Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #35
Deze week blikken we terug op vele jaren Eurosong!

Lotsie

Muziek Wereld

24/05/2021, 20:15

6

3

Het is alweer maandag, en dat betekent tijd voor Medley Monday! Traditiegetrouw ga ik ook deze week op zoek naar enkele topnummers binnen hetzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Afgelopen zaterdag zaten we natuurlijk allemaal voor de televisie om te kijken naar… het Eurovisiesongfestival! Tijd om ook eens terug te blikken op winnaars en winnaressen van vorige jaren (info over dit jaar is uitgebreid te vinden in de Eurosong-reeks die wekenlang elke woensdag geplaatst werd) en meer te weten te komen over hun muziek!

J’aime la vie - Sandra Kim

Een nationale trots voor de Belgen, want Sandra Kim is de ene Belgische die in de geschiedenis van Eurosong voor het land wist te winnen. Dit gebeurde niet vlekkeloos: er werd gelogen over haar leeftijd zodat ze mee zou kunnen doen. Deelnemen kon namelijk vanaf het jaar dat je 16 werd, maar Kim won op dertienjarige leeftijd. Deze Eurosong overwinning was heel spectaculair, aangezien het jaar voordien in 1985 België erin slaagde helemaal laatste te eindigen!

Lang werd er nog weinig gehoord van Sandra Kim, tot ze vorig jaar een spectaculaire comeback maakte onder het kostuum van Koningin, een deelneemster aan de Vlaamse “The Masker Singer”. Ze was sinds het begin topfavoriet van velen en wist uiteindelijk nog te winnen ook!

 

Arcade - Duncan Laurence

En ook Duncan Laurence had veel succes op het songfestival in 2019 in Israël. Met maar liefst 498 punten haalde hij de overwinning op de rest. Hij schreef samen met Wouter Hardly voor twee jaar aan het lied, en uiteindelijk werd in het televisieprogramma “De Wereld Draait Door” onthuld.

Hij won zowel de finale als de halve finale, een knappe prestatie dus! Na zijn overwinning werd het nummer ook in vele landen een hit, waaronder natuurlijk heel veel Europese landen. Wat vind jij van dit nummer?

 

In Your Eyes - Niamh Kavanagh

In 1993 was dit de inzending van Ierland op het songfestival in Ierland. Het land won namelijk ook in 1992 in… Ierland! Je hebt het goed, Ierland won drie jaar op rij! Deze inzending ging over eenzaamheid en het daarna vinden van liefde in de armen van een minnaar. Het lied won hiermee het songfestival en dit al voor de zesde keer, waarvan dus drie keer na elkaar. Het werd wel enkel in Ierland zelf een hit, in andere landen wist het niet hoger dan plaats 24 te bereiken.


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete Eurosong nummer aller tijden? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Ruubsie!

04/01/2022, 23:34

Leuk Artikel :)

Sem.

03/01/2022, 19:42

Leuk Artikel :)

Marit

03/06/2021, 14:26

Leuk artikel!

hfiefinhezrih

28/05/2021, 16:49

Leuk artikel!

Jana

26/05/2021, 14:15

wat een leuk artikel!

.Laraa.

24/05/2021, 20:32

Sandra Kim, onze Vlaamse Koningin! De jongste winnaar ooit bij het Eurovisiesongfestival. Wat zijn we trots op haar. :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (4)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid