Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #10
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

12/05/2021, 20:21

3

4

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Heel wat landen zijn bezig met promo te voeren voor hun inzending. Hooverphonic bracht zo vorige week vrijdag (één dag voor hun vertrek richting rotterdam) hun nieuw album uit. 
  • Zoals elk jaar wordt een heus Eurovision Village georganiseerd. Die van dit jaar ziet er, omwille van corona, iets anders uit. Zaterdag wordt het eerste digitale Eurovision Village georganiseerd. 
  • We hebben er even op moeten wachten: Morgen zal Jeangu voor het eerst oefenen op het grote podium. Wat we momenteel over zijn act weten is dat hij samen met zijn tweelingbroer op het podium zal aantreden. 
  • Eurovisiesongfestival slaat dit jaar de handen in elkaar met het WWF. Dit doen ze om te eisen dat er actie wordt ondernomen om onze planeet te redden.
  • 10DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: ROXEN

Nationaliteit artiest: Roemenië

Inzending ESC: “Amnesia”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Start muziekcarrière in 2019 + gecontacteerd door Global Records;
  • Enkele hitsuccessen in Roemenië behaald in 2019;
  • Interne selectie voor het Eurovisiesongfestival 2020.

Achtergrondinformatie ROXEN

Larisa Roxana Giurgiu, beter gekend als ROXEN werd geboren op 5 januari 2000 in Cluj-Napoca (stad in Roemenië). Ze is actief als zangeres sinds 2019 en maakt muziek in het genre Pop. Na interne selectie en annulatie van het muziekfestival in 2020 werd ze intern geselecteerd door Televiziunea Română voor deelname aan de editie in 2021. Ze zal Roemenië gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Amnesia’. Veel succes ROXEN!

Artiest 2

Naam artiest: Daði & Gagnamagnið

Nationaliteit artiest: Ijsland

Inzending ESC: “10 years”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Deze groep werd opgericht in 2017 door Daði Freyr Pétursson in samenwerking met zijn zus en echtgenote;
  • Na deelname aan de Ijslandse preselectie voor het ESC zijn ze geëindigd op plaats 2 met ‘Is this love’;
  • 3 jaar na eerste deelname doen ze opnieuw mee en winnen ze met het nummer ‘Think About Things’;
  • Na annulatie van het festival werden ze maanden later geselecteerd door de openbare omroep voor deelname in 2021.

Achtergrondinformatie Daði & Gagnamagnið

Daði Freyr Pétursson, beter gekend als Daði Freyr werd geboren op 30 juni 1992 in Reykjavík (hoofdstad en grootste stad in Ijsland). Hij is actief als muzikant sinds 2012. Gagnamagnið is een Ijslandse band bestaande uit de leden Daði Freyr Pétursson, Árný Fjóla Ásmundsdóttir, Sigrún Birna Pétursdóttir, Hulda Kristín Kolbrúnardóttir, Stefán Hannesson en Jóhann Sigurður Jóhannsson. Ze zijn actief sinds 2017 en maken muziek in het genre Synthpop. Beide artiesten zijn ook wel of zelfs vooral gekend van het nummer ‘Think About Things’. Daði & Gagnamagnið zal Ijsland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘The Lucky One’ Veel succes Daði & Gagnamagnið!

Artiest 3

Naam artiest: Fyr & Flamme 

Nationaliteit artiest: Denemarken

Inzending ESC: “Øve os på hinanden”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Succesvol geworden in 2020 met debuutsingle ‘Menneskeforbruger’;
  • Debuutsingle bereikte nummer één op de P3 Listen Deense hitlijst;
  • Na uitgave van tweede single winst gepakt tijdens het Dansk Melodi Grand Prix met de inzending van ESC 2021;
  • Bonus informatie: Sinds 1997 de eerste keer dat het ESC een nummer volledig in het Deens heeft uitgezonden ter vertegenwoordiging van het land.

Achtergrondinformatie Fyr & Flamme

Fyr & Flamme is een Deens muziekduo bestaande uit de leden Jesper Groth en Laurits Emanuel. Ze zijn actief sinds 2020 en maken muziek in het genre Pop. Na een debuutsingle en tweede single mogen ze deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Fyr & Flamme zal Denemarken gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer Øve os på hinanden’. Veel succes Fyr & Flamme!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Roemenië: ROXEN - Amnesia

Ondanks een jaar vol tegenslagen wil Roxen aan de hand van dit prachtige nummer een stem geven aan alle onderdrukte gevoelens en aan de mensen waarvan hun stem niet gehoord werd.

IJsland: Daði & Gagnamagnið - 10 years

Na hun winst van vorig jaar waagt ook deze band dit jaar opnieuw zijn kans. Met een door oude Japanse monsterfilms, de Power Rangers en misschien zelfs een beetje Paw Patrol geïnspireerd nummer gaat Daði og Gagnamagnið naar het Eurovisie Songfestival.

Denemarken: Fyr & Flamme - Øve os på hinanden

Geloof het of niet maar voor het eerst sinds 1997 gaat Denemarken opnieuw met een volledig Deens nummer naar het songfestival. Deze 2 jongens schreven een nummer wat gaat over het uitproberen en vergeven van mensen als we fouten maken.

Israël: Eden Alene - Set me free 

Ik hoor je al denken: Huh, Israël is toch al voorbij gekomen in het eerste artikel? Dat klopt! Ondertussen heeft Eden Alene een nieuwe versie uitgebracht van haar inzendig Set me free en deze zullen we deze week bespreken.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Luka, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Roemenië: ROXEN - Amnesia

Score Jury: 8,0/10

Beoordeling: Dit er volgens de jury een heel mooi lied! Het bouwt goed op van rustig naar wat meer tempo. De stem van de zangeres is erg mooi… Kortom is het een perfect lied. Helaas niet in de trend van Eurovision, anders had het een mooie winnaar geweest.

Ijsland: Daði og Gagnamagnið - 10 years

Score Jury: 6,5/10

Beoordeling: De jury vindt het een leuk nummer, maar met hun inzending van vorig jaar in het achterhoofd valt het hen toch een beetje tegen. Toch wordt verwacht dat er misschien wel een top tien plaats in zit voor Ijsland… Wie weet!

Denemarken: Fyr & Flamme - Øve os på hinanden

Score Jury: 6,5/10

Beoordeling: Wat een feestelijk nummer! Het is wel in het Deens gezongen, wat de jury jammer vindt. Niet omdat het niet mooi klinkt, maar omdat ze graag mee hadden gezongen! Het geeft zelfs een beetje ABBA vibes, maar is dat goed of juist niet?

Israël: Eden Alene - Set me free

Score Jury: 7,5/10

Beoordeling: Wat een krachtige stem! Dit maakt de zangeres en bijgevolg het nummer heel goed en speciaal. Het zou zomaar in de hitlijsten kunnen staan, klinkt het. Er wordt wel getwijfeld aan of dit Eurosong zou kunnen winnen of niet.

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Malta, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 30e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 20e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Roemenië, IJsland, Denemarken en de nieuwe versie van Israël? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Frankrijk dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:29

Leuk Artikel :)

Marit

03/06/2021, 14:31

Tot volgend jaar eurovision!

jeffreyeelen

13/05/2021, 15:31

malta ga winnen we are going To Valleta We are going TO MALTA NEXT YEAAAAAAAAAAR 2022 :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid