Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #8
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

28/04/2021, 20:21

4

3

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Vorige week kregen we het vervelende nieuws dat Australië niet fysiek aanwezig zal zijn op het Eurovisie Songfestival. Deze week hebben we wel beter nieuws, want hoogstwaarschijnlijk blijft het ook alleen bij Australië die niet in Rotterdam te zien zijn.
  • Afgelopen donderdag nam Koning Willem-Alexander een kijkje bij de opbouw van het Songfesitval.
  • Tijdens de eerste halve finale zullen er 16 landen optreden. Litouwen mag dan de spits afbijten. De tweede halve finale bestaat uit 17 landen. Hier mag San Marino dan de spits afbijten.
  • Er is nog steeds onzekerheid of er publiek gaat mogen zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. Het wordt wel nog steeds gezien als proef evenement, maar de aantal besmettingen zullen zeker nog in de gaten gehouden worden.
  • 24DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Efendi

Nationaliteit artiest: Azerbeidzjan

Inzending ESC: “Mata Hari”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Ze is populair geworden in Azerbaijan na deelname aan 3 zangwedstrijden. Bij de laatste (The Voice) is ze derde geworden;
  • Azerbeidjaanse vertegenwoordiger tijdens de internationale zangwedstrijd “Silk Way Star” + derde geworden;
  • Heeft Azerbaijan opnieuw vertegenwoordigd tijdens “Voice of Nur-Sultan” in 2019.

Achtergrondinformatie Efendi

Samira Azer gizi Efendiyeva, beter gekend als Samira Efendi of Efendi werd geboren op 17 april 1991 in Baku (grootste en hoofdstad van Azerbaijan). Ze is actief sinds 2009 en zingt in de genres Pop en Jazz. De Azerbeidjaanse oproep İTV heeft in 2020 Samira gekozen na interne selectie voor deelname aan het Eurovisiesongfestival. Door annulatie kon dat helaas niet door gaan… Efendi kondigde op 20 maart 2020 aan dat ze haar thuisland opnieuw zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021. Ze zal het nummer ‘Mata Hari’ brengen. Veel succes Efendi!

Artiest 2

Naam artiest: Vincent Bueno

Nationaliteit artiest: Oostenrijk

Inzending ESC: “Amen”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Bueno is begonnen met dansen op vierjarige leeftijd en studeerde af in muziek en podiumkunsten aan het conservatorium. Dit conservatorium ligt in Wenen;
  • Hij is componist van R & B-muziek en heeft speciale cursussen gevolgd omtrent acteren, dansen en tot slot zingen.
  • Als 11-jarige is hij erin geslaagd om vier instrumenten te bespelen, namelijk de piano, gitaar, drums en basgitaar;
  • Bueno’s vader was voormalig zanger en leadgitarist in de lokale band van 1970.

Achtergrondinformatie Vincent Bueno

Vincent Mendoza Bueno, beter gekend als Vincent Bueno (artiestennaam) werd geboren op 10 december 1985 in Wenen (Hoofdstad van Oostenrijk). Hij is actief als zanger sinds 2008 en zingt in het genre Pop. Vincent werd in 2019 intern geselecteerd voor deelname aan het Eurovisiesongfestival, helaas stak Covid-19 er een stokje voor en werd het muziekfestival geannuleerd. Het ORF heeft eind maart 2020 bevestigd dat Vincent Oostenrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Amen’. Veel succes Vincent Bueno!

Artiest 3

Naam artiest: Tornike Kipiani 

Nationaliteit artiest: Georgië

Inzending ESC: “You”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Raakte bekend door deelname aan het eerste seizoen van X Factor Georgië in 2014;
  • Nam deel aan de Georgische preselectie van het Eurovisiesongfestival in 2017, daar zong hij het lied ‘You Are My Sunshine’;
  • Winst na deelname aan Sakartvelos Varskvlavi (Pop Idol Georgië), ook diende dit programma dat jaar ook als preselectie voor het Eurovisiesongfestival.

Achtergrondinformatie Tornike Kipiani 

Tornike Kipiani werd geboren op 11 december 1987 in Tbilisi (hoofdstad van Georgië). Hij is actief als zanger sinds 2014 en zingt in het genre Pop. Na winst en selectie voor de editie in 2020 werd het muziekfestival afgelast. Hij werd interen geselecteerd en mag deelnemen aan de editie van 2021. Kipiani zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘You’. Veel succes Tornike Kipiani!

Artiest 4

Naam artiest: Måneskin

Nationaliteit artiest: Italië

Inzending ESC: “Zitti e buoni”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De leden hebben elkaar ontmoet als leerlingen van dezelfde middelbare school;
  • Tijdens het studeren is de band opgericht en werd de naam gekozen bij inschrijving voor een lokale muziekwedstrijd, deze wedstrijd is voor opkomende bands;
  • De betekenis van de naam Måneskin is “Maneschijn”, en toch is de betekenis niet gerelateerd aan de band;
  • Ze hebben opgetreden als straatmuzikanten en één van hun liveconcerten vond plaats in 2016.

Achtergrondinformatie Måneskin

Måneskin is van origine een Italiaanse rock band afkomstig uit Rome. De band is actief sinds 2016 en de leden zijn Damiano David (zanger), Victoria De Angelis (bassist), Thomas raggi (gitarist) en tot slot Ethan Torchi (drummer). Ze maken muziek in de genres alternatieve rock, funk rock, rap rock, stoner rock en glam rock. De band zal Italië gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Zitti e buoni’. Veel succes Måneskin!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Azerbeidzjan: Efendi - Mata Hari

Efendi zelf vertelt dat het belangrijk is om over sterke vrouwen te praten om ze er zo aan te herinneren dat ondanks het feit dat we nog steeds in een wereld vol vooroordelen leven, een vrouw alles kan en vrouwelijke kracht met niets te vergelijken is. Dit is iets wat ze aan de hand van dit nummer meegeven.

Oostenrijk: Vincent Bueno - Amen

Afgelopen jaar heeft Vincent samen met professioneel hulp lang gezocht om het perfecte nummer te vinden op nationaal en internationaal niveau. Uiteindelijk is dit het nummer Amen geworden!

Georgië: Tornike Kipiani – You

Tornike schreef en componeerde You zelf en arrangeerde de track in de Bravo Records-studio's samen met medewerker Aleko Berdzenishvili.

Italië: Måneskin - Zitti e buoni

Voordat een band/zangeres van Italië wilt meedoen, moeten alle deelnemers op radio RAI vertellen of ze bereid zijn om zich met hun nummer te vertegenwoordigen op het Eurovisiesong festival. Niet elke act zei 'si', dus uiteindelijk werd de winnaar van dit jaar Måneskin.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Azerbeidzjan: Efendi - Mata Hari

Score Jury: 5,7/10

Beoordeling: Met het lied zelf is helemaal niets mis, maar onze jury vindt de stem van deze zangeres er te laag voor. Het is ook een beetje saai, je hebt snel alles gehoord. Volgens de jury is dit dus geen kansmaker.

Oostenrijk: Vincent Bueno - Amen

Score Jury: 8,2/10

Beoordeling: Wat een mooi nummer! Volgens enkele juryleden verdient dit zelfs een 10 door de mooie, emotionele boodschap die het nummer draag. Ook wordt er erg goed gezongen. Enkel het begin had wat beter gekund maar dat ziet onze jury maar al te graag door de vingers!

Georgië: Tornike Kipiani - You

Score Jury: 4,0/10

Beoordeling: De score van de jury was heel monotoon: de hele jury gaf namelijk hetzelfde cijfer. Ook de reden hiervoor geleek enorm: het is een enorm saai lied en er wordt niet duidelijk gezongen, je kan de helft niet verstaan. Als we het positief bekijken blijkt wel dat dit het uitstekende slaapliedje is!

Italië: Måneskin - Zitti e Buoni

Score Jury: 4,5/10

Beoordeling: Dit is een nummer waar je enorm van houdt, of juist helemaal niet. Dit is hoe dan ook geen kansmaker, enkele juryleden weigerden zelfs het tot het einde te beluisteren! Ze hopen op een betere performance dan in de clip en betwijfelen enorm waarom de positie in de bookmakers zo hoog is...

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Malta, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 30e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 19e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Azerbeidzjan, Oostenrijk, Georgië en Italië? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:30

Leuk Artikel :)

jeffreyeelen

02/05/2021, 15:30

malta ga winnen dit jaar en ik kijk geen eurovision contest 2021 meer ben meer van de F1 Vibes :)

hfiefinhezrih

30/04/2021, 20:30

Super leuk artikel!

Sydney

28/04/2021, 21:18

Super leuk weer!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid