en Electrohouse. Gerald Earl Gillum (Young Gerald), beter gekend als G-Eazy werd geboren op 24 mei 1989 in Oakland (verenigde Staten). Hij is van beroep Amerikaans rapper, singer-songwriter en tot slot muziekproducent. Hij maakt muziek in het genre Hiphop. Alexandra Artourobna Yatchenko, beter gekend als Sasha Alex Sloan werd geboren op 11 maart 1995 in Boston (Verenigde Staten). Ze is van beroep Amerikaans-Russisch singer-songwriter. Ze is maakt muziek in het genre Indie pop. Het nummer ‘We Are The People’  is voor Garrix een droom die in vervulling gaat en uiteindelijk werd het nummer een hit in Nederland. Aan allee mooie liedjes komt een einde, dus was het hoog tijd voor een opvolger! ‘Love Runs Out’  is een samenwerking met G-Eazy en Sasha Alex Sloan.

3.  Bliksem  |  Nielson

Niels Littooj, beter gekend als Nielson werd geboren op 28 december 1989 in Dordrecht (Nederland). Hij is van beroep Nederlands zanger, songwriter en uiteraard muzikant. Hij is actief sinds 2008 en maakt muziek in het genre Nederpop. Na een zwaar jaar waarin de artiest twee overlijdens te verwerken had, heeft hij eerder dit jaar het EP Grijs uitgebracht en dat onder zijn echte naam. Het nummer ‘Bliksem’, dat hij vorige maand heeft geschreven, is hij nu helemaal terug als Nielson. In een interview met NU.nl heeft hij verteld dat het nummer over “de heetste nacht die hij ooit heeft meegemaakt”, tot slot hoopt hij dat iedereen al eens zo eentje heeft beleefd.

4.  Vamos a Marte  |  Helene Fischer

Helene Fischer werd geboren op 5 augustus 1984 in Krasnojarsk (Rusland). Ze is van beroep een Duitse zangeres en is actief sinds 2005. Ze maakt muziek in de genres Pop en schlager. Het nummer ‘Vamos a marte’  is een samenwerking tussen Helene Fischer en de enige echte Louis Fonsi.. In het verleden hebben deze twee artiesten al eens samen gezongen, maar kwam helaas niet tot een plaat. Het gaat over een vakantieflirt met als gevolg dat het leidt tot de gewenste bestemming tussen de man en vrouw. De promotie van het nummer zit wel snor want de clip werd bijna gelijktijdig uitgezonden op RTL, Vox, RTLplus en Super RTL.

5.  Niets Tussen  |  Froukje

Froukje Veenstra, ook wel gekend als Froukje  werd geboren op 4 september 2001 in Nieuwkoop (Nederland). Ze is van beroep Nederlands zangeres en is actief sinds 2020. Ze maakt muziek in het genre Pop. 2020, het jaar met corona. Tijdens dit jaar zaten veel artiesten thuis en waren zo erg aan het balen dat ze niet konden optreden.. Maar, dit was wel het jaar van Froukje haar doorbraak! Ze heeft een aantal hits, waaronder ‘Groter Dan Ik’, ‘Onbezonnen’ en tot slot ‘Ik Wil Dansen’. Eerder dit jaar bracht ze nog een EP uit, getiteld “Licht En Donker”. Nu is ze zangeres toe aan haar volgende stap en brengt daarmee het nummer ‘Niets Tussen’.

6.  Alone Star  |  The Vaccines

The Vaccines, opgericht in 2010, is een Britse indierockband bestaande uit vijf leden. De leden zijn Justin Young (zang), Árni Hjörvar (basgitaar), Freddie Cowan (gitaar), Timothy Lanham (gitaar) en tot slot Yoann Intoni (drums). Ze maken muziek in het genre Indierock. Na het uitbrengen van de nummers ‘Back In Love City’ en ‘Headphones baby’, brengt de band het nummer ‘Alone Star’ uit, dit is al hun derde nummer van het vijfde studioalbum. Wanneer je het woord ‘smash’ hoort in het nummer, zal je een leuk soundeffectje horen, dat is zeker een leuke toevoeging! De videoclip is geregisseerd door Santiago Arriaga (Mexicaanse regisseur). Het gaat over een koppel verdwaald in de woestijn die een vreemd motel tegenkomen. “We wilden dat de Alone Star-video er één van hoop zou zijn, en het moment vastlegde waarop je je realiseert dat niet alles verloren is.’, aldus de zanger van The Vaccines. De clip eindigt zoals eerder vermeld met een happy ending. 10 september zal het volledige album, getiteld Back Love City uitkomen. Zijn jullie benieuwd?
7.  Dommer & Dommer  |  Vunzige Deuntjes Soundsystem

Vunzige deuntjes is een evenementenorganisatie afkomstig uit Nederland. Het is onder andere gekend om het jaarlijks terugkerende festival en de gezellige clubavonden. De organisatie is opgericht in 2011 en is tot op heden de een van de grootste organisaties binnen hun onderdeel. Hun slogan is ‘Join The Family’, dat zie je ook op hun header op het YouTube-kanaal van de organisatie. Dit is afgeleid van het toegankelijke en inclusieve karakter van het evenement. Recentelijk hebben ze het nummer ‘Dommer & Dommer’ uitgebracht.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is I Wanna Be Your Slave van Maneskin & Iggy Pop.

Na de winst op het Eurovisiesongfestival 2021 mei dit jaar, is de groep niet meer te stoppen que populariteit en muziek! Het nummer, Zitti e buoni, waarmee Maneskin het muziekfestival heeft gewonnen, werd al snel een grote hit in binnen- en buitenland. Kort na het grote succes, brachten ze een cover uit van het nummer Beggin’ en ook het zelfgeschreven ‘I Wanna Be Your Slave’ en dit nummer uiteindelijk uitgebracht met de enige echte Iggy Pop.

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Raad de artiest en win!!

Denk jij een grote muziekkennis te hebben? Dat gaan wij testen!

Nu gaan wij jullie kennis van artiestennamen testen..
Er zal een artiestennaam achterstevoren staan in het artikel dat jullie moeten zoeken en sturen in de reacties.

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

Lijst met winnaars:

1.  Marije.  |  zechnas flor (rolf sanchez)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!
 

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

Judy

07/01/2023, 20:34

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

.Laraa.

15/08/2021, 21:49

Weer een top artikel!

Jesse

15/08/2021, 20:52

The vaccines

Susan

15/08/2021, 20:44

The vaccines

microsoft1990

15/08/2021, 20:44

The Vaccines

Keff

15/08/2021, 20:44

the vaccines

Marije

15/08/2021, 20:43

The Vaccines

RaniaKook

15/08/2021, 20:39

the vaccines

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid