Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #12
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 zit erop. Hier is de balans!

.Laraa.

Muziek Wereld

26/05/2021, 20:21

3

1

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten was het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam was een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. Momenteel zit onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 erop en dit is dan ook het laatste artikel van deze reeks. Vandaag maken we de balans op en wordt de winnaar van de competitie van Sydney's draaiuurtje van vorige vrijdag bekend gemaakt. 


In dit onderdeel gaan we discussiëren over de tweede halve finale. Hoe zijn ze verlopen, waren we vocaal goed en zijn er een aantal zaken veranderd? Of is het zowat het hetzelfde gebleven. Dat komen jullie vandaag te weten, dus lees zeker verder!

1  San Marino | Senhit – Adenalina
Eerste repetitie: Het nummer dat Senhit is een energiek nummer. De opvoering beginnend met ene hoofdschot van de zangeres waarop ze een kerkhoofddeksel draagt. Deze lijkt niet echt op zijn plaats te zijn waarna het door een danser al snel wordt verwijderd. De zangeres is gekleed in het zwart waarbij de dansers haar vergezellen op het podium, volledig in het wit gekleed en vergezelt van een rubberen masker. In de eerste helft van het nummer zingt ze op een draaiende roze en lange diamant. Deze is ook te zien in de videoclip. De kleuren blauw, roze, groen, geel en wit domineerden meerdere keren op het podium. Wanneer een stand-in rapper het rapgedeelte overneemt, gaan de zangeres en de rapper over naar fase twee. De zang is goed, maar kan toch wel verbeteren.
Tweede repetitie: Senhit noemt zichzelf een unieke Freaky Queen, dus je weet wat je kunt verwachten als grote Eurosong fan. De enscenering is zowat hetzelfde gebleven als tijdens de eerste repetitie. De zangeres is een natuurkracht en aan het begin van het optreden maakte ze gebruik van toespelingen op Flo Rida. Hierdoor zou het waarschijnlijker zijn dat de rapper hier zal zijn tijdens de halve finale.

2  Estland | Uku Suviste – The Lucky One
Eerste repetitie: Het sleutelwoord voor deze opvoering is simpel. De hele opvoering lang staat de zanger alleen op het podium. Het is een donkerblauwe enscenering. De opvoering, beginnend met verre shots van de zanger en op de achtergrond is een witte bol te zien. Naarmate het nummer vordert zullen bliksemlichten domineren op de achtergrond. De zanger is formeel gekleed met een vlinderdas. De stijl van de kledij was ook te zien tijdens de Estse nationale selectie. Wanneer het einde van het nummer nadert, zullen de vloer en achtergrond veranderen in rood en zullen de bliksemschichten opnieuw domineren. De opvoering is meer gepolijst dan de nationale finale. Vocaal zit de zanger goed, maar de hoge noten worden niet gehaald.
Tweede repetitie: Tijdens de tweede repetitie zie je niet echt een verandering en opzichte van de eerste repetitie. Het enige dat veranderd is zijn de oplichtende effecten tijdens de opvoering van de act. De kleding van de zanger is niet veranderd, dus is formeel gebleven met een losse vlinderdas. Hij is wel vocaal sterker geworden en ook de coördinatie tussen de zanger en achtergrondzanger is al beter geworden. In vergelijking met de eerste repetitie lijken de kansen van Estland lichtjes gestegen te zijn.

3  Tsjechië | Benny Cristo – Omaga
Eerste repetitie: Het nummer dat Benny Cristo brengt is een up-tempo nummer met in het begin een aantal witte neonbuizen. Na het zingen van een aantal noten van het nummer loopt hij richting het hoofdpodium. De zanger wordt vergezeld door twee dansers met zwarte kledij met een beanie. Benny zelf draagt casual skateparkkledij met strass-steentjes en rozen aan de linkerkant. De opvoering is redelijk donker, maar soms verschijnen er kleuren tussendoor. Na refrein twee verschijnen twee danseressen op het podium die hem dan vergezellen samen met de huidige dansers. Eenmaal aangekomen bij de brug van het nummer, wordt het podium donkerder met glas dat lijkt verbrijzeld op de achtergrond, hierbij beweegt Benny zich naar podium 2. Helaas was Benny zwak qua vocaal en ene behoorlijk energie geeft je de sfeer “zen”.
Tweede repetitie: Tijdens de tweede repetitie draagt Benny opnieuw skateparkkledij, maar deze keer met een geel jasje en rozen zoals tijdens repetitie 1. Hij draagt nu buiten zijn kledij ook toevoegde brillen voor meer “hip”. Tijdens deze opvoering zijn opnieuw vier dansers te en wordt de enscenering voor het nummer aan de minimalistische kant gehouden a.d.h.v. donkere tinten. Op sommige momenten zullen en gekleurde tinten verschijnen in delen van de opvoering. Opnieuw maken ze gebruik van beide podia en is hij vocaal verbeterd in tegenstelling tot de eerste repetitie. Helaas is het vocale deel soms nog wankel en de energiefactor staat op 0.

4  Griekenland | Stefania – Last dance
Eerste repetitie: De Nederlands-Griekse zangeres Stefania schittert op het podium gekleed in een catsuit met paarse strass. De achtergrond en de lichten omvatten een paarse tint complementerend aan haar jurk. Tijdens de overgang naar het eerste refrein zullen er laserlichten weergeven worden. Tijdens het bezingen van het eerste refrein, zal het podium veranderen in een stripboekrol, deze gemaakt door een Green Screen. Hierbij krijgt Stefania gezelschap van een danser, hier is alleen het witte pak en hoed te zien ter opgaan in de strip. Vier dansers komen erbij halverwege de opvoering en naarmate het einde zullen de dansers zichzelf onthullen. Hierbij ontneemt het komische gevoel. Het vocale is piekfijn dankzij intensief gebruik van de Green Screen-technologie.
Tweede repetitie: Stefania weet precies wat de enscenering voor het songfestival vereist sinds haar deelname aan de versie voor junioren. Wat ze zeker weet is hoe ze moet kijken, hoe je de aandacht moet vasthouden d.m.v. het kijken naar de camera met een daarbij horende schattige knipoog. Wat zeker sterk voelbaar is de invloed van nieuwere internationale pop-acts, als voorbeeld Dua Lipa en Ariana Grande. Als deze tweetoppers het over heel de wereld kunnen maken, waarom zou Stefania dan niet werken op het podium van het grote Eurovisiesongfestival? Wat ervoor zorgt dat Griekenland naar de finale gaat is de professionaliteit en de technische aspecten van de opvoering.

5  Oostenrijk | Vincent Bueno – Amen
Eerste repetitie: Waarschijnlijk is Oostenrijk de enige act die gebruikt maakt van LED-schermen De zanger is helemaal in het zwart gekleed met daarop dragend een glanzend langer jasje. Oostenrijk kiest i.p.v. LED-waanzin voor een enorm lichtspel. Dit lichtspel zou kunnen lijken op een of ander segment van John Lundvik’s “Too Late For Love”. Het lichtspel zit goed in mekaar en pakt de emotie die de zanger wilt overbrengen op het podium. Vincent loopt vanaf de brug van het nummer naar het einde van de catwalk, meer en meer vergezeld door lichten en pas tijdens het laatste refrein zien we oranje afbeeldingen op het LED-scherm.
Tweede repetitie: Het nummer dat Vincent brengt is een leuke onderbreking tussen al die uptempo-nummers. De zanger levert hierbij een emotionele en intiemen opvoering. Vincent heeft een getalenteerde stem, deze is niet zo knapperig en krachtig voor dit nummer. De opvoering is redelijk eenvoudig, maar werkt ook prima. Het is ook goed of alle LED-wanden eventjes een pauze te geven. Vincent doet het geweldig op het podium, maar het probleem van heel de opvoering is toch wel het nummer. Het geeft je wat Cesár Sampson-vibes, deze zullen wel snel worden vergeten.

6  Polen | Rafał – The Ride
Eerste repetitie: De zanger is in het zwart gekleed en de vier dansers die hem vergezellen zijn gekleed in het wit. De handen van de dansers zijn verlicht terwijl ze rond de zanger dansen. Ja hoor, de zonnebril is terug! Meerdere keren probeert de zanger gezellig te doen met de camera om hem dan vervolgens om te draaien en weg te duwen. Wanneer het tijd is voor het eerste refrein, gaat Rafał samen met de dansers naar het midden van het hoofdpodium. Op de achtergrond is de muziekvideo te zien. De podium is versierd met een jaren 80-sfeer waarbij overal geruite vierkanten te zien zijn. Dit kan je ook wel een throwback geven naar de editie van het festival in 1988. Wanneer de helft van de opvoering er al op zit, doet Rafał zijn zonnebril af lopend van de catwalk naar etappe 2. Het einde nadert en Rafał gaat terug naar het hoofdpodium om vervolgens de zonnebril terug op te zetten. Helaas is hij zwak qua zang en is er veel verbetering nodig. Wanneer hij de refreinpartijen zingt, worden er pyros gebruikt.
Tweede repetitie: De zanger is tijdens deze repetitie opnieuw in het zwart gekleed met opnieuw vier dansers in het wit met een zwart t-shirt. Ook nu zijn de handpalmen van zijn dansers verlicht en de podiumtoon geeft een jaren 80 retro-vibe met neonlichten. Vocaal is hij sterker geworden, maar nog steeds zwak. Wat wel verbeterd is, zijn de camerahoeken. Naarmate de vordering van het nummer maken de zanger en de dansers gladde bewegingen op de catwalk onderweg naar podium 2. Op dat moment springt Rafał op het platform en zingt. Wanneer het laatste refrein er is, verzamelen de zanger en dansers zich op het hoofdpodium. Het nummer dat Rafał brengt zou alle kanten op kunnen gaan.

7  Moldavië | Natalia Gordienko – Sugar
Eerste repetitie: De outfit die Natalia draagt is gelijkend op die van Elena, de zangeres die Cyprus vertegenwoordigd. Die van Natalia is bestaande uit zilver, kort en glanzende stukjes en het haar is kort. Ze wordt vergezeld door vier dansers en opnieuw heeft de delegatie een eigen stukje podium meegebracht. Deze is bestaande uit een wit vierkant waar de zangeres deze hele opvoering zal staan. Als we gaan spreken over het LED-kleurenschema, kan je zeker zijn dat het een mix zal zijn van paars en roze. Dit heeft Kroatië en Israël live al gedaan. Ze maakt wat plagende bewegingen en wanneer het refrein begint, is het helemaal de choreografie dat ze uitoefent. Het vierkante deel kan je verplaatsen waarbij deze een aantal interessante camerahoeken mogelijk maakt. De zangeres wordt vocaal ondersteund door de achtergrondtrack.
Tweede repetitie: Opnieuw krijgt de Moldavische zangeres gezelschap van vier dansers op het gekende witte vierkant. Het LED-kleurenschema is opnieuw bestaande paars en roze. Alswe spreken over de opvoering, speelt het zich af op het plein met zware choreografie. Natalia beweegt zich naar de randen van het plein om goede camerabeelden mogelijk te maken. Ze is vocaal beter dan de vorige repetitie, maar opnieuw biedt de achtergrondtrack ondersteuning.

8  Ijsland | Daði & Gagnamagnið – 10 Years
Eerste repetitie:
Om ons de ruimte in te vervoeren maakt Daði & Gagnamagnið gebruik van windmachines, de gekende groene shirts en spelconsle-personages. Beginnend is de opvoering in het paars naast elkaar maar in zwart licht. Bij het bezingen van de eerste noot, verschijnen alle groepsleden. Drie van leden houden een stuk synthesizerr vast om hiermee een ruimtegevoel te geven. Ook geeft het podium een ruimtegevoel te geven dankzij aliens van de gameconsole rondzweven, op dat moment loopt Daði naar het midden van het podium, richting zijn microfoon. Tijdens refrein 1 wordt het podium zeer kleurrijk met de kleuren roze en geel wat de kijkers zeker aan het lachen zal maken. Wanneer refrein 2 toetreed, begint de groep oer de catwalk tussen beide podia te lopen en stoppen met een LED-achtergrond gevuld met gamecharacters. Tijdens de brug van het nummer groeperen de leden met de synthesizers en vormen daarmee een cirkelvormige piano met Daði, hij keert terug naar het hoofdpodium voor het laatste deel.
Tweede repetitie: Om te coördineren met zijn outfit draagt Daði groene nagels. Er is in vergelijking met de eerste repetitie niets veranderd. Hiermee willen ze ons opnieuw de ruimte in vervoeren met daarbij horende gele en roze tinten. Opnieuw zijn de characters, windmachines, groene truien, synthesizers en aliens van de partij. Voor de rest verloopt de opvoering hetzelfde zoals tijdens repetitie 1. Naarmate het einde nadert, doet het je denken aan de Power Rangers. Het is zeker een leuke, energieke en vrolijke opvoering met het vocale dat geslaagd is.

9  Servië | Hurricane – Loco Loco
Eerste repetitie: De meiden van Hurricane zijn gekleed in het zwart met drie verschillend uitziende outfits. Het levert hen een zeer energieke uitvoering op met een complexe gewoonte. Het trio is niet vergezeld door dansers en doen alles dus alleen met hun drietjes. Het LED-gedeelte bevat rode en zwarte afbeeldingen met soms hier en daar wat woorden. Deze woorden zijn “Loco Loco”, “Hurricane” en “Baby”. Het trio wordt ondersteund door backvocals op een manier dat je wel naar de zangeressen kunt luisteren, meestal is dat niet zo. Wanneer de brug van het nummer toetreed, rennen de drie naar podium B om het nummer af te ronden met een hoge noot. Choreografisch en vocaal is het een groot moment.
Tweede repetitie: Deze drie dames zijn zeer energiek en zorgen dus voor vuurwerk op het podium. Bij het begin van het nummer is het podium donker waarbij de schijnwerpers zich op de drie dames richten. Alle drie zijn ze opnieuw gekleed in zwarte outfits, deze zijn bedekt met juwelen om een ingewikkelde, maar ook veeleisende choreografie te bezorgen. Ook deze keer staan ze alleen op het podium en is de achtergrond hetzelfde. Het einde van het nummer nadert en opnieuw rennen ze naar het tweede podium om het nummer af te maken. Het trio kan zeker zingen, dansen en bewegen.

10 Georgië | Tornike Kipiani – You
Eerste repetitie: De zanger droeg dezelfde kledij als in de videoclip en koos ook ervoor om vrij eenvoudig op te treden. De LED-lichten is een groot onderdeel van de opvoering en ook is er weinig beweging op het podium. Wat wel te zien is, is een witte kubus die verschijnt achter Tornike waarop hij zal gaan zitten. Dit is namelijk een visueel hoogtepunt van de opvoering want ook “You’re Everything” wordt geprojecteerd in zijn lichaam. Hij staat in het tweede deel alleen op de kubus en zal daar tot het einde stilstaand blijven zingen. De opvoering is vrij donker, maar de LED is gevuld met blauwe afbeeldingen. Het vocale gedeelte was voor hem geen enkel probleem.
Tweede repetitie: Wat veilig is om te zeggen is dat het songfestival niet bepaald ontworpen is om de zanger te voelen. De opvoering zag er op sommige momenten wel mooi uit, als voorbeeld nemen we het moment dat hij zit en de tekst van het lied op hem wordt geprojecteerd. De outfit die Tornike draagt, is gelijkend op die van de Estse Uku Suviste. De zanger maakt tot het laatste nauwelijks contact me de camera + ziet het er wat ongemakkelijk uit. Wat ook onopgemerkt kan blijven is het nummer. Dat vooral na het nummer van Hurricane (Loco Loco) en Anxhela Peristeri (Karma).

11 Albanië | Anxhela Peristeri – Karma
Eerste repetitie:
Het vertrouwen van Anxhela gaat volop naar haar stem, schoonheid en attitude tijdens het optreden. Ze draagt een korte zilver-kleurige jurk met druipende juwelen. Dit hebben we al eerder gezien dit jaar. Als we spreken over het LED-gedeelte, dan kan i j vertellen dat het een mix is van rood, blauw en zwart. Hierbij zullen ook een aantal rookeffecten aan te pas komen die tot leven komen op het einde van de opvoering. De camerahoeken gaan van dichtbij naar open plannen. Anxhela serveert ook de choreografie.
Tweede repetitie: Opnieuw staat ze alleen op het podium, maar kan ze het charmant opvullen. Ook deze keer kunnen we zeggen dat ze attitude heeft, vocaal een groot talent is en ook een enorme aanwezigheid op het podium. Om de opvoering nog meeslepender te maken, helpen de rookeffecten die te zien zijn op de LED’s de zangeres. Het is zeker veilig om te zeggen dat de opvoering goed verloopt omwille van haar energie en de manier van verkoop van het nummer.

12 Portugal | The Black Mamba – Love Is On My Side
Eerste repetitie: De outfits en opvoering lijken behoorlijk op die van tijdens de selectie voor Portugal. Het begin geeft het gevoel dat je terug in de tijd gaat naar een van de allereerste edities Het scherm is volledig zwart-wit en nabij vierkant. Na refrein 1 zal het scherm volledig plaatsvinden en ook de kleuren van het podium. De groep deelt het verhaal van het nummer d.m.v. LED-schermen. Dit is een slimme zet omdat de beelden die Amsterdam vertegenwoordigen, er ook in zitten. Wanneer het laatste refrein nadert gaat de zanger van podium B om zijn elektrische gitaar te nemen en de nummer af te maken.
Tweede repetitie: De opvoering zit goed in elkaar en volgt de sfeer van het nummer. Het begint opnieuw met ene vierkant 4:3 zwart-wit scherm, deze geeft een jaren-50 sfeer. Wanneer deel 2 van het nummer er is, veranderd het scherm. Ook de camerahoeken zijn interessant en geeft elke muzikant van de band een eigen moment. Ook zit het vocale van de zanger goed. Het LED-gedeelte is erg slim dankzij de beelden van Amsterdam.

13 Bulgarije | Victoria – Growing Up Is Getting Old
Eerste repetitie: Het nummer dat Bulgarije presenteert is een vrij langzaam nummer met opvoering dat veel werk verzet inclusief eigen materiaal. De zangeres draagt een blauwe overall, heeft lang bruin haar en draagt ook een grote ketting. Doorheen de opvoering zijn er warme tinten te zien, bestaand uit geel en bruin. Er is een alternatieve trap, gelijkend op een rots, te zien. Deze kan ook het idee opwekken dat ze op een zolder staat. Vervolgens valt er zand van het dak en de zee onder de “rots”. Naast de zangeres is een foto te zien die ook te zien was in de videoclip voor het nummer. Victoria zit rechtop tot het tweede refrein toetreed om vervolgens naast het vallende zand te bewegen. Wanneer de brug van het nummer haar entree maakt, klimt de zangeres meer op de rots om haar opvoering te eindeigen op het hoogste punt en de camera die inzoomt op haar gezicht.
Tweede repetitie: Het lied dat Bulgarije presenteert is emotioneel en iets waarmee iedereen zich kan identificeren. Beginnend met een foto van sterrenen zoomen langzaam richting de zangeres. Haar outfit is veranderd naar een lang, elegant overhemd met daarbij een lichtblauwe broek. Ook de ketting en oorbellen passen er goed bij. De kleuren tijdens de opvoering zijn hetzelfde gebleven en opnieuw werkt ze met een rots. Ze zit op de rots met zand dat op de zijkant valt, dit om de tijd te weergeven. Opnieuw staat er een foto langs haar, in dit kijkt ze naar de foto van haar vader. Tijdens refrein 2 staat ze langzaam op gericht naar het vallende zand met rook op de achtergrond. Wanneer de brug haar komst maakt, klopt ze opnieuw op het hoogste punt van de rots met de camera op haar gericht.

14 Finland | Blind Channel – Dark Side
Eerste repetitie:
Deze inzending is de eerste rock inzending die wij dit jaar als eerste hebben gezien tijdens de halve finale. De opvoering is hetzelfde als tijdens de Finse pre-selectie. De zangers zijn gekleed in het zwart met een opvoering die overstijgt blauw en rood. De camerahoeken zijn veel gericht op de zangers met verschillende shots van de band. Tijdens de brug van het nimmer zijn de shots de zien van de gitaristen op het moment dat ze de gitaar opheffen. Op weg naar het laatste refrein schreeuwen de zangeres “ROTTERDAM”.
Tweede repetitie: De opvoering is hetzelfde als tijdens de Finse pre-selectie maar dan in dit geval op grotere schaal. Rood domineert het grootste deel van de opvoering et af en toe een tikje blauw. De band draagt zwarte kledij. De shots richten zicht op beide zangers met een aantal van de band. Op weg naar het laatste refrein schreeuwen ze opnieuw “ROTTERDAM”.

15 Letland | Samanta Tīna – The Moon Is Rising
Eerste repetitie: De opvoering start met een shot van de zangeres van achteren een donkere setting. Na het zingen van een paar noten draait ze zicht om en stapt naar het midden van het hoofdpodium. De kleuren die te zien is, is goud. Omdat Samanta een groene jurk draagt met hoge en strakke split en armhandschoenen hebben ze deze kleur gekozen. De begeleiding krijgt ze van drie achtergrondzangers, ook deze dragen groene kledij en een hoofdvizier. Dit is ook te zien in de videoclip van de inzending voor de editie van 2020 “Still Breathing”. De zangeres doet geen spectaculair dansen, alleen tijdens het bruggedeelte in cirkels en kijkt naar de camera aan het plafond. Dit optreden bevat veel shots om je te kunnen focussen o de zangeres en de vocalisten.
Tweede repetitie: Opnieuw is Samanta in het groen gekleed en geeft een zelfverzekerd optreden. Er zijn niet echt veranderingen op te merken, alleen zijn een aantal shots verscherpt om de opvoering strakker te laten uitzien. Opnieuw heeft het podium een gouden kleur en de begeleiding met dezelfde kledij is nog altijd van de partij. De zangeres maakt het grootste deel van het nummer danspasjes op het midden van het hoofdpodium. Wanneer het einde nadert, maken de zangeres en vocalisten handgebaren boven hun hoofd om dit uiteindelijk te laten lijken op een kroon. Op dat moment wordt er ook een kroon getoond op de achtergrond.

16 Zwitserland | Gjon’s Tears – Tout l’univers
Eerste repetitie: Er is geen connectie te zien met de muziekvideo en ook is er geen piano te zien. In plaats van dit staat er een enorme witte structuur. Deze doet je denken aan de Deense stoel van ESC 2019, maar dat is niet het geval. De zanger draagt een zwarte broek, grijs t-shirt met een paar zilveren lijnen. Dankzij de camerahoeken, de bewegingen van de zanger en uitdrukkingen met het lichtspel een indrukwekkend optreden. Onderweg naar de brug van het nummer staat de Gjon alleen in een van de delen op het moment dat hij het nummer afmaakt. Er is een mix van emotie en choreografie om het publiek te overtuigen. Tot slot was zijn zang vocaal sterk.
Tweede repetitie: De opvoering is bestaande uit donkere enscenering, piekfijn gezang en een concept van het podium bestaande uit vernietiging en opbouw. Helaas zijn er tijdens repetitie 2 nog steeds problemen met de shots, maar wel opgelost kan worden. De hele opvoering staat Gjon op het witte structuur en doet hij zijn theatrale choreografie. Wanneer het einde nadert, zijn er veel rookeffecten te zien. Heel de opvoering staat hij alleen op het podium.

17 Denemarken | Fyr & Flamme – Øve os på hinanden
Eerste repetitie:
De opvoering is verzorgd in ene jaren 80 stijl met roze, paarse en turquoise kleuren. Als je de Deense voorronde die ze hebben gewonnen hebt gezien, dan weet je hoe het optreden tijdens de semi-final eruit ziet want dit optreden lijkt heel erg op elkaar. Ook kan je de kledij, choreografie en enscenering meetellen. Op het podium zullen twee kleine ronde dozen staan , deze staan er het grootste deel van de opvoering. Jesper Groth (zanger) loopt naar beneden op de catwalk, danst, zingt en terug loopt naar zijn doos en dan een beetje buiten adem is. Er zullen ook drie achtergrondzangers zijn, deze zijn ook live te zien. Het nummer zal eindigen met een spetter, in dit geval vuurwerk. Helaas kan de zang iets beter.
Tweede repetitie: Opnieuw is de jaren 80-vibe van de partij en zijn ook schoudervullingen, neonkleuren en vooral ongemakkelijke dansbewegingen meegeteld. De zanger van het duo is zeer energiek, maar ook een beetje vals. Dit land brengt vaak live achtergrondzangers mee die geen deel uitmaken van de enscenering, alleen klappen ze. Het zou beter zijn als ze deze voor een goede choreografie zouden gebruiken. Het is twijfelachtig of de kijkers deze handling begrijpen of het wel 100% serieus bedoeld is.


Hoe zag het Songfestival er dit jaar uit? In dit onderdeel brengen we je op de hoogte van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken. 

De winnaar van het Eurovisie Songfestival is nu eindelijk bekend, en wat was het een avontuur! Vanaf artikel één hebben we de Top 10 gevolgd, en wat is het een verschil met de Top 10 van dit artikel hè? Je valt er nog net niet van flauw.

Waar je misschien wel van flauw bent gevallen, waren de choquerende punten die dit jaar gegeven zijn. Nederland, Spanje, Duitsland en Engeland kregen allemaal 0 punten van de mensen thuis... En om het dan nog erger te maken, kreeg Engeland ook geen punten van de jury. Het is in alle jaren van het Eurovision Songfestival nog nooit eerder voorgekomen dat een land naar huis is gegaan met 0 punten!

Wat ook erg opvallend is, is dat San Marino als 22e geëindigd is. San Marino had namelijk de welbekende Flo Rida bij zich. Ergens toch wel een beetje vreemd dat ze dan zo laag geëindigd zijn, niet?

Smaken verschillen. Zo vindt de één Finland & Italië erg leuk, en de ander is een groot fan van Zwitserland en Frankrijk. Maar Oekraïne? Dat was een lied waar veel meningen over waren. Een schreeuw nummer, een origineel nummer, bijzonder? De éne na de andere mening werd gehoord over Oekraïne. Uiteindelijk heeft het land een mooie 5e plek kunnen bemachtigen.

Is jou ook nog iets bijzonders opgevallen?

 

 

 


De afgelopen weken was onze jury druk met het wikken en wegen van de kansen van elk land. Nu is het tijd om te vergelijken met de daadwerkelijke uitslag!

De top 3 van de jury

Op nummer drie bij onze LeetMusic-jury vonden we Spanje met een score van 8,1. Heel hoog, zeker als je weet dat zij plek ... bereikten op het Songfestival zelf. De Big 5 deed het dan ook niet erg goed!

Op nummer twee stond Oostenrijk, zij kregen van onze jury een mooie 8,2. Merkwaardig, want Oostenrijk haalde in werkelijkheid niet de finale. Heeft onze jury geen smaak?

Als absolute favoriet met maar liefst 9,8 vinden we Malta terug op het scorebord. Dit was een favoriet van velen en eindigde dan ook zevende afgelopen zaterdag.

De winnaar van het songfestival

Het kan nog eigenaardiger! De winnaar, Italië, haalde slechts een 34e plaats op het scorebord van de jury, met een gemiddeld cijfer van 4,5!

Hoe hebben wij het gedaan?

Nederland werd in Rotterdam 23e in de finale. Op het lijstje van de jury kwam Nederland op plaats 27 te staan, niet zo'n groot verschil dus!

België eindigde met Hooverphonic op een 19e plaats, terwijl dit op onze lijst plaats 21 was. De jury kan dan toch goed inschatten!

Wat denk jij van de inschattingen van de jury? Waren deze goed of toch aan de foute kant? Laat het weten!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land. Zaten zij op het goede spoor of zater ze er volledig naast? 

De top 3 van de jury

Nummer drie stond Malta, maar helaas heeft zij geen derde plaats gehaald. Ze werd zevende. 

Op nummer twee dachten de bookmakers dat Frankrijk zou eindigen en dat is ook gebeurd. 

De winnaar van het songfestival

De bookmakers zaten dit jaar op een goed spoor. Ze dachten dat Italië zou winnen en dat is ook gebeurd. Goed geraden! 

Hoe hebben wij het gedaan?

De bookmakers hadden geen hoge notering voor Nederland en België en ook daar zaten de bookmakers goed. 

Nederland eindigde bij de bookmakers opeen 20ste plaats. Hier was dus niet zo'n groot verschil.

Volgens de bookmakers werd België 21ste. Ook daar was dus niet zo'n groot verschil. 

Ben jij het eens met de bookmakers of toch eerder met de officiële uitslag? Laat het weten!

 


Na een fantastische show bom vol glitterpakjes, vuurwerk, rookmachines, nep muziekinstrument, gekke dansjes en een welverdiende winnaar trekken we volgend jaar naar Italië! Maar waar in Italië? En vooral wanneer?

Waar?

Kort na de winst melden de steden Bologna, Milaan, Pesaro, Napels en Turijn hun interesse alvast in het hosten van de wedstrijd.

Top 3

Vooral de stad Turijn met het gebouw Pala Alpitour, wat al vaker gebruikt werd voor bijzondere gelegenheden, waar meer dan 15.000 mens in kunnen lijkt een goede kans te hebben.

Ook Milaan lijkt een goede kanshebber met het iets oudere Mediolanum Forum waar ongeveer 12.000 mensen in kunnen.

Ten slotte hebben we nog Rome, de hoofdstad van Italië. Die stad heeft de PalaLottomatica om in te zetten. Een plek waar 11.200 mensen in kunnen. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende plekken die in aanmerking komen maar dit zijn de voornaamste voor nu.

Waar denk of hoop jij dat het Eurovisie Songfestival 2022 zich zal plaatsvinden?

Wanneer?

Aangezien er al enkele grote evenementen gepland zijn voor en na mei 2022 zoals de (halve) finale van de Champions League, Europa League en enkele feestdagen zoals de Noorse nationale feestdag. Blijven de datums 10-10-12-14 mei over, dus ik zou zeggen zet het alvast in je agenda voor het geval dat.


Comptetitie draaiuur Sydney 

Vorige week vrijdag vond de comptetitie rond het Eurovisiesongfestival plaats tijdens het draaiuur van Sydney. Hier mochten de luisteraars de voorspelling van de finale uitslag maken. Sydney mocht heel wat voorspellingen ontvangen en vandaag maakt ze de winnaar bekend. Wie zat er met zijn/haar voorspelling het dichtst bij de officiële uitslag? 

Degene die er het dichtst bij de top 3 zat is... Dasnietnicks! Gefeliciteerd. Jij mag je 100 BelCredits bij Sydney ophalen. 


Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 zit er op. Nu is het aan jullie: Zijn jullie blij met de winnaar? Hadden jullie dezelfde top 10? Of hadden jullie andere favorieten? Laat het ons weten in de reacties.

Tot volgend jaar, in Italië! 

Sem.

03/01/2022, 19:41

Leuk Artikel :)

Marit

03/06/2021, 14:25

Lekker artikel!

hfiefinhezrih

28/05/2021, 16:51

Rock N Roll Never Dies <3

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid