Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #20 + kleine aankondiging
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

11/07/2021, 20:27

7

5

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!
PS: Na vandaag zal Tease The Release een zomerstop inlassen van drie weken. Tot dan!


Hit van de week

Wrecked  |  Imagine Dragons

  • Niet alleen het nummer draagt de titel ‘Wrecked’, maar ook voor de kwaliteit staat het symbool;
  • Het nummer is geen heel slecht nummer, maar daarentegen toch wel slap in vergelijking met de grote klassiekers van deze groep;
  • De groep Imagine Dragons zal zich opnieuw moeten uitvinden of daarentegen de kwaliteit toch wel flink opschroeven. Zoals het nu is, is het toch wel niks;
  • Een aantal maanden geleden hebben ze een dubbele single uitgebracht, deze liet net iets meer harten kloppen.

Nieuwe releases

1 –  In Da Getto  |  J Balvin

2 –  Renegade  |  Big red Machine & Taylor Swift

3 –  If You Really Love Me  |  David Guetta, MistaJam, John Newman

4 –  Loco Loco  |  MOTI

5 –  Trust You  |  Yellow Claw

6 –  Zo Mooi  |  Miss Montreal

7 –  You For Me  |  Sigala, & Rita Ora

8 –  American Citizen  |  Bebe Rexha


Achtergrondinformatie releases

1.  In Da Getto  |  J Balvin

Jose Álvaro osorio Balvin, beter gekend als J. Balvin werd geboren op 7 mei 1985 in Medelin (Colombia). Hij is van beroep een Colombiaanse singer-songwriter en producer. Hij is actief sinds 2004 en maakt muziek in het genre Reggaeton. De twee toppers J Balvin en Skrillex zijn samen de studio ingedoken en hebben het nummer ‘In Da Getto’ gecreëerd. De productie is gedaan door Skrillex en Tainy en is opgebouwd rond de nummers ‘In De Ghetto’ dat is uitgekomen in de jaren 90 waarvan de originele artiesten David Morales & The Bad Yard Club in samenwerking met Crystal Waters & Delta. In de video kan je zien dat J Balvin van het ene feest naar het andere gaat en dat samen met Khaby Lame en Mufasa, een TikTok-persoonlijkheid en Instagram-danser. Na het uitbrengen van het album “Colores” in 2020 heeft Balvin sindsdien geen meer uitgebracht, wel heeft hij in het huidige jaar muziek uitgebracht en dat in hoog tempo en een heel aantal optredens. In de komende weken zal een Black Album-cover komen als onderdeel van het Metallica Blacklist-tributealbum.

2.  Renegade  |  Big Red Machine & Taylor Swift
Big Red machine, opgericht in 2018, is een Amerikaanse Indie folk band bestaande uit twee leden. Het begon als samenwerking tussen Aaron Dessner en Justin Vernon. De groep is actief sinds 2018 en maakt muziek in de genres Indie folk, Alternatieve rock en Folktronica. Taylor Alison Swift, ook wel gekend als Taylor Swift werd geboren op 13 december 1989 in Pennsylvania (Verenigde Staten). Ze is van beroep Amerikaans singer-songwriter. Ze is actief sinds 2004 en maakt muziek in de genres Pop en Country. Afgelopen tijd heeft de band Big Red Machine gewerkt aan een nieuwe plaat waarbij ze beiden betrokken waren bij Evermore en Folklore, dit zijn twee albums die de Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft uitgebracht afgelopen jaar. Om iets terug te geven, levert ze vocalen voor de nieuwe single van Big Red Machine, getiteld ‘Renegade’. De artiest van de band die het nummer heeft geschreven is Aaron Dessner in samenwerking met Taylor Swift. Een toekomstig album van de band, getiteld “How Long Do You Think It’s Gonna Last”, zal uitkomen op 27 augustus en zal nog een samenwerking met Swift bedragen!

3.  If You Really Love Me  |  David Guetta, MistaJam, John Newman

Pierre David Guetta, beter gekend als David Guetta werd geboren op 7 november 1967 in Parijs. Hij is actief als Dj en dance-pop -producent sinds 2001 en maakt muziek in de genres House en Dance-pop. Peter Dalton, beter gekend als MistaJam werd geboren op 19 januari 1983 in Nottingham (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep Brits DJ, acteur en presentator voor de radio BBC. Hij is actief sinds 2001 als acteur als “Minty” in de TV soap opera Crossroads. John Newman werd geboren op 16 juni 1990 in Settle, North Yorkshire (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep Brits zanger en maakt muziek in de genres Pop en Soul. Negen jaar na het overlijden van Whitney Houston leeft haar muziek nog altijd en kan je het nog vaak horen in de hitlijsten. De Noorse DJ Kygo maakte in 2019 een nieuwe versie van ‘Higher Love’ dat oorspronkelijk werd gezongen door Houston zelf. Nu komt de Franse producer David Guetta met een nieuwe single, hiervoor heeft hij hulp gekregen van MistaJam en John Newman. Tot slot heeft Guetta het refrein van Houston’s hit ‘How Will I Know’ gebruikt. Leuk eerbetoon! <3

4.  Loco Loco  |  MOTI

Timotheus “Timo” Romme, beter gekend als DJ MOTI werd geboren op 23 maart 1987 in Amsterdam (Nederland). Hij is van beroep DJ en producer. Hij is actief sinds 2008 en maakt muziek in de genres Dance en Dance/Electro. Deze Nederlands DJ is ook wel gekend van het nummer ‘Virus’. Net wanneer de Nederlands DJ de 90s legende Captain Jack ontmoet zal je het gevoel krijgen dat het wild en te gek zal worden! MOTI staat bekend om zijn hitparades samen met Tiësto, Martin Garrix en Major Lazer. De melodie voor dit nummer had hij al lang in zijn hoofd en daarvoor vond hij de juiste zanger in de drill-instructeur. Gerson Rafael, de gezegende songwriter en entertainer zal binnenkort een grappige videoclip presenteren samen met de community met de speciale Loco Loco-dans.

5.  Trust You  |  Yellow Claw

Yellow Claw, opgericht in 2010, is een Nederlandse muziekgroep bestaande uit twee leden. De leden zijn Nizzle (Nils Rondhuis) en Jim Aasgier (Jim Taihuttu). De groep is actief sinds 2010 en maakt muziek in de genres Trap en Drum and bass. Na het vertrek van Bizzey in 2016 gingen de groep verder als duo. Het nieuwe nummer ‘ Trust You’ is toch wel een typische club track. Toen Keff dit nummer voor het eerst hoorde dacht hij dat dit nummer ‘m niet zou worden, maar…. Toen Keff hem voor een tweede keer beluisterde, dacht hij dat dit nummer nog best relaxed was. Dit zal een heftige track zijn voor een zondagavond. Nog een leuk feitje.. de groep Yellow Claw bestaat sinds 2010, maar toen is Bizzey weggegaan vanwege het hectische leven en startte zijn eigen label. De groep is vooral bekend met de genres Hiphop, Dupstep en Hardstyle. “Als je het mij vraagt bevat deze track van alles een klein beetje 😉”, aldus Keff.

6.  Zo Mooi  |  Miss Montreal

Miss Montreal, opgericht in 2008, is een Nederlandse muziekgroep bestaande uit vijf leden. De leden zijn Sanne Hans, Kobus Groen, Michi Schwiemann, Thijs Rensink en Peter Hendriks. De groep is actief sinds 2008 en maakt muziek in de genres Pop en Rock. In 2019 maakte de groep haar volledige overstap naar Nederlandstalige muziek en scoorde toen één van de grootste hits van haar carrière met de cover ‘Door De Wind’, geschreven door Stef Bos. De nieuwe single is getiteld ‘Zo Mooi’. In een gesprek met AD vertelt de zangeres Sanne Hans dat ze dit nummer voor het eerst live speelde tijdens, sinds kort, haar eerste concert. “Midden in dat nummer ging iedereen dansen en meedoen, dat zag ik niet aankomen. Dat heb je niet zo snel bij een nieuw lied. Ik stond perplex en had de tranen in mijn ogen”, aldus Sanne Hans.
7.  You For Me  |  Sigala & Rita Ora

Bruce Fielder, beter gekend als Sigala werd geboren op 1 november 1990 in Norwich (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep Brits DJ, muziekproducer en songwriter. Hij is actief sinds 2015 en maakt muziek in de genres House, Dance-pop, Electronica en Tropical house. Rita Sahatçiu Ora, beter gekend als Rita Ora werd geboren op 26 november 1990 in Joegoslavië (nu Kosovo). Ze is van beroep Kosovaars-Britse zangeres, songwriter maar ook actrice. Ze is actief sinds 2007 en maakt muziek in de genres Pop, R&B, Dance, Rock en Hiphop. De Britse DJ brengt een nieuwe single uit, deze in samenwerking met ja hoor Rita Ora! Het nummer zal de titel ‘You For Me’ krijgen. De Britse zangeres scoorde twee jaar gelezen nog een grote hit met ‘Rituals’, dit was een samenwerking met Tiësto en Jonas Blue. De release heeft de Britse DJ geschreven in samenwerking met Madison Love, EASYFUN, A. G. Cook, Charli XCX en dus ook met Rita Ora. In het jaar 2015 brak hij al door met ‘Easy Love’. Zijn nieuwe nummer zal meer samples bevatten van ‘ABC’, nummer van The Jackson 5. In verschillende landen is het nummer al een hit geworden en dat ook in Nederland.

8.  American Citizen  |  Bebe Rexha

Bleta (Bebe) Rexha, ook wel gekend als Bebe Rexha werd geboren op 30 augustus 1989 in Brooklyn (New York). Ze is van beroep Amerikaans zangeres met Albanese afkomst. Ze is actief sinds 2010 en maakt muziek in het genre Pop. Zoals de Netflix-kijkers onder jullie waarschijnlijk al weten is dat Barack en Michelle Obama een eigen Netflix-serie hebben gecreëerd, Deze animatie serie is getiteld “We The People”. In deze serie kunnen leren over burgerschap en hun rol binnen een land. Voor deze serie hebben een aantal grote artiesten muziek mogen leveren, een aantal voorbeelden zijn Janelle Monáe, H.E.R. en Adam Lambert, deze artiesten bieden hun bijdrage aan de soundtrack. Bebe Rexha heeft ook een eigen nummer opgenomen voor de reeks, getiteld ‘American Citizen’. De titel is zeer toepasselijk voor de serie.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Freed From Desire – Dranchill.

Het originele nummer is van Gala, zij is een Amerikaans zangeres die vooral bekendheid had met het nummer in 1996. Verschillende keren heeft het nummer records gehaald en is ook de track die in Europa maar liefst 8 weken nummer 1 was. Ook interessant is dat het nummer al vaker is geremixt of gecoverd. Wat wel goed nieuws is, is dat het originele goed bewaard wordt en tot slot goed hoorbaar is. Deze keer was het aan DJ Dranchill om het nummer te coveren. Hem kan je kennen van het nummer ‘Never Never’.

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Reageer en Win!!

Er zal een bepaald woord in het artikel staan dat ook moet voorkomen in jullie reactie.
Dit woord zal mooi moeten passen in je reactie, dus zal het je reactie goed moeten aanvullen.

Het woord van deze week is MOOI
(Refereert naar de release van Miss Montreal)

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

De winnaar van vorige week is geworden…. Merel Gefeliciteerd!

Lijst met winnaars

1.  -Robine!-  |    TEASE    |  50 bc  –  Gefeliciteerd!!

2.  Desquit     |  TWENTY  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  marije145 |  TRANEN   |  SS troon – Gefeliciteerd!!

4.  Sunset! (Judy) |  VREEMD  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

5.  Jesse         |       NEE       |  50 bc – Gefeliciteerd!!

6. -Robine-  | NIET SLAPEN  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

7. Marije.     | SUMMER  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

8. Sunset! (Judy)  | SHINE |  50 bc – Gefeliciteerd!!

9. goddelijkefriet | EEN ANDER |  50 bc – Gefeliciteerd!!

10. Marije.  |  WATER  |  75 bc – Gefeliciteerd!!

11. Sem.  |  ONZE HERINNERINGEN  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

12. Merel  |  HABBIT  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

Jolanda

12/07/2021, 20:22

Wat ben ik toch weer mooi bezig!

.Laraa.

11/07/2021, 23:15

Weer een leuk artikel! Tot over 3 weken!

=Robine

11/07/2021, 20:47

ik heb geen make-up om mooi te zijn!!

Jesse

11/07/2021, 20:47

Jesse is mooi.

Marije

11/07/2021, 20:44

Het leven is mooi zoals je bent!!

microsoft1990

11/07/2021, 20:36

Hoe mooi kan het leven zijn

Sem.

11/07/2021, 20:29

Ik vind die ene bloem echt heel Mooi

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid