Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #9
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

05/05/2021, 20:21

4

3

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • De songfestivalgekte kan nu echt beginnen. De komende dagen arriveren de deelnemende landen in Rotterdam. Zaterdag is het dan eindelijk zo ver. De 'echte' repetities zullen die dag beginnen om 10.00 uur met Litouwen. België mag zondag om 12.00 uur beginnen met repeteren, Nederland moet iets langer wachten (donderdag 13 mei). 
  • Momenteel is het ook nog gokken wie de laatste interval act zal zijn. Eerder waren er al geructen dat Lady Gaga op 22 mei zou optreden op het Eurovisiesongfestival, maar dit is nog niet verzekerd.
  • Het is dan eindelijk zeker: Er mag publiek aanwezig zijn op het songfestival. De verkoop start op zaterdag 8 mei om 12.00 uur. 
  • De songfestivalgekte is officieel begonnen in Nederland. Dat zagen we ook bij de supermarktreclame van Albert Heijn. Zij spelen in op de 'broccoli-hype' rond het Nederlandse Songfestivalnummer van Jeangu Macrooy.
  • 17DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: TIX

Nationaliteit artiest: Noorwegen

Inzending ESC: “Fallen angel”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Zijn artiestennaam is gebaseerd op de gebeurtenis van zijn jeugd;
  • Eerste albumuitgave was in 2016 + deze behaalde de tweede plek in de Noorse hitparade;
  • Deelname aan “Melodi Grand Prix” begin dit jaar, dit is de Noorse preselectie voor het ESC + hij pakt winst.

Achtergrondinformatie TIX

Andreas Haukeland, beter gekend als TIX werd geboren op 12 april 1993 in Bærum (gemeente in de Noorse provincie Viken). Hij is actief als zanger sinds 2013 en maakt muziek in het genre Pop. Bij zijn geboorte werd het syndroom Gilles de la Tourette vastgesteld en werd hij als kind gepest. Na winst te pakken tijdens de Noorse preselectie mag hij deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Fallen Angel’. Veel succes TIX!

Artiest 2

Naam artiest: Uku Suviste

Nationaliteit artiest: Estland

Inzending ESC: “The lucky one”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Neemt al jaren deel aan de “Uno Naissoo” (jeugdzang- en muziekcompositiewedstrijd) sinds 2004 + wint speciale prijs voor zijn originele nummer van deelname dat zelfde jaar;
  • Deelname aan “Kaks Takti Ette” (zangwedstrijd) + eindigde op plaats drie;
  • Eerste originele cd-album kwam uit in 2005 en heeft als titel “It’s Chrsitmas Tim”.

Achtergrondinformatie Uku suviste

Uku Suviste werd geboren op 6 juni 1982 in Võru (stad en gemeente in Estland). Hij is van beroep zanger, songriter en muziekproducer. Hij is actief sinds 2008 en maakt muziek n de genres Pop, R&B, Soul en Funk. Na acht maanden militaire dienst en het afstuderen als specialist van computersysteembeheerder, studeerde hij anderhalf jaar voor muziek. Na cancel van het Eurovisiesongfestival in 2020 zal Uku Suviste Estland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘The Lucky One’ Veel succes Uku Suviste!

Artiest 3

Naam artiest: Senhit 

Nationaliteit artiest: San Marino

Inzending ESC: “Adrenalina”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Begin van haar muziekcarrière was in het buitenland;
  • Optredens in musicals als Fame, The Lion King en Hair.
  • Met haar debuutalbum roem geclaimd in de Italiaanse muziek;
  • Deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2011.

Achtergrondinformatie Senhit 

Senhit Zadik Zadik, beter gekend als Senhit werd geboren op 1 oktober 1979 in Bologna (Italië). Ze is actief als zangeres sinds 2001 en maakt muziek in het genre Pop. Ze heeft na het halen van show besloten door te gaan als ‘Senhit’ en zo haar muzikale carrière te markeren. Senhti zal San Marino vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Adrenalina’. Veel succes Senhit!

Artiest 4

Naam artiest: James Newman

Nationaliteit artiest: Verenigd Koninkrijk

Inzending ESC: “Embers”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Raakte als kind geïnteresseerd in muziek;
  • Schreef en produceerde liedjes in samenwerking met zijn broer John;
  • Het nummer ‘Blame’ is geschreven samen met John en Calvin Harris. De zang, daar heeft John voor gezorgd;
  • Newman is te horen op verschillende nummers, waaronder eentje van Armin van Buuren uit 2018, genaamd ‘High On Your Love’.

Achtergrondinformatie James Newman

James Richard Newman, beter gekend als James Newman werd geboren op 19 oktober 1985 in Settle (VK). Hij is de broer van de bekend zanger John Newman. James is actief als zanger sinds 2013 en maakt muziek in het genre Pop. Na cancel van het ESC in 2020 werd hij door BBC gekozen voor deelname aan de editie van 2021. James Newman zal het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op he Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Embers’. Veel succes James Newsman!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Noorwegen: TIX - Fallen angel

Andreas Haukeland, beter bekend als TIX werd na tal van shows en finales eindelijk verkozen om Noorwegen in de halve finale van het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen.

Estland: Uku Suviste - The lucky one

Na een spannende wedstrijd tussen Koit Toom, Jüri Pootsmann en Uku Suviste nam Uku de kroon bij de publieke eindstemming en mag Estland dus vertegenwoordigen in Rotterdam.

San Marino: Senhit - Adrenalina

Vorig jaar stond ze al met haar lied Freaky op het podium, maar dit jaar zal ze haar nieuwe nummer Adrenalina zingen.

Verenigd Koninkrijk: James Newman – Embers

Een vrolijk, positief en een echt meezing nummer waar mensen een feestje op kunnen bouwen dat is wat James wou. Het nummer gaat over de vonk tussen mensen die van elkaar houden. Alleen omdat je de mensen om wie je geeft niet de hele tijd ziet, wil nog niet zeggen dat die vonk er niet is.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Marly, Roselique en… wie nog meer? Voor deze laatste edities komt Luka de uiterst professionele jury vergezellen! Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Noorwegen: TIX - Fallen Angel

Score Jury: 6,0/10

Beoordeling: Een gemengde jury bij dit lied. De zanger wordt over het algemeen een beetje eng gevonden, maar het nummer zelf is zeker niet slecht. Catchy is het wel,jammer dat je de tekst amper kan verstaan. Over of dit lied een kansmaker is, is de jury het niet eens.

Estland: Uku Suviste - The Lucky One

Score Jury: 4,2/10

Beoordeling: Wat een horror editie deze week! Ook deze stem en videoclip worden eng gevonden. Deze keer is de jury het hier wel over eens. De zanger zelf doet het over het algemeen dan ook niet erg goed. Het refrein vindt de jury niet slecht, toch vond een jurylid dit te mild beoordeeld. Ik citeer: “ew ew.” Geen kansmaker voor Estland dus!

San Marino: Sengit - Adrenalina

Score Jury: 5,2/10

Beoordeling: De jury is streng deze week! Het begin is niet heel aangenaam, naar het einde toe wordt het gelukkig iets beter. Wel is er een goed ritme en kan de performance veel goedmaken op het lied, want er wordt getwijfeld of er gepraat of weldegelijk gezongen wordt! Toch denken enkele juryleden net als de bookmakers dat dit nummer hoog zal eindigen. We zullen zien (en horen natuurlijk)!

Verenigd Koninkrijk: James Newman - Embers

Score Jury: 7,0/10

Beoordeling: De jury is eensgezind: dit is een geslaagd nummer! Het ritme zit goed, er wordt sterk gezongen en het is bovenal nog eens krachtig ook. De woorden dat het hier wel eens een hit zou kunnen zijn, vallen zelfs! Wel wordt er getwijfeld aan de performance, zal deze een goed nummer als dit de das omdoen tijdens Eurosong?

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Malta, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 30e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 19e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Noorwegen, Estland, San Marino en Verenigd Koninkrijk? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:30

Echt een tof Artikel

Marije

08/05/2021, 20:18

Supper leuk Artikel!!

hfiefinhezrih

07/05/2021, 20:04

Leuk artikel!

Keet

05/05/2021, 20:55

zo leukk!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid